Коремче се оформи вече, усетихме и ритниче от човече /м. май/ - ТЕМА 3

• 42 465
  • 740
  •   1
Отговори
# 435
FreYa30, аз се пробвах две вечери да спя на много намален климатик - както ти казваш не повече от 20 градуса и двата пъти се събуждах с пресъхнало гърло. Най-вероятно и при теб е от климатика.
Като сме захванали темата за влажността, някой може ли да препоръча дигитален термометър, който мери температурата и влажността в стаята. В емаг ги гледах, ама има доста и с драстична разлика в цените...та някой, ако може да препоръча  Wink

# 436
ted_in_ka Ако планирате да си вземете бебефон - има някои модели които ти мерят и влажността и температурата в стаята и така с един куршум - два заека Simple Smile

# 437
Благодаря на включилите се момичета. Днес съм по-добре. Мисля, че ще се размина. Не ме боли гърлото вече, само малко ме дразни и кара да покашлям. С много чайове (7/8 на ден), гъргари, инхалации и мед и лимон потушихме нещата.  bouquet

# 438
Момичета вие имате ли проблем със съня?Аз по цели нощи се въртя,не ми е удобно никак 😖 нито наляво,нито надясно и се чудя какво да направя и как да застана 😁 Sad

# 439
Момичета вие имате ли проблем със съня?Аз по цели нощи се въртя,не ми е удобно никак 😖 нито наляво,нито надясно и се чудя какво да направя и как да застана 😁 Sad
Аз си спа добре. Е будя се често при обръщане, но е само моментно и си спа поне по 8 часа. Имала съм досега само 1,2 вечери в които съм се събуждала и няма заспиване 2-3 часа. Пробвай с нещо което да те успокоява вечер преди лягане- топло мляко с малко мед примерно. Да не би да спиш следобед? Вечер първоначално ли не можеш да заспиш или после се будиш?

# 440
при мен не е всяка вечер, но се събуждам към 3-4 и после не мога да заспя поне един час, а така ми се спииии..понякога дори бебка не спи по това време, сякаш усеща, че си отварям очите и веднага почва да шава  Thinking

# 441
Аз имах от поне 3 седмици проблеми със спането, вечер не знам как да го обясня обзема ме някаква превъзбуда и не можех да си намеря място, особено пък като се мъчех да спя в "правилната" позиция на лявата си страна. За капак започваше да ме сърби и кожата на различни места, без причина, явно от нерви което правеше заспиването още по-проблемно. В понеделник използвах че бях на ЖК и слизах до центъра и цял ден обикалях, до отмаляване на краката и вечерта за първи път си легнах рано, заспах от раз и ни сърбежи ни дявол. В каквато поза легнах в такава се събудих. Та за себе си установих, че може би поради доста активния и динамичен начин на живот който водех преди да забременея и пълната липса на активност и движение в момента това ми се отразява и на съня. Освен това спярх да се мъча да спя в тази или онази поза, спя си по гръб и си ми е екстра. А последните няколко вечери изпивам чаша топло мляко преди лягане и нещата са доста по-спокойни Wink

red_balloon днес питах жената в лабораторията дето ми вземаше кръв за изледването по твоя въпрос-възможно ли е ако кръвната ти захар си е в граници да имаш гестационен диабет. И тя каза че може, но не е задължително да се прави това обременяване с глюкоза, ами при вземането на кръв за ПКК се изследва и гликирания хемоглобин който дава някаква осреднена стойност на кръвната ти захар за около два месеца назад, и вече ако неговата стойност е нещо притеснителна се назначава изследването с глюкозата Simple Smile

# 442
red_balloon днес питах жената в лабораторията дето ми вземаше кръв за изледването по твоя въпрос-възможно ли е ако кръвната ти захар си е в граници да имаш гестационен диабет. И тя каза че може, но не е задължително да се прави това обременяване с глюкоза, ами при вземането на кръв за ПКК се изследва и гликирания хемоглобин който дава някаква осреднена стойност на кръвната ти захар за около два месеца назад, и вече ако неговата стойност е нещо притеснителна се назначава изследването с глюкозата Simple Smile
   #Crazy Айде нова фобия!!!!  А може ли да нямам никакви симптоми?

# 443
Не се филмирай, не това ми беше идеята да те плаша, питах защото и на мен ми беше интересно как стоят нещата и доколко  е показателна стойността само на кръвната захар, а исках да ти кажа че ако имаш притеснения може да си пуснеш при следващо изследване на кръвта допълнително и гликиран хемоглобин и това е достатъчно. Жената ми каза, че иначе обременяването с глюкоза натоварва доста организма, особено пък за бременна жена и е хубаво да се прави когато другите изследвания говорят че има някакъв проблем, а не всеки път когато бебето е по-едро и върви напред и на лекаря му влезе някой бръмбър в главата  Wink А за симптоми ми казаха нещо от рода на  постоянна жажда и сухота в устата, по-голямо  количество от нормалното на околоплодните води, лесна уморяемост, може да има и гадене с повръщане. Аз нямам нито един от тези симптоми, но явно килцата ни с бебо сериозно са втрещили нашто доки  Joy

# 444
Аз си спа добре. Е будя се често при обръщане, но е само моментно и си спа поне по 8 часа. Имала съм досега само 1,2 вечери в които съм се събуждала и няма заспиване 2-3 часа. Пробвай с нещо което да те успокоява вечер преди лягане- топло мляко с малко мед примерно. Да не би да спиш следобед? Вечер първоначално ли не можеш да заспиш или после се будиш?

Лесно заспивам,обаче съня ми трае 2,3 часа и после се върта цяла нощ.Гледам да избягвам да спя през деня ама и това не помага.По принцип не съм имала плоблеми със съня,от както минах 4 месец ми стана така...а и леко да се пробудя и бебо почва да шаварика веднага 😃 сигурно ще е така докато родя...а пък после изобщо сигурно няма да спя 😃😃😃

# 445
pichi, брей такива бебефони ли са взели да правят  Laughing Мерси за инфото ще поровя в нета.
LLolitka, браво че си успяла да стопираш нещата и се чувстваш по-добре  Hug
Пенелопе  и всички момичета, които се оплакахте от съня си ....и аз не мога да спя много добре. Трудно ми е въртенето...офкам, пъшкам..разсънвам се..бебето започва да ме сритва. Понякога се будя и аз към 2-3-4 часа и в повечето ситуации успявам веднага да заспя, но понякога не ми се получава. Аз забелязвам, че когато съм физически по-активна...разходила съм се, чистила съм вкъщи и наситина по-дълбоко спя, както и Guendolin1980 беше споменала.  Това с топлото мляко с мед не съм го пробвала все още, но ще си го запазя, ако нещата със съня загрубеят  Wink

# 446
Снощи спах що годе приемливо, болките в кръста позатихнаха. Обаче друг проблем. Взех си сутиени с копчета отпред и два меки спортни. Нося ги без проблеми от 2-3 месеца. Обаче дали корема ми като е станал по голям, не знам от това ли е, някак сутиена да го подпира като съм седнала, но кожата под гърдите ме боли ужасно и не мога да нося сутиен повече от 2-3ч. Не е зачервена или протрита, сутиена не ме стяга, но адски боли кожата като изгорена.... Shocked Не е оферта да не нося сутиен....да купувам нов едва ли има смисъл...не знам...какво да правя?

# 447
demenzia Аз имам абсолютно същия проблем. Вчера ходихме на кино и срам не срам си разкопчах сутиена в киното, защото не можех да стоя много. Вкъщи почнах да ходя без сутиен и понякога дори така ме боли... много е странно. Другата седмица съм си записала да питам лекаря ми като съм на преглед от какво може да е и какво да правя.

# 448
demenzia, аз имам точно 2 сутиена (от тези спортните) и тях си ги въртя само  Laughing Имам и такъв за кърмене, обаче дантелата му, която идва под бюста ме дразни и ми убива. Иначе вече забелязах, че нямам търпение да се прибера вкъщи да си облека широките размъкнати дрехи, да махна сутиена и да се размажа от кеф на дивана хахах. Дънките ми не ми стягат...просто вече всичко, което е различно от меката долница и пижама не ми е удобно  Laughing

# 449
Здравейте момичете. Да ви се оплача от вчера имам менструални болки в корема ниско долу и в кръста или по-скоро придърпване. Повръщами се и ми и е лошо. Някоя от васимала ли е такива оплаквания? Преди 2 дни ми намалиха магнерота от 3х2 на 3х1 и мисля, че може би е от това. От днес отново съм на 3х2.

Общи условия

Активация на акаунт