Боледуване на децата ни - тема 47

• 45 845
  • 738
  •   1
Отговори
# 405
  • София
Тете, жив и здрав да е рожденикът  Heart Eyes! Да носи много радост и да има много късмет!

Момичета, много благодаря за съветите. Поуспокоих се за другите двама. За всеки случай с баща им ще минат през някоя лаб на път за детската и ще се тестват. Сополите им секнаха внезапно на втората седмица, ама айде за всеки случай  Tired

А т.нар. скарлатина на девойката ми е много странна. Малиновият език е от онзи ден някъде. Темп имаше до 39 миналия вторник за един ден. После мижава, ден-два. След малко и ние отиваме на док и ще питам за всякакви изследвания. Ако има кардиолог в болницата, ще в заведа веднага на частно. Ще пусна АСТ и АЛТ на своя глава.

Дани, да не се потрошиш!

# 406
Тета, честит рожден ден на момчето ти! Нека да е здрав и късметът да го следва!
За скарлатината да кажа. Малкото момче на сестра ми изкара една много странна скарлатина миналата година. Температура имаше около  38.5 максимум за два дни и толкоз. След няколко дни разбрала, че в класа на детето има скарлатина и за всеки случай го завела на ЛЛ. Пратила го на тест и айде  10 дни  АБ. Само езикът бил малинов на прегледа. Без друг симптом. Иди се чуди

# 407
Благодаря ви, момичета...и вие да сте живи и здрави Hug

# 408
Тете, да ти е много здравичък и щастлив рожденикът!

# 409
  • София
Тета, да ти е жив и здрав рожденика, само радост и гордост да ви носи!

Аш, не АСАТ и АЛАТ (чернодробните), а АСТ ( анти-стрептолизинов титър) се пуска, ама това през няколко месеца, след като е минало, на два пъти, за да се види дали няма нещо остатъчно, като ревматизми, артрити и други подобни "екстри". На кардиолог също я водих след като мина, изобщо тези профилактичните са с цел да се види дали не е останало нещо, абе ЛЛ ще ти обясни. Мнооого рядко има някакви такива гадни неща, пупу, с АБ скарлатината минава за точно 2 дни и разните усложнения са по-често както при нас - отит, синузит и подобни, не особено страшни.

# 410
  • София
Ами, Светле, кво да ти кажа, аз съм в амок отново. Личната я погледна на две на три, взе секрет и каза, че няма да я лекува с АБ. Здраво носителство не се лекувало  Shocked. Нищо не обясни, никакви допълнителни и последващи изследвания, рискове и пр.

А, и също каза, че детето няма малинов език. А малиновия език го диагностицира сестрата в детската, но и аз имах съмнения.

Последна редакция: вт, 10 яну 2017, 09:41 от Ashia

# 411
Може да не е скарлатина...да видим резултата първо.

Мацки Hug

# 412
Тете,жив и здрав да ти е рожденника! bouquet

# 413
  • Варна
Честит празник на рожденика и от мен newsm59
Да е жив и здрав, много весел, да му се случват много хубави неща, да постига всичко с лекота!

Аз досега се борих с компютъра, не щеше да тръгне и издаваше странни пищящи звуци. Ама го подкарах накрая, направо станах компютърен специалист bowuu
Моят цяла нощ спа спокойно, без Т. Тази сутрин ми се стори, че леко затопли челото, но бързо се охлади, сега мисля, че няма Т, играе тук с колите си. Появи се сАпол, ама това го смятам за нормално. Пак накашля, но рядко и яко влажно от гърлото, явно насъбрани секрети чисти. Добре че тук понапече и май не е така студено, щото трябва да го мъкна на лекар и да си взема болничен. Чудя се за колко време, тая ученическа ваканция както я удължават ден за ден... много се надявам утре вече да са на училище големите, моят да си е на оздравяване и да мога спокойно да го поверя на дядо му.

# 414
Тета да ти е жив и здрав малкия!
На приятелка така изкара детето само с малинов език и без темп. даже
Аш може въобще да не е малинов езика ви. Таз сестра да си ги е насосала нещо. Иначе изчакай секрета. И да 20% са носители, то бактерии всички имаме, важно е да са в равновесие и като не правят проблеми. В случая бих дала АБ ако излезе позитивен понеже е имала вече темп.
Иначе миналия април и аз и детето бяхме със стрептококи като той беше един ден с 38 и нещо и после 37 и нещо и това беше.Но пък към 5 дни без апетит и мен през ноща катэ ме стегнаха сливиците и една налепи се появиха..та ходихме за секрет и на двамата показа стрептококи. Малкия обаче нямаше налепи въобще. Но пък от само себе си нямаше да се оправи може би понежа не се хранеше добре,  с времето можеше и да избият налепи.
А аз на кардиолог ли трябва да ходя хммм

# 415
  • Варна
Аш, аз не вдянах, секретът положителен ли е или отрицателен, защо личната изобщо говори за носителство?

# 416
  • Северозапада
Тета, най-вече да е здрав рожденика! Безгрижно детство и много игри!

# 417
  • София
Честит рожденик на Тета. Жив и здрав да е.
На всички болни - бързо оздравяване.
Ние за момента държим положението. Имаше кашлица и сополи преди Коледа, с 2 вдигания на не много висока температура (до 38.7), но овладяхме бързо нещата.
Ксизал колко дълго мога да давам? И при положение, че се случва да пропускам (веднъж - два пъти на 4 дни примерно), има ли изобщо смисъл?

# 418
  • София
Аш, да, принципно е възможно да има и само носителство, без особени симптоми, но при положение, че е вдигала Т, изчакай най-добре резултатите от секрета и ако трябва отиди и другаде, ако са положителни. То всъщност затова от скарлатина боледуват предимно деца до към 5-6 години, възрастните вече са имали достатъчно много контакти с тези бактерии за да не им причиняват нищо или пък най-много леки болки в гърлото, което в повечето случаи си преминава и без АБ. Иначе и при нас нямаше пълната симптоматика на скарлатина, та го писаха стрептококова ангина, но усложнение си направи впоследствие Sad Е, то при нас ушите принципно са си слабо място и всичко там я удря, ей я и сега, и с двата мижави вируса, които изкара откак е тръгнала от септември, боляха я ушите и двата пъти.
Lino, аз на кардиолог я водих защото имаше задух, който обаче се оказа на нервна почва, след всичкото дупчене и стрес в болницата, за възрастен човек съвсем няма смисъл от някакви допълнителни изследвания.
miamim, аз с месеци съм давала най-различни антиалергични, понеже детето ми беше с алергия. Няма ограничение колко време да се дават. А пък колко пъти съм пропускала и аз...

Последна редакция: вт, 10 яну 2017, 11:25 от svetla81

# 419
Тета, честит рожден ден на малкият юнак ! да ти е здрав и весело детство ! bouquet

То и при нас нямаше типична симптоматика за скарлатина.. но си излезе  на секрета стрептококи пиогенес.При него диагнозата си беше стрептококова ангина.. много червено гърло, обрив очеваден по гърлото- аз такова нещо не бях виждала..болки в гърлото и сливиците подути...дясната с налеп.А точно в  дясно на шията се подуваше( то и при други  ангини така се е получавало де ) аз и мислих че е сливицата, личната и тя, но една лекарка ми каза, че е лимфен възел.. те и другите бяха подути, но тоя  в дясно направо като слива- джанка голям.Езика беше с налеп, после се изчисти и стана един като малинов оцветен и с по изразени папили.Обрив по тялото нямаше.Личната каза атипино протичане на скарлатина.. т.е като ангина протича.Температурата беше около 38 около  2 дни. После като след 10 дневното антибиотично лечение с Аугментина.. след седмица след края му дето пак ангина направи , която от  кръвните излезе че пак е бактериална..тогава вече дигаше и до 39 и беше много по упорита и на често температурата.

Аш, личната не каза ли как е гърлото. червено ли е.. сливиците ? Може и да не стрептокока при вас!

Общи условия

Активация на акаунт