Коремче се оформи вече, усетихме и ритниче от човече /м. май/ - ТЕМА 3

• 42 430
  • 740
  •   1
Отговори
# 525
през месец ми пускат изследвания

# 526
Изследвания съм правила само два пъти от началото на бременността. В средата третия месец когато се записах на ЖК и миналата седмица, тоест в началото на шестия месец.

# 527
Бубсън, на мен ми пускаха октомври, декември и сега февруари също ще ми пускат, за да видим накъде ми е хемоглобина, че миналата зима ми беше паднал доста и явно съм предразположена към анемия. Мисля, че ако не бях споменала за този проблем нямаше да ми пуснат изследвания февруари.

# 528
Изследвания пускат през месец. И на мен ми бяха пускали декември, после януари не, вчера на ЖК ми даде направление, днес ги пуснах и засега всичко е ок.
За термометрите, тези безконтактните на лидъл са супер. Мисля, че беше 20 лв. Става и за ухо и за чело. В ухото мери точно като живачния, но на челото има разминаване. Аз нищо не съм купила все още, само матрачето, че беше на промоция. Постоянно гледам, но всички около мен ми казват, че било много рано. Мисля да им кажа да си гледат работата  Whistling Ще разгледам и аз английските сайтове или фб групи, но и ние вървим едрички, та незнам какъв размер да взема.

# 529
И на мен за последно ми пусна кръв и микробиология декември месец, но имах оплаквания и не съм сигурна, че без тях щеше да ми даде направление. Другата седмица съм на преглед и ще видим дали ще ми пусня някакви изследвания.
А във връзка с микробиологията на вас АГ ли ви взима натривката, понеже моята ми даде тампонче, обясни ми какво да правя и къде да я занеса и после ме изпрати у дома.

Аз още нищо не съм купувала, но мисля да започна лека по лека да пазарувам.
За сега ще вземам дребните работи, а като изляза болничен и имам повече време да се заема с по- едрите покупки.
LLolitka и на мен понякога се опитват да ми казват какво мога и не мога да правя, но се понаучиха че не съм нито болна, нито от стъкло и освен да ме ядосат нищо друго не правя.

Последна редакция: чт, 02 фев 2017, 13:42 от _Ани03_

# 530
И на мен през месец ми взимат,даже сега на 10.02 сме на ЖК и тогава пак ще ми взимат 😊

# 531
iii, много благодаря за инфото.
Аз мислех да поръчам дрешки от Англия също. Само и мен ме притеснява, че там почти няма с предно закопчаване, а една приятелка ми каза, че не търпят бебоците много през главата да се обличат и по-добре бодитата да са с предно закопчаване.

На мен също само 2 пъти досега са ми взимали кръв и урина, а микробиология веднъж. В 23 гс съм.
Даже да се оплача имах повишени левкоцити Sad. Утре излизат резултатите от стерилната, като в лабораторията ми казаха, че ако не излезнат днес, ще излезнат утре и това значи, че има някоя бактерия Sad

Последна редакция: чт, 02 фев 2017, 14:17 от Desit0

# 532
На мен по ЗК два пъти са ми пускали кръв и урина. Аз всеки месец давам урина за изследване и си плащам.Относно микробиологиите,знам че ни се полагат 2 по ЗК.На мен 2 пъти гинеколожката ми взе натривката,А два пъти аз сама с тампончето.

# 533
Момичета връщам се от преглед...имах кафеникаво зацапване и хукнах...без болки... Казаха,че всичко е наред нито отлепяне,нито нищо...дори по пътя до болницата усещах ритничета.
Изписаха ми магнерич? Знам по принцип че много от вас отдавна пият магнезиии,а на мен доки не ми е казвал. Каза възможни са контракциии да са били? Кви контракциии със зацапване? Дори и не усетих нищо? Някой имал ли е подобен случай?
Да подчертая,че съм на АП+ фраксипарин....но категорични бяха,че това няма нищо общо.

# 534
Момичета , излезе, че имам бактерия Sad. Лекарката ми предписа Уназин за 7 дни, 3х1. В листовката чета, че не трябва да се приема от бременни. Не знам какво да правя Sad Някой пил ли го е?

# 535
Каква бактерия откриват?

# 536
Лошото е, че нищо не разбирам от резултатите. С лекарката ми коментирахме във вайбър. Отговорът беше има бактерия, пий уназин и т.н.
Редактирам се, май я намерих "enterococcus faecalis".

Последна редакция: чт, 02 фев 2017, 17:50 от Desit0

# 537
да , Деси , аз съм го пила с Наталия през бременността, сравнително изчистен антибиотик спрямо всички останали, не минава през плацентата, пий го спокойно

# 538
Момичета връщам се от преглед...имах кафеникаво зацапване и хукнах...без болки... Казаха,че всичко е наред нито отлепяне,нито нищо...дори по пътя до болницата усещах ритничета.
Изписаха ми магнерич? Знам по принцип че много от вас отдавна пият магнезиии,а на мен доки не ми е казвал. Каза възможни са контракциии да са били? Кви контракциии със зацапване? Дори и не усетих нищо? Някой имал ли е подобен случай?
Да подчертая,че съм на АП+ фраксипарин....но категорични бяха,че това няма нищо общо.

Аз имах в 22г.с на два пъти съвсем леки кървави нишки по тоалетната хартия , със сигурност беше от влагалището, ходих, казаха че нищо няма, матката ми гледа , водите , плацентата , всичко е ок , каза ми , че е от претоварване сигурно, което не е изключено с това дете 10кг дето постоянно иска да го нося

# 539
Не съм пила Уназин но гледам че основната му съставка е пеницилин. Това което знам е че антибиотиците на основата на пеницилин могат да се пият от бременни защото са по-безопасни за бебето, но на мен винаги след употреба са ми докарвали бяло течение с гъбички затова ги избягвам. За бактерията питах защото някои от типа на Ешерихия коли се овладяват чудесно и с пиене на много течности, сокове и добавки с боровинка примерно, не е необходимо да се товари организма с лекарства. Но трябва да знаеш каква е бактерията и в какво количество се открива в урината примерно 10 на 5-та.

Общи условия

Активация на акаунт