Kоледа отмина, Августинчето посрещна първата си Нова година

• 25 557
  • 754
  •   1
Отговори
# 705
Аз не съм забелязала да има предпочитания. Но и аз държа на лявата си страна като го гушкам и си мислех, че е защото дясната ръка ми е водещата. Интересно ми е, ако има майка левичарка да сподели дали пък не и идва по-удобно на дясната страна да си гушне бебето.

# 706
Надя, как я направи кашата?
Аз докато бях бременна много ядох банани, пишеше, че тогава бебето ще ги обича много
Да много зависи от лактазията и дали бързо слиза млякото, сега като не съм с мн мляко и тя по-малко яде, понеже тече по-бавно и порциите слизат по-бавно и тя не ги дочаква и заспива, ама пък като съм с много мляко яде много, но май не качва тогава, понеже е повече първо мляко

# 707
Дамян няма предпочитания за лява или дясна, само че лявата ми е по-малка... съответно според мен и по малко мляко има в нея (по принцип си ми бяха еднакви, но с кърменето едната стана малко по-голяма, дано се оправят  Praynig) Винаги яде и от двете до откат.

Върнахме се от консултация. Няма такъв рев... безмълвни стояхме с док. Качил е 520 гр. от 4,5м до 5,5м. И тя го измери 66см, аз го мерих 67см. горе долу, ама явно... което значи, че е пораснал с 2 см. Крайно незадоволително, аз съм явно с големи очаквания към неговото наддаване, а док ме убеждава, че всичко е супер - вярвам, че е така, просто ми идват малко повече амбициите, трябва да се кротна.

Храня го нощем, все още навивам аларма към 3 am, през последните два дни взех да се будя и сама. А и той започна да проплаква по някое време. Не ми пречи. Свекърва ми оня ден пак ми напомни, че "трябва да спреш да кърмиш вече" и " ми то с тия зъби, ще те хапе, тя и кърмата не става за нищо". Пък док каза, че няма смисъл да му давам АМ, да изчакам 3-4 дни от ваксината, защото и ваксина ни биха днес и да започваме с тиквата. Тъ нашето захранване се отлага за петък и тъй като в петък не е хубаво да се започва нищо, отиваме на събота.

Тези капсули сминдух не съм ги пробвала. Аз пия по 3литра вода на ден, вече не пия почти лактогонен чай, защото имам чувството, че от него по-скоро ми намалява кърмата. И нещо, което ми помага за млекопроизводството е паста  Mr. Green

Пишете рецепти тук, за да ги правим на снимки, аз тия дни гости, разходки и не съм висяла толкова пред компютъра, та ако съм изпуснала нещо по-назад кажете.

В нашата стая е 22 градуса, а вхола, където доста стои през деня е около 21. Не се поти, само ако се приберем от разходка и за да не го будя го метна с част от връхните дрехи да спи, тогава се изпотява на тиквето малко.

# 708
Намачках малко бананче и го добавих към оризовата каша.
И при на с е 22 градуса. Дамян си е наддал чудесно, нормално е да наддават по-малко вече. Ако наддават по един кг всеки месец към годината трябва да са шишковци по 15-16 кг
По-късно ще напиша рецептите на всичко, което съм предлагала досега и ще го кача в рецептурника във Фликр. Предполагам ще е полезно за майките, които започват захранването.

Последна редакция: пн, 16 яну 2017, 11:43 от Анонимен

# 709
ЯННА, защо не е хубаво да се започва в петък ? Аз в петък започнах захранване, че се беше паднало и да 13-ти  Laughing
Между другото, намерих постелки за пода за около 20-25лв, зависи от големината, пак са от тези, които изолират, но не са двулицеви. Но не знам дали имат сайт, аз ги намерих във ФБ. https://www.facebook.com/profile.php?id=100011795467399&fref=ts

# 710
Надя, ще е от полза разбира се, всички сме се запътили към захранване.  Hug

Моника, просто суеверие е  Mr. Green А, самият петък 13-ти според мен си е направо щастлив ден. Въпреки, че ако черна котка ми мине път спирам и чакам някой друг да мине преди мен и ММ е така, много сме смешни като тръгнем за някъде и се появи черна котка, започваме да се въртим като обрани цигани и да тъпчем на едно място докато някой не мине пред нас.  Mr. Green

# 711
Мамчета, да се похваля, днес малкия яде картофеното пюре вече без да се мръщи, дори отваряше устата за още Simple Smile Само дето като види лъжицата я хваща с ръце и съответно всичко става в пюре  Laughing

# 712
Ааа нормално е, някъде гледах лигавници, които повече приличат на дъждобрани, ще трябва да си взимаме 😀

# 713
Мамитааа, не успявам да се включвам и само ви чета. Даже не успявам да прочета всичко за захранването. Ще изчакам прегледа на 24ти да мине и ще започвам да захранвам и аз. Поръчала съм на баща ми да ми намери домашни картофи и тиква. Мисля с тиквата да започна, макар че на предната консултация педи предложи пъщарнак. Аз да попитам, понеже още ми е тъмна Индия  Embarassed, при домашно приготвените пюренца, как се определя грамажа на даденото пюре? Нямам представа по колко от дадения зеленчук да си сваря за едно хранене. С по колко лъжички започнахте или оставяте бебчо да прецени? Оххх... извинете ме за многото въпроси, но не мога да се ориентирам още..  Sad

# 714
Стаси, можеш да си набавиш бурканче от пюре и да мериш по него или си намери купичка  с отбелязан грамаж. Аз за едно хранене слагам примерно една трета тиквичка, един среден картоф, ако е еднокомпонентно. Ще видиш, то е по усет. За лъжичкиъе, хуваво е да започнеш с две, на втория ден четири и после вече да се водиш по бебето.

# 715
И аз съм много зле в това отношение, значе първо оризова каша трябва да разбера как се прави, а този банан добре ли се размачка, не остават ли някакви буци.
Най- вероятно ще купувам готови неща, сигурно и каша оризова ще има готова.
Нямам търпение да мине един месец да видя дали ще яде нещо наша принцеса

# 716
Банана се намачка добре, не останаха парченца иначе и аз давам инстантна оризова каша.

# 717
Сега гледам разни комплекти и на авент има чаши виа (Avent Via). Има примерно 10бр, по 180мл и 10бр. по 240мл. с капачки, лъжичка за захранване и книжка с рецепти. Всяка чаша е оразмерена има си графа с мл. Може би ще е удобно за съхранение на храна и във фризер и в хладилник, става и за кърма. Мисля си едни такива чаши, едно шише пингвин за водичка и на нуби онова комплектче за намачкване...

# 718
Момичета, аз само ви чета за захранването и събирам инфо 😀.
Да ви кажа една готина играчка самоделка. Взимате прежда, ако е два контрастни цвята е още по-добре и нарязвате лентички. Събирате на снопче лентичките и ги връзвате с общ възел, така че да не може да се издърпа някоя. Хубаво е стърчащите лентички да не да много дълги (прим. 10см). Погалвате бебето по пръстчетата и се наслаждаватв на реакциите му. Моят си размърдва пръстчетата и се чудеше че разни работи минават между тях. Само не го оставяйте само да си играе, че да не овърти някоя лентичка или да я измъкне.

# 719
Аз си знам,че най-вероятно ще си играе повече с покъщнината от колкото с някакви скъпи играчки. Както кучето ми. Най-обича да гони 8л. туба от вода.  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт