Kоледа отмина, Августинчето посрещна първата си Нова година

• 25 558
  • 754
  •   1
Отговори
# 690
Следобяд ака днес малко по-рядко отколкото трябва, ама само веднъж щом е не би трябвало да е разстройство, повърна 1-2 пъти вода някаква, още не й е много комфортно сякаш, нещо я мъчи пак.
А пръстите са същата рабока като биберона, като почна да си дмучи пръстите и тогава май спря да ме ползва и за биберон и да огладнява

# 691
Утре сме на консултация и аз мисля да захранвам във вторник, защото очевидно не му стига кърмата. ММ каза, че ще вземе био зеленчуци от гимел, те имат представителство и в Мюнхен и в Чехия - Либен мисля, че се казва града. Някой взимал ли е от тях? Те са партньори на детска кухня ЯМ-ЯМ, тя е био... за по-натам мисля. Гледах цените им и не мога да разбера на ден ли са 11лв ... скъпо ми се струва.

# 692
Здравейте мами,

Днес нашето момченце стана на 5 месеца. Да ни е само здравичък, както всички бебешоци тук, за да можем да сме по-спокойни мамите около тях.

По случая ни събуди сутринта в най-доброто си настроение. И макар, че не се бях наспала хич, чудейки се, как да се завъртя на спалнята, където се бяхме разположили бебе, коте, мъж и мама, като взе да бърбори и да се хили, веднага ми мина и ми стана широко на душата. А днес за пръв път взе и да се смее с глас, съвсем като голям човек.
Всички явно не можем да проумеем, колко бързо расте. Баба му даже се обърка и му честити четвъртия месец. А аз видях снимки от родилното и не можех да си представя, че това фъстъче от тогава е вече толкова пораснало.
Сигурно и на вас ви е чудно, колко бързо растат. Остава ни само да им се радваме всеки ден въпреки трудностите понякога.

# 693
Честита месечинка! Наистина много бързо минава времето..
Моята гадинка днес не е от сънливите. Играе си сама 2 часа, нахраня я и заспива докато яде. Така цял ден ми спестява приспиването. Взех й шише с дръжки и е много доволно.
Дупето й е червено като на маймунче, предполагам, че е заради зъбите.
Много е красиво:

Здравей дъще,позна ли ме?
Аз съм тази дето те носеше,дето плака докато те раждаше и те милваше и докосваше.

Аз съм тази,дето целува чак до гъдел ръчичките,дето нощем будува щом са мокри очичките.

Аз съм тази,дето боли я до припадък сърцето,ако само си гладна,ако пари челцето.

Аз съм тази,дето ще връзва панделки на косичката,всяка рана ще превързва на коляното и душичката.

Аз съм тази,дето ще страда щом ти разбият сърцето,паднеш ли ще те вдигам,ще ти посочвам небето.

Здравей дъще,познали ме,моя обич голяма!В твоя мъничък свят аз съм всичко....Здравей любов,аз съм мама!

Последна редакция: нд, 15 яну 2017, 21:18 от Анонимен

# 694
Гери, аз също подкрепям, че не е необходимо да я мериш на всяко хранене. Тя би изяла същото количество и без да я теглиш. Тегленето май помага повече на теб отколкото на нея. Ако я теглиш малко по-рядко няма ли да ти е достатъчно. Напеример веднъж на ден.

# 695
Благодаря ви
Надя чела съм го и друг път,красиво е.
Времето наистина лети неусетно.Аз вече си мисля моите че скоро ще са тинейджъри а докато най-малкия стане 1 клас може аз да съм баба.Всяка година към края ми става едно такова мъчно че е отминала поредната и всичко остава някъде там в миналото,толкова близо и толкова далеч.Малкия се роди в болницата където и батко му преди 10год.Всичко беше същото,същата родилна зала,същия персонал,същата жена му записа името и данните.Разликата беше в телевизора -преди от ония тумбестите а сега плосък.Толкова близо и толкова далеч.Времето лети неусетно.

# 696
Янна, много скъпо ако действително това е цената на ден! То хубаво, че е био и най-вероятно е с доставка до вкъщи, но въпреки това... Аз ползвах с каката две детски кухни, разглеждах си менютата за седмицата и комбинирах каквото ми хареса от едната и от другата. Цената за 210/220 гр. за тристепенно меню за един ден в едната кухня беше 3,60 лв., в другата - 4,00 лв. Стандартно меню. Иначе имат някакво вип меню, вегетарианско, без алергени и т.н. Но тази цена е ако вземаш храната от пункт, ако е с доставка до вкъщи е малко по-скъпо. Ние я вземахме от пункт, защото е сравнително близо до вкъщи и след разходка на връщане към нас отивахме да си вземем храната. Пък и така не се ангажираш с час на доставка, не стоиш да ги чакаш, а отиваш когато на теб ти е удобно.

# 697
Аз вчера пак започнах да пиша и отноно съм заспала с тел в ръка.
Честита месечинка със закъснение!
Аз Тонито по-рядко я тегля вече, вече знам на око колко е изяла  Grinning , а и много шава вече. Вчера голичка я теглих и си е удвоила теглото вече  Simple Smile  .
Днес тамън й смених памперса и пръдна с малко ако, после добре , че й сложих салфетка под дупето, че там свърши остатъка, не беше го правила от първата седмица.
Цялата е вир вода като спи, а на мен ми е хладно, от както се е затоплило е все така, днес дори боса спа, рахит няма, всеки път казвам да проверяват, в стаята 23 някъде беше, после намалих малко стано 21-22, пак същата работа.
Яна, ти още  продължаваш ли да го хранишпрез нощта? Не е ли ако пие повече да слиза повече кърма? Според мен плаче от нещо друго, да не е да не иска повече и затова да плаче?

# 698
Дея се поти докато спи, ако под нея има нещо поларено. Направих папка във Фликр за рецепти. Днес ще въвеждам банан, че кашата й е много безвкусна и не иска да я яде.

# 699
И Симеон се поти ако под него има нещо по дебело или ако е над 19 градуса вечер или ако се е наврял много в мен Simple Smile Той между другото още спи, през нощта яде много добре и сега е с пълно коремче в сладък сън Simple Smile Аз незнайно как стигнах до голяма лактация на гърдата, от която той не предпочита да яде по принцип и снощи са били едни реки от мляко, събудих се цялата мокра и в мокро легло  Grinning

# 700
Ами и тя на 20 не се поти почти ама сега се затопли времето и пак започна.
Надя, суров банан ще й даваш? Аз четох, че това е единственото, което може да се дава без топлинна обработка. Сигурно ще й хареса много.
Мен нещо меболи главата от нощта.
Надя, а коя гърса предпочита, стигнала съм до заключение, че всички лявата предпочитат. Тонито и от двете яде вече ама винаги почвам от дясната, после на дясната, обратно не иска.
Тя днес два пъти се изака, втория доста рядко, дано не е разстройство пак.
Аз от вчера съм с по-малко мляко, днес ще нагъвам пържоли пак да има повече  Grinning .
За кухнята щях да пиша и забравих, аз понеже в хотел работех и някои семейства си поръчваха доставка 5 лв струваше общо за деня менюто

# 701
Честита месечинка и от мен Simple Smile
Янна,  bouquet  bouquet за идеята за Гимел Simple Smile
Наде, бананът много се харесва, аз по ЗВБ ще й го давам цял, наполовина обелен Simple Smile
Гери, и аз така правя дясна-лява, много е ефективно Simple Smile Повечето бебета предпочитат лявата.
Четох в други теми, че доста бебета са хипер раздразнителни, докато растат зъбчетата...Има много начини за увеличаване на кърмата - от капсули със сминдух до всякакви рецепти, но ти си решаваш, все пак е и на почти шест месеца Simple Smile
Моника, супер Simple Smile
Вчера към 10:30, след две ранни закусчици, Виолета се справи с цяла, много пълна гърда и повече от половината от другата  Shocked 4-5 часа по-късно я убедих няколко пъти за няколко засуквания - на око към 30-40 мл - колкото да се изака, и реално сука много чак 6 часа по-късно. Всяко бебе суче по различен начин и много зависи и от лактацията. Бяхме навън и си заспа сама в количката в ресторанта, а тази сутрин след голямото сменяне само гушна гърдата и заспа...Като цяло е много спокойна и весела или и аз свиквам вече с нея и предугаждам какво иска Simple Smile
Момичета, времето минава толкова бързо...скоро няма да са бебета. От време на време подреждам първите й дрешки...и се сещам за всички моменти с тях.

# 702
Суров разбира се 😀 И авокадото трябва да се дава сурово, но още е рано за него. Сега я чакам да се събуди да видя дали ще й се хареса.

# 703
И Симеон предпочита лявата гърда, а и на мен ми е по-удобно да го държа от ляво. Бях чела някъде, че около 85% от майките, включително и много видове животни държат бебетата на лявата си страна. По този начин позицията на бебето влияело положително върху взаимоотношенията му с майката Wink

# 704
Дея беше много очарована от кашата с бананче. Първо се почуди на сладостта й, после стоеше с отворена уста, ако се забавя с лъжичката 😀 За пръв път яде нещо различно от млякото с такова удоволствие, изяде си цялата купичка, то всъщност не беше много де. Сега си дояде с мляко, но изяде само 50 мл. Следващото й хранене ще е тиквичка с малко морковче и мляко за дояждане.

Общи условия

Активация на акаунт