Kоледа отмина, Августинчето посрещна първата си Нова година

• 25 560
  • 754
  •   1
Отговори
# 675
Ами каквото всеки път ядох, само от няколко дена ям едни сладки от руския магазин, освен от тях, ама да съм изяла 2-3 днес , ама и пледни дни ядох. В стаята е 20 имом чувство , че печката нещо не топли дори, но на нея през нощта й беше горещо , беше потна. Сега като пръцка по една лека капчица има още. Дадох й ентерол аз.
Не зтам обаче какво се случи с нея, яде като обезумяла будна и то, сега унищожи една гърда за 0 време, ама няма да й давам другата .

# 676
И моят от скоро яде доста лакомо буден, даже си иска. Толкова бях свикнала, да яде само сънен, че ми трябваше време да се сетя защо мрънка 😀.
За разстройството не се притеснявай още-може да е от лиги, зъби, нещо коети ти си яла. Вече не са толкова малки и разстройството само по себе си не е толкова страшно. Важното е да и даваш на поискване, за да не се стигне до обезводняване. Но при вас няма такава опастност-еднократно е, тя е весела и си играе.

# 677
Aмели е права. Давай й да суче, за да не се обезводни. Точно сега й трябва прозрачното мляко. Тя си знае и затова те търси Simple Smile

# 678
Някой знае ли оранжевите тикви как се съхраняват след като вече е отрязано отнея.С фолио в хладилник или фризер?Преди не съм давала тиква и не съм се и замисляла но сега имам домашно производство прибрани за малкия.Мусля към 5 мес да започна да давам зел.пюре.
Много е жилав.Изправя се в количката и стои седнал без ничия помощ.

# 679
Нарежи я тиквата на парчета големи колкото ще са ти удобни за готвене и във фризера

# 680
Аз съхранявам всичко сурово във фризер. Нарязано както искам. Е, всичко без печени чушки Simple Smile
Като дойде ред за готвене с дървеното чукче за пържоли си откъртвам малко и действам. Зеленчуците не си променят вкуса и цвета, но макс една зима стоят.

# 681
Дано да е било еднократно  Simple Smile , тя заспа в 10 ч , да и на мен ми беше странно , мрънка и аз мисля, че пак й е лошо, а тя искала да си пийне. Точно днес наистина разбрах, че вече не е толкова малка, когато й давах прахчето във вода с лъжичка, преди плюеше, едвам гълташе, а сега много бързо си го изпи

# 682
Съхраняването във фризер е идеално Simple Smile
Не че нещо има в нашия фризер...Като ми дойде на гости сестра ми в багажа й сигурно ще има тикви, моркови, пащърнаци...
Гери, тя вече ти показва много добре какво иска Simple Smile Тоя педиатър няма ли да го смениш най-накрая? Вода НИКОГА не се дава, особено подсладена  ooooh! Макар че и да го смениш...кой знае на кого ще попаднеш. Ето статистика, а последните години става по-зле:
https://m.vesti.bg//bulgaria/obshtestvo/detskata-smyrtnost-u-nas … ti-nad-es-3789611
Ето и друга интересна статия (за да отвориш линка, пишеш точка и копираш всичко):
Bebok точка eu/article/185-Защо-да-кърмим-"при-поискване"%3F
mgpd, чакаме снимки как е седнал Simple Smile

Последна редакция: нд, 15 яну 2017, 00:25 от Allistra

# 683
Здравейте!
Ние сме добре, явно е било някакъв инцидент вчера, не е имала разстройство от вечерта , приз нощта яде много малко към 2:30 , после чак в 6:40 яде.
Алистра, тази не е нашета лекарка на която звъня, тя е зав. на отделението детското в болницата и тя си вдига тел по принцип, при нея ходим, ако има проблем някакъв, иначе нашата пед тя не си вдига тел и тя само ваксините и мес консултация гледа

# 684
Здравейте мамчета!
Тези дни сме всички вкъщи и нещо не остава време да пиша. Каката има да учи, малко излизахме на разходка, хвърлих се да чистя и т.н . Малчо нещо пак е много неспокоен, нощем се буди по сто пъти, денем мрънка. Приспиването става все по-трудна работа... сешоар, люшкане, биберони...абе ужас.
Ох, и с това захранване... два дни упорито му давах пащърначето. То толкова вкусно ми се видя( за първи път го опитах и аз). Ама човека го не ще. Голяма ще да е отрова ей Grinning . Не посмях да добавя тиква, нали ще станат два нови продукта наведнъж, знам ли. Иначе имам домашна тиква, нарязана на парченца във фризера сурова. Вчера му направих картоф, с надеждата да го хареса. И пак същия филм. Повдига му се, хич не го гълта, плаче... днес пак направи този номер и му дадох млякото и после опитах пюрето. Учудващо малко хапна тъй Grinning. Утре пак мисля така да пробвам.
И аз стерилизирам шишетата от време на време, като ми дойде.

# 685
Ще свикнат, нормално е да се мръщят. Ние 3-ти ден сме на картоф и продължава да му се повдига все едно и да прави едни физиономии, чак да го съжали човек. Първо, не са свикнали с друг вкус освен с мляко, второ - не са свикнали на такава консистенция, трето - още не знаят какво точно да правят с устата. Но при нас е факт, че 3-ти ден, въпреки мръщенето и чуденето какво му давам, има огромен интерес и зяпа с отворена уста, когато ме види с пюрето. Днес вече направихме към 10-12 лъжички, с всяка следваща се мръщи все по-малко Simple Smile

# 686

Ние сме добре, явно е било някакъв инцидент вчера, не е имала разстройство от вечерта , приз нощта яде много малко към 2:30 , после чак в 6:40 яде.

Радвам се, че е ОК. Но защо казваш, че е яла ЧАК в 6 и 40, че това си е съвсем нормална пауза, недей да се филмираш така, че няма да ти останат нерви докато стане на 18 Simple Smile Моето диване както ядеше и през 2 часа последните седмици (съвпада със скока в разтежа), сега прави по-големи паузи (на което се радвам). Например през нощта яде в 3, после в 9 сутринта, после в 1 и не даваше признаци на глад, а аз му предложих. Откажи се от меренето и гледането на часовника, всичко си му е наред на Тончето.

Аз разкарах биберона от няколко седмици и се радвам, че го направих. И без него си заспива. Само за разходки с количка бих го ползвала пак докато е студено, че да не диша през устата.

Tan4eto1, ако не е готов за хранене с лъжичка, не бързай, пробвай пак след седмица например. Изобщо нищо не трябва да е на всяка цена. Simple Smile

# 687
Я сподели как го разкара биберона? Ние намалихме ползването му, но вечер почти винаги го търси за заспиване.

# 688
Ами той не беше пристрастен към него много, т.е. денем не го ползвахме, а за приспиване дневно и вечер. Буден често го изплюваше. Разредих даванията, не съм го махнала от раз, защото и не съм взимала такова решение предварително, стана постепенно и си дадох сметка, че няма нужда зорлем да го привиквам. Това което се промени е, че преди често заспиваше сам в креватчето си, с биберон в уста като само го погалвах по челото, а сега по-често го приспиваме на ръце ММ, а аз в раницата. Но пък приспиването на ръце е кратко за десетина минути. Според мен на тази възраст на бебо не му е проблем изчезването на биберона, а коства малко и повече промяна на навиците и натоварване за родителите.

# 689
И при нас беше така със заспиването, сам в креватчето, с биберона, а сега е на ръце или гушнати на спалнята. Но дори и тогава го търси понякога.  Confused Особено ако го приспива баща му, при мен може да мине и с гърда, но при.него си търси биберона. 

Общи условия

Активация на акаунт