Коремче се оформи вече, усетихме и ритниче от човече /м. май/ - ТЕМА 3

• 42 438
  • 740
  •   1
Отговори
# 495
SilverR, да имат и тук магазин...ще ги проверя значи Simple Smile Също и в Икеа ми казаха, че се намират прилични чаршафчета.

demenzia, аз ще купя количка от една приятелка 2ра употреба на Jane..можете да помислите и за този вариант.
Мале, това дете ще го отгледам с вещи 2ра ръка както е тръгнало  Joy

# 496
Момичета как се казваше лекарството за рефлукс което бяхте споменали, постояннен дискомфорт и ще ходя на лекар вече, нз дали е нормално ....Взех да се притеснявам, дори да не хапвам нищо пак го имам, а хемоглобина ми е паднал доста и трябва силна храна, та нз какво да правя  Sad

# 497
Момичета,как се справяте с венците,моите започнаха да кървят и от лявата ми страна са подути и леко ме болят,ходих в аптеката и там ми препоръчаха Лакалут актив и една вода за уста Елудрил,обаче на водата за уста пише че не се препоръчва за бременни и ме е страх да я ползвам newsm78 а мъжа ми е много доволен от нея,малко да му се подуе венец и да го заболи този Елудрил го оправя newsm78

# 498
При мен има много добър ефект комбинацията от паста за зъби на Астера Пародонт стоп с хиалуронова киселина и този разтвор http://biochoice.bg/raztvor-koncentrat-usta-minerali. Много е добър и си е само с естествени продукти, но е малко гадена вкус от лугата, все едно жабуриш с тиня  Wink Месеците в които ми се гадеше хич не можех да го изтърпя, но сега за 2-3 минути при добрия резултат който има се ядва.

# 499
Скрит текст:
iii, а ти имаш ли готов списък с покупките? Все пак имаш опит и ще е добре, ако можеш да ни споделиш. И аз още нищо не съм купувала и не ми се иска да купувам много излишни неща, които няма да ми трябват.

И аз се присъединявам към молбата на Desit0, наистина мисля ще ни е доста полезно на мамите дето ще пазаруваме за първи път. Гледах разни качени списъци ама в тях какви ли не глупости са наблъскали, да има да правиш оборот на детските магазини и после да премяташ разни излишности в къщи. Аз за бебко освен две бодита в неутрален цвят които взех когато ми казаха пола нищо още не съм му купувала. Като вляза в седмия месец с ММ ще ходим да вземем креватчето, скринче и раница-кенгуру или слинг, за дрешките нещо се стопирах, не толкова че ме притеснява дали няма да му "сменят" пола на някой от следващите прегледи, ами се сетих че на моята колежка момченцето й като се роди беше доста едричко бебче и накупените дрешки за новородено му бяха баш теснички. Пък и ние нали засега сме едрички, та се чудя дали дрешките да не ги купувам преди термина, ако трябва да са по-големки newsm78.

Здравейте. Списък не съм правила. Възнамерявам да купя няколко боденца с къс и дълъг ръкав, няколко ритънки, 1 шише ( за вода).. и за сега май само това се сещам. Но все пак имам много неутрални цветове дрехи от каката. Не знам до колко ще ги използвам, защото тя е януарско чедо, а това ще е майско....
Та сега си гледам примерните списъци теглени от нета преди и ще ви кажа какво си бях закупила, кое ми трябваше и кое не. Ще импровизирам имайки в предвид и разликата в сезоните.
Спално бельо - 2бр пижамки ( 1-2 с дълъг ръкав и толкова с къс. В течение на времето ще се нагаждате според ситуацията), боденца, чорапки, хавлийка, лигавници ( трябваха ми чак за захранването, преди това си бях взела от джъмбо малки текстилни кърпички около 15/15см при кърменето като капва), обиколник (абсолютно ненужна вещ за мен. Така и не ги използвах, стига кошарата ви да не е цялата в решетки, но и пак не бих си купила на този акъл), много леко фино тънко одеалце ( не се знае май месец какво ще е времето. Все пак не са климатизирани новородените ), пелени ( ще ви останат от родилното), подложка за повиване ( и да и не. Имах... можех и без нея да мина честно казано. Не че не я използвах де, но не е нещо наложащо), протектор за матрака против намокряне (ЗАДЪЛЖИТЕЛЕН Simple Smile ), чувал за сън (не нужен за дъщеря ми, но всяко дете е различно. Тя и до ден днешен спи на 17 градуса зимата отвита, но имам моя позната детето й е зиморничево и освен с чувалче е и с олекотена завивка. Но това ви е за зимата чак), ръкавички против драскане ( не ми бяха нужни, не се драскаше. ако видите, че ви трябват тогава си купете ), биберон ( купих си, но никога не го дадох- против съм), помпа за изцеждане ( направих мастит и тогава си купих от джъмбо за 10лв- супер работа ми вършеше), стерилизатор ( като се наложи да спра да я кърмя и да я храня с АМ тогава си го купих за 20лв пак от джъмбо), четка за шишета ( имах-не ми трябваше, можех да бръкна и да го измия мн добре.) бебешко веро ( до 2г до използвах с отделна гъбичка), бебешки прах за пране ( гладите и от вън и от вътре против алергии), бебешко олио ( до около годинката- студените месеци с него я мажех, а горещите дни с крем. Много им е суха кожичката), гребенче ( имаше адски много коса и дълга и нямаше как да не ми трябва  Joy ) , Да вмъкна- не съм я сушила след баня косата й, докато н естана до раменете й-а то беше лятото... Simple Smile , бебешки клечки за уши, нокторезачка ( с ножичка мн зор ми беше), крем п/в подсичане (ЗАДЪЛЖИТЕЛЕН). Пак да вмъкна- всичката козметика и до днес е Бочко и Бебекрема - евтина и мн качествена. Относно аптечката ( защото трябва да имате веднага след прибирането някой неща) педиатъра ще ви го каже, не искам аз да се наемам. Ориентировъчно мога, но все пак не съм доктор Simple Smile Да вметна- в деня на изписването ЗАДЪЛЖИТЕЛНО трябва да имате педиатър, в противен случай няма да ви изпишат детето. Вас да, но не и него! Бебефон ( не ми трябваше, защото живеехме в гарсониера. Като се изместихме в по-голям на 2г и нещо беше детето си купих, защото без него няма как. Преценете си. Слухът става адски изострен и няма за какво да се притеснявате. Вие ще го чувате преди бебефона да ви го сигнализира, вярвайте ми ),люлка-шезлонг ( след около месец ще ви е нужен, даже към 2), музикална играчка, залъгалка- към 3-ти месец ( преди това нито виждат, нио са будни, нито могат да държат) Вмъквам пак- изтеглете си бял шум против колики. Златен е Wink ( прочетете в нета), термометри-стаен и за вода ( ненужни според мен) . Относно размерите на дрешките- купувах всичко 1-3 месеца. За новородено беше единствено 1 боди за изписването, което след седмица беше малко. Не си давайте парите за такива. Израстват зверски бързо и няма да може да ги сложите 2 пъти.
Дълго но смятам полезно. Ако се сетя още нещо пак ще пиша.
Нека и друга мама да се включи и да напише тя как е процедирала Simple Smile

# 500
Забравих друго мн важно нещо : Ако смятате да захранвате с домашни пюрета и да не пребягвате до купешките ГМО-та - ЗАМРАЗЯВАЙТЕ сезонни плодове и зеленчуци още като се родят. Като дойде периода на захранване няма да има почти нищо качествено и разнообразно. А ако се погрижите по отрано ще ви е мн по-лесно.
Аз кърмих детето си по час ( имах 2-3ч спокойствие, а и леки колики. Не винаги като реват са гладни Wink , а и не е нужно циците ви да стават залъгалки и успокоителни ) и захранвах и храня с домашна храна. На кухня я записах около годината и готово пюре съм купувала само от пащърнак, защото нямаше пресен. Всичко друго имаше на пазара и във фризера ми. Сега ще е същото. Не знам има ли значение това, но е боледувала точно 2 пъти. Ходила е на ясла и сега е на градина и не съм имала проблеми с болестите Simple Smile
Относно излизането- не си го причинявайте 40 дни да сте в къщи и да не го изкарвате. Каката е родена на 04.01 и на 18-тия ден в снеговалеж и вятър бях на вън с нея. В количката с дъждобрана, аз със шапа и ръкавици и всичко беше супер. Не съм я срещала с хора, но не съм си стояла и в нас. Сега ще е същото Simple Smile

# 501
Това за педиатъра сефте го чувам, не съм имала такъв проблем, изобщо не са ме питали дали има детето личен лекар , бях говорила с жената предварително, имахме устна уговорка като се роди детето да й се обадя, едва когато се роди детето то се записва при нея, преди това няма как да се запише неродено дете  Joy

# 502
Това за педиатъра сефте го чувам, не съм имала такъв проблем, изобщо не са ме питали дали има детето личен лекар , бях говорила с жената предварително, имахме устна уговорка като се роди детето да й се обадя, едва когато се роди детето то се записва при нея, преди това няма как да се запише неродено дете  Joy
Явно не съм се изказала правило - това имах в предвид, което сте написала Simple Smile
Избираш си педиатър, в деня на изписването (когато те питат де)  му казваш името, даваш му номера  ( от Варна съм и така процедираха от болницата) , не знам дали му звънят и проверяват, тогава те изписват. Звъниш на педиатъра, че сте изписани и в рамките на 24ч той идва в къщи.
Логично е да няма как да го запише педиатъра Wink

# 503
 iii, злато сии Hug А какъв термометър използваш за малката? (тъй, тъй си ни паднала  Laughing)

# 504
iii, злато сии Hug А какъв термометър използваш за малката? (тъй, тъй си ни паднала  Laughing)

Термометър за стая/вода- никакъв Simple Smile
За температурата в стаята в гарсониерата (северна) процедираха така: климатика на 20 градуса в др стая и в спалнята беше към 19-20. Когато беше време за къпане- за 10-тина минути  пусках духалка. Вечер климатика на 17. Сега в нейната стая (северна) през деня 19-20 ( във виелиците при -18 беше на 21) , а през нощта е 17-18. Ама тя ( и ние като семейство) не сме мн мн критерии за топло/студено, защото всички не обичаме да ни е топло и жегаво. Даже с мъжът ми спим на леко открехнато прозорче от банята  Party Mr. Green а малката е развита с тънка пъжамка, навити ръкава и голи крачета  Blush  Joy За водата - на пипане я преценявах и с лакът

Термометър като е болна: Като беше малка с електронните, после живачен и в последствие имам и моментен за ухо и чело. (пиша това, че вече се обърках хахах а и да досадя още  Crazy )

# 505
Момичета на вас понякога става ли ви по твърд корема,не е болезнен просто става малко по-твърд. Незнам дали бебка шава и се обръща и за това го усещам така?

# 506
Явно не съм се изказала правило - това имах в предвид, което сте написала Simple Smile
Избираш си педиатър, в деня на изписването (когато те питат де)  му казваш името, даваш му номера  ( от Варна съм и така процедираха от болницата) , не знам дали му звънят и проверяват, тогава те изписват. Звъниш на педиатъра, че сте изписани и в рамките на 24ч той идва в къщи.
Логично е да няма как да го запише педиатъра Wink

Аз реших, че педиатърката ти е издала някаква бележка или нещо такова Joy Иначе , да , трябва предвалително да си говорил , защото са много натоварени и не винаги приемат нови пациенти , може да падне голямо търсене.......

# 507
малеее от снощи не съм чела, не мога да сваря да прочета всичко Simple Smile
значи аз също много разпитвах приятелки какво им е било нужно и какво не, изобщо не искам да си пълня вкъщи с излишни неща. Е,със сигурност ще има нещо неизползваемо, ама по-добре едно-две неща, отколкото повече Simple Smile аз съм си накупила ръчна помпа на Авент, две шишета(едно малко и едно голямо) пак на Авент, две залъгалки отново на Авент, нокторезачка, понеже мъжо ме убеди, че ще ни е по-лесно..бодита с къс и дълъг ръкав, размер 0-3месеца..чорапки, 2 шапенца памучни, 4 гащеризончета, ританки имам едни засега, мисля още 2 3 да взема..една хавлийка, но още две ще взема, клечки за уши, стерилизатор ще ми даде една приятелка, шезлонг си харесах, колежките ми купиха Simple Smile количката ще ми е от Галикс, кошарка сме си харесали, а за спалните комплекти в Хиполенд съм си харесала с обиколници, в Роксима дриймс също бях гледала, ама са си по-скъпички..засега май това се сещам аз Simple Smile термометър смятам най-обикновен електронен да си ползвам, няма да се изумявам да давам 50-100лв за безконтактни..
Руми, и на мен тумбата ми е била твърда, без някакви болки, дори днес вече няма следа от болките в кръста и корема..и тумбачето е твърдо, но абсолютно никъде не ме боли, бебочка си шава  Heart Eyes baby_neutral

# 508
 iii и аз ти благодаря много за подробно споделената информация bouquet. На моменти се чувствам все едно карам второ висше с бебко  Joy За всяко нещо има огромен избор и ми е много трудно да се ориентирам и избера в морето от стоки и марки и сред купищата списъци  newsm78 Понеже спомена, че някои неща си си купила от Джъмбо да попитам купувалал ли си на твоето момиченце дрешки от там и дали си доволна от качеството им, защото аз редовно иначе щурмувам Джъмбото и ми е направило впечатление че много бебешки неща там са на  ако не ниски то поне на доста по-добри цени сравнено с интернет магазини, борси, и някои специализирани бебешки магазини, които посетих.

# 509
Момичета на вас понякога става ли ви по твърд корема,не е болезнен просто става малко по-твърд. Незнам дали бебка шава и се обръща и за това го усещам така?
Да, и при мен се случва...като вървя понякога го забелязвам.

iii, за такъв за телесната температура имах предвид, че се чудя има ли смисъл да се изръся едни 70-80 лв за термометър (че и повече). Може би в началото ще заложа на по-обикновен от тези дигиталните. Като този например: http://www.pakostnik.com/bg/digitalen-termomet-r-flex-temp-smart-omron.

Общи условия

Активация на акаунт