Многодетни мами - тема 67

• 110 754
  • 735
  •   1
Отговори
# 585
БТВ. при детски зъболекар ли ходите или при такъв за големи хора? Аз намерих голяма разлика в начина на лечение на кариеси при двата вида зъболекари.
Моля, сподели в какво по-точно се изразява тази голяма разлика, понеже наистина не мога да се досетя за какво говориш. Thinking

този за възрастни умъртвява млечни зъби, по 10 пъти ходихме на зъб. Само по един зъб прави. Другият, каза, че това не се прави на детски зъби и директно пломбира. На посещение оправя всичко.

# 586
  • София
има ли минимален месечен приход,който се смята за необходим минимум,за да си позволиш трето детенце?

Има, да, то си е цяла формула: мозък в главата, желание в душата, много обич и скорост поне три целувки на час...

# 587
има ли минимален месечен приход,който се смята за необходим минимум,за да си позволиш трето детенце?

Има, да, то си е цяла формула: мозък в главата, желание в душата, много обич и скорост поне три целувки на час...
Усмихна ме  bouquet
Но трябва и издръжливост на шум (плюс здрави нерви, ама аз нали ги нямам, смятам, че не са от абсолютно задължителните, а от желателните наличности  Wink) и голяма доза организираност, предимно в разпределяне на времето. Но тъй като питането е от мама с помощници, и последното не е задължително  Simple Smile

# 588
  • Варна
Такива сте сладурки....
Хващам се ,че чета тук повече, а не в отчетната си тема.
Искам да съм добре.подготвена какво ще ми се случи,какво трябва да.правя,как да.дресирам четата хахаха.Ще трябва да се справям сама с 4.деца и болна майка ...за това.искам да знам всичко.
Понеже джъткането в нета не ми е най-приятното занимание....ще.ми кажете ли какво ще ми трябва за двете бебета?
И, да, с тази бременност съм изтъпяла ,не.мога да мисля рационално..

# 589
Привет! За момента сме все още само с близнаци на почти 3,но напоследък се шегуваме за сестричка...да са ни живи и здрави бабите-помагат колкото могат,та си имаме бекъп за спешни ситуации. Единствената ми тревога,когато чета мнения за трето дете, е финансовата част-в много теми тук осъждат правенето на трето дете,ако не си 100%сигурен,че и на трите ще можеш да осигуриш комфорт. Под комфорт не се разбира облечени и нахранени деца в спокойна и любяща семейна обстановка,а се изказват доводи от типа"не можеш ли да осигуриш балет,футбол,рисуване и частни уроци и на трите +образование в престижно училище,хич не се и замисляй.да правиш" и това ме срива психически и отчайва...не сме с малки доходи,но като платим сметки и ипотека ни остават за текущи нужди , стандартът ни е по-скоро среден-не се лишаваме от нищо ,в месеци с неочаквани големи разходи се посвиваме и избутваме.. има ли минимален месечен приход,който се смята за необходим минимум,за да си позволиш трето детенце?
Когато ни се роди третото дете,планирано,все оше живеехме в студентско общежитие.Явно колко са ни били големи доходите.Сега сме с ипотечен кредит и за догодина,живот и здраве,плануваме четвърто.Ясно е,че не преливаме с пари,важното е да имаш любов,която дадеш на детето.Гладно няма да остане.

# 590
  • София

Усмихна ме  bouquet
Но трябва и издръжливост на шум (плюс здрави нерви, ама аз нали ги нямам, смятам, че не са от абсолютно задължителните, а от желателните наличности  Wink) и голяма доза организираност, предимно в разпределяне на времето. Но тъй като питането е от мама с помощници, и последното не е задължително  Simple Smile

Аз да вметна, че и с едно дете може да се докарат шумове в МНОГО прилични количества  Joy Joy Joy
А едно палаво куче може да осигури част от хаоса и белите на малко детенце. Както и достатъчно разходи  Whistling Whistling Whistling

# 591
...Аз да вметна, че и с едно дете може да се докарат шумове в МНОГО прилични количества  Joy Joy Joy
А едно палаво куче може да осигури част от хаоса и белите на малко детенце. Както и достатъчно разходи  Whistling Whistling Whistling
Живот и здраве големия като се отдели след година-година и половина ще се постарая да не взема да се поддам на искане за домашен любимец  Crazy
Една сладка песничка, която моите дечковци ми припяваха
"Искам куче да ми вземат!
Мама пък не ще!...
Искам коте да ми вземат,
котенце поне!...
Стига вече с тая тема!
Ама, че дете!"  Flutter
Малката преди две години беше на тема "Мамо, искам да си имаме бебе!" Леееекинко отбих искането (не, че не ми се гушка бебенце, но сме големки вече, мъжа ми с още две деца големи, внуче има вече с две години по-малък от щерката) с насочване "Аааа, имаш си леля, имаш си кака, да раждат те!" Simple Smile Леля й се върза (нааааай-после), вече си имаме една прекрасна кукла за игра на над годинка и се чака второ   Blush Каката не поддава  Blush Но аз официално съм обявила, че "фабриката" е затворена  Crossing Arms

# 592
Точно сега сме си запазили едно кученце.След 2 години молби,се потдадох.Мъжът ми все казваше-по-добре бебе,няма все да е малко.Но децата поискаха куче.Ще видим колко ще де оправим с него.

# 593
По въпроса с исканията за кученце/котенце/зайченце съм на мнението на мъжа на Лорчето - по-добре бебе!
За мен грижите за бебе или малко дете са далеч по-лесни, отколкото за животинче.

Понеже джъткането в нета не ми е най-приятното занимание....ще.ми кажете ли какво ще ми трябва за двете бебета?

Нещо съм пропуснала. Skabiela, близнаци ли чакаш?
Тук има доста близнашки майки, които могат да ти дадат добри съвети.
Аз не успях да се сдобия с близнаци, но ми се струва, че за тях е нужно същото, както за едно бебе, само че умножено по две. Това включва и усмивките, любовта, безсънието, грижите - всички екстри на родителството.  Heart Eyes

# 594
БТВ. при детски зъболекар ли ходите или при такъв за големи хора? Аз намерих голяма разлика в начина на лечение на кариеси при двата вида зъболекари.
Моля, сподели в какво по-точно се изразява тази голяма разлика, понеже наистина не мога да се досетя за какво говориш. Thinking

този за възрастни умъртвява млечни зъби, по 10 пъти ходихме на зъб. Само по един зъб прави. Другият, каза, че това не се прави на детски зъби и директно пломбира. На посещение оправя всичко.
Може кариесът да е бил по-голям,към пулпит и затова да е трябвало да се умъртви зъба...или... просто така да си е решил човека newsm78 За малки кариеси е абсурдно да се умъртвяват зъби,било то и млечни..

Skabiela,aз само за двойна количка се сещам Wink
Моите си износват дрехи,играчки..Много малщо нови неща съм купувала на номер 3 горкото  Mr. Green

# 595
... този за възрастни умъртвява млечни зъби, по 10 пъти ходихме на зъб. Само по един зъб прави. Другият, каза, че това не се прави на детски зъби и директно пломбира. На посещение оправя всичко.
Може кариесът да е бил по-голям,към пулпит и затова да е трябвало да се умъртви зъба...или... просто така да си е решил човека newsm78 За малки кариеси е абсурдно да се умъртвяват зъби,било то и млечни..
Моя средния беше с 3 умъртвени млечни зъба. Но той от бебе мляко не яде (едвам му пробутвах АМ като беше полуспящ-озверяло гладен сутрин в 5:30), сирене в никакъв вид, в последните години кашкавал чефър, рядко и мъъъничко...
Кариесите се почваха с бледичка точка на зъбчето, която от 4 прегледа зъболекаря накрая видя, а детето казваше, че от сладко го боли. Зъболекаря почна работа, детето ревеше, че го боли (без да подскача и да се лигави, течаха сълзи и хленчеше) и ми обявиха, че с такъв лигльо не може са се свърши работа. Зъболекар за въстастни. Заведох го на детски, прилъга го някак да сложи упойка "Ей сега нещо ще пръсна, после затваряш очи, бориш до 15, отваряш очи, броим колите по стената и после почваме работа..." (боц с иглата) и като отвори кариеса - оказа се пулпит, даже ме викна да ми покаже, че при него на практика дентин няма. Две зъбчета, на които видяхме заедно бледо жълта точица и аз й казах да почисти, да не се окаже същото... оказа се пулпит  Rolling Eyes Та при нас детския ги умъртви, а другия казваше "Глезотии!"

# 596
peneva_a,и моят син не яде млечни!В чудо съм се видяла!Само прясно мляко на закуска,но кисело и сирене да не види..Какво ще ги правим тия синове!(майчина мъка и радост Wink )

# 597
  • offshore & overseas
Точно така, когато има пулпит, и млечните зъбки се умъртвяват, и чак тогава се пломбират, за да не тръгне инфекцията към зародиша на постоянния зъб. Зъболечението при пулпит става на два пъти - първия път зъбчето се почиства и умъртвява, на следващия път се допочиства и пломбира (питай патило). Whistling

По принцип е известно, че чувствителността на млечните зъби е малка, в сравнение с тази на постоянните (Калинчето наскоро се убеди в това Twisted Evil). Така че моите деца дори не са усетили, че имат пулпити в устата си. Виж, при лечението се налагаше упойка, няма как.

peneva_a, не ще да е от млякото, моите и тримата са заклети млекари (до степен, че почти нищо друго не ядат) и въпреки това е нещо страшно (аз пък на моменти мисля, че дори е заради това, заради млечната к-на и недоброто усвояване на калция от млечните продукти). При Калина поне зъбчетата излязоха белички и здрави, докато при Люся и Нико част от зъбите си бяха дефектни още от самата си поява. ooooh!

Нащо семейство сме коткари, имахме котарунгел, който умря няколко месеца след раждането на Никола (на моменти имам чувството, че лъв ми смята, че котьо е дал живота си, за да бъде жив и здрав Нико) и от тогава упорито не си взимаме, въпреки че има възможност. Аз иначе не се отказвам нито от коте, нито от бебе, но лъвю е склонен само на коте, и то донякъде. Няма да се сдобием нито с едното, докато не чуя категорично „да“. Laughing

# 598
Когато същия този Калоян го боляха коленете от растеж (беше супер дребен в детската градина и изведнъж в предучилищна понавакса до наборчетата) една педиатърка ми обясняваше, че няма никакъв смисъл да се пробвам да му тъпча храната с млечни неща в някакъв вид, защото явно организма му млякото не може да го преработва, да продължава да си яде месце и бобови както си обича. От там да си набавя протеините, а калция си го извлича от всичко, защото костите са му достатъчно плътни и здрави. Като питах за зъбките и тя каза, че е възможно в периода 0-3м,  когато не е поемал нищо друго освен млякото (в минимални количества, че да оцелее) и не е натрупал достатъчно зъбна тъкан. Същото каза и детската зъболекарка...  newsm78
Та моето мръвкарче на 3,5м го захраних с месно бульонче, а скоро и с месо (от 2 до 8м качваше по 100-200гр месечно  Rolling Eyes) Докато не почнахме 2 пъти дневно да е манджичка с месо или едната с цял жълтък, не почна да качва, а и анемията едва я преборихме  Whistling та всеки с особеностите си... ей го сега, надмина ме вече на височина  Flutter и си е мръчкоядец

# 599
 Cry моето и мръвка не обича...само кайма,иначе е вегетарианец ..направо суровоядец...
Сега като идем на ортопеда (във вторник ще взема направление) ще го питам тъкмо и за това,че не яде млечни как са му костите,според него..Иначе синчо е от най-високите в ДГ,само едно момиченце е по-високо и е доста едър,добре сложен,но не пълен,абе в норма си е,направо се чудя откъде..Само на прпечени филии с масло я кара понякога...

Аз и куче искам,и котка мога да приютя(в краен случай,ако е много добричка !!!:) ),ама на някой широк двор..не се виждам да гледам животно в апартамент,зълва ми имаше кучета...ами не ми хареса,миришеха си животинките,пък и като няма кой да ги разхожда *3/ден..
мда..бебето е къде къде по-лесен вариант Wink Grinning

Общи условия

Активация на акаунт