Боледуване на децата ни - тема 47

• 45 844
  • 738
  •   1
Отговори
# 420
  • София
Момичета, много ви благодаря, че споделяте толкова много информация  bouquet bouquet bouquet.

Док прегледа детето и каза, че гърлото е много червено и ми даде болничен до петък. Лечение - смучещи бонбони, чайче, гаргари със сода и без сода. Диагнозата на болничния е ОВИ ГДП (остра вирусна и-я на горни дих пътища).

Секретът ще излезе след три дни, а за лечението с АБ аз просто си я питах, за да се информирам и тогава тя ми каза, че здраво носителство вече не се лекува, като натърти на "вече" и уточни, че в детските градини не го знаели. Аз мисля обаче, ако е с положителен резултат от гърления, да я моля за АБ.

Лайт, е то имало ли е смисъл във вашия случай от този АБ, като детето след него се е разболяло? Да не би от толкова много антибиотици да му е паднал имунитетът и затова да го е повторило, или пък обратното - да е бил недоизлекуван? Какво е твоето усещане?

# 421
По-скоро недоизлекуван. Нас след Аугументин ни повтори точно след 5 дни ангината. Мисля, че аб-то не беше ок. Въпреки, че е пеницилин

# 422
Ами и аз не знам дали е било недоизлекувано или повторение, по- скоро недоизлекувано. То едно, че имунитета му беше спаднал..първо изкара червено гърло с температура 3 дни и половина, кашлицата влоши на ларингитна гадна.Пи антибиотик.След него ,5-6 след краят му, направи тази стрептококова ангина - гърлен секрет масово стрептокок и пак  антибиотик- 10 дни , то се сещам, че към краят му към 9-10 ден имаше остатъчен обрив, макар и вече единични обривни единици, та се бях зачудила дали да го продължа още малко.Мина около седмица, май 8 дни и пак внезапно 39, гърлобол и се поду  в дясно..и кръвните - лоши.
Та понякога явно и предвид падналият имунитет се получават такива неща. То Аксетина който пи след Аугментина, е цефалоспорин, но бил от рода на пеницилините, прочетох го в листовката.

Ето го езика, който на мен ми се вижда като малинов малко.Първо бе с бял налеп- обложен и после стана така.

# 423
  • София
Лайт, сложно ми е да преценя дали е бил недоизлекуван или нещо да е бил лепнал. При вас, а и при Лино,  се омешват малко нещата, защото са малко по-начесто боледуванията, но както казва Лино, вероятно става въпрос за недоизлекуван процес.

Лино, да не би нещо да не ви уцелват дозата, пък  Thinking? Аугментин си спомням, че на малката го бяха изписали в началото на миналата година 3 пъти на ден по не помня колко мл. Аз като пих на хапчета - беше 2 пъти дневно.

Иначе на снимката езикът е оцветен в тъмно - на мен така ми се вижда, да - малинов. На моята госпойца не е тъмен, просто е малко оцветен към върха и отдолу. Като се наобядва, ще я снимам и ще пробвам да постна.

# 424
И аз се сещам, че дозата АБ може да е ниска и това е причината за недоизлекуване. Защото АБ беше по антибиограма мисля.
Ние сме имали 2 случая с ниски дози, голяма мъка. Първият път стигнахме до болница. Вторият - довършихме лечението с венозен АБ.

# 425
  • София
Ето това е нашият малинов език. Вижда ли ви се малинов  Embarassed??

Малинов на живо е само на върха, но да ли се брои  newsm78? От детската ни върнаха заради този език вчера...

Последна редакция: вт, 10 яну 2017, 13:13 от Ashia

# 426
  • Варна
На мен лично не, поне на снимката.

# 427
  • София
Ъъъъ, на мен нещо хич не ми изглежда като малинов  newsm78, ама може и на самата снимка да са по-ненаситени цветовете.
Моето дете пи Панцеф със скарлатината и докато все още го пиеше си направи гноен отит. От една страна си мисля, че сигурно не е бил най-добрият избор, обикновено Аугментин се изписва, от друга пък Т я свали веднага и после 2-3 дни не вдигаше, преди да започне да вдига пак заради ушите. После в ИСУЛ беше не Медаксон венозно в някакви конски дози и Зинат сиропче, като продължение за вкъщи, след като ни изписаха.

# 428
Нашета доза не беше ниска на Аугментина,7,5 мл.от 600 мг.Той е 18-19 кг.

Аш,вашият език е светло розов,съвсем нормален е според мен.Това е нормалният цвят на езика.Нашият- тъмно розов и папилите по такива.И някак по лъщяш.

# 429
Може и дозата да не е била ок, да. В БГ го изписаха тогава. На Лайт на детето си е баш малинов, но пък на Аш на нейната дъщеричка хич не изглежда такъв. Моя е същия, преди не се бях заглеждала и покрай тия ангини на два пъти се стрясках. Сега ву обърнах повече внимание и се оказа, че на върха си е винаги такъв.
Един цефолоспорино пихме все по 8мл на 12 часа и един път нещо не подейства та го пи с максимална доза от 10 мл на 12 часа и от тогава все по 10 мл пиеше. Но пък след него стана таз беля с възпалението на кръвоносните съдове
Аш много точно, кратко и ясно ни охарактеризира. Точно при нас с тия чести боледувания или постоянни да кажа, от едно в друго от 20.ноември без ден почивка,  се омесват нещата и не знам кое от къде е. Както сега от края на ноември уж възпаления, пък после обриви и така и не се знае кое от какво се получава

# 430
  • София
Лино, пожелавам му скоро да спре да боледува, както и на всички болни да се оправят  Hug 

На мен много ми се объркаха понятията с цвета на този език от вчера насам. Сигурно 100 пъти вече я накарах да ми го показва. Само като й кажа името, отваря устата и се плези. Гледах и нейния, гледах и на братята й - почти еднакви са, само малко нейният към върха е по-тъмен, наистина е по-тъмен, а не помня дали е така по принцип. В крайна сметка, дано секретите се окажат чисти, ще видим в петък.

# 431
Тете, честит рожденик, да е жив и здрав и да има много щастливо и безгрижно детство
 nbirthday bigdance2
много скромен твоя момък, моята прави едни разточителни партита и все ми се сърди, че не сме поканили всички, които иска.  Mr. Green

Аш, според мен езикът не е малинов, на горната снимка на другото детенце по-прилича. но не мога да преценя така по снимка, може и да се бъркам от светлината. не може да го сбъркаш на живо, тъмно червено е и определено не извиква колебания за цвета. ако не го виждаш малинов, по-скоро не е.  Peace

# 432
Месечинке, май ефин и същ вирус карат нашите деца. Вече четвърти ден вдига темп. Уж вчера беше поспряла, но от нощес пак. През нощта беше 38,5, след това докъм 37,6 вдига, но за мен и това си е цифра.

# 433
Цял ден съм по пътищата, чак сега се поспрях. Благодаря ви много, момичета, за прекрасните пожелания Hug Много приятно било да приемаш честитки Mr. Green Laughing

Аш, на мен не ми прилича на малинов. Доколкото съм чела, скралатинения е лъскав и лъщящ, този ми се вижда съвсем ок.

Месечинке, кво става с Т...днес има ли? Смачкахте ли го? Момето, и вие да оздравявате бързо, както и всички останали.

Последна редакция: вт, 10 яну 2017, 17:52 от teta75

# 434
Да както скарлатиновото гърло е спецефично, така и езика... веднага забелязах, че  е по- друг, никога до сега не е бил такъв, по- тъмно розов с по изразени папили и точно по лъщящ.

Общи условия

Активация на акаунт