Всякакви въпроси относно съдомиялните - 19

• 101 831
  • 763
  •   1
Отговори
# 300
       Като собственик на базов БОШ 45 см и активно ползваща /в дома на детето ми/ БЕКО 45 см.  искам да споделя, че като качество на измиване съм доволна и от двете машинки. И при двете се е случвало понякога много загоряла тава да не е измита перфектно. Изобщо не ми е драма - доизмивам на ръка някое ъгълче или пускам втори път Simple Smile Не винаги разполагам с по-агресивните таблетки, основно ползвам гел.
        Преди да купим БЕКО-то естествено следях темата тук и събирах впечатления. На място в магазина видях и моя си БОШ и БЕКО-то, като цената на БЕКО беше със 70 лева по-ниска, но с много повече опции - хареса ми възможността да променям височината на горната кошница, възможността да се сгъват преградките за чинии, за да могат да се поставят по-лесно по-обемни съдове /не че и в БОШ-а не ги натиквам, с течение на времето съм си намерила мястото за подреждане на всички съдове/, автоматичната програма, и отпадането на необходимостта да настройвам дали ползвам таблетка или прах /сами си отчитат вида и двете миялни/.  Имам впечатления и от още едно по-старичко БЕКО, на което трябва да кажеш на машинката какъв препарат й слагаш - вече 7 години работи безотказно. 
         В магазина на Лексгруп гледахме и други марки, но лично на мен все нещо не ми беше по вкуса. Пишете ме към пристрастните към БОШ и БЕКО.

# 301
  • София
Ами това е. Готова съм, вече собственик на миялна Беко.  Heart Eyes
Купих и необходимите препарати - таблетки на Феъри Платинум, гел на Сомат Голд, гланц на Сомат и сол на Финиш.
През седмицата се надявам мебелистът ми да дойде с готовия шкаф и да я монтираме.

# 302
  • На брега на реката
Нана,
Честито и със здраве и удоволствие да си я ползваш.
Ще чакаме отзиви. Wink

# 303
  • София
Честно казано в момента леко ми е притеснено с всичките тези препарати как ще се оправя, кое къде се слага, по колко и т.н. Но ще прочета упътването и ще го мъчим Mr. Green

# 304
nana77, честито! Спокойно, всички сме минали по тоаи път, когато дадена машинка я ползваме за пръв път и ни изглежда много софистицирана, а в същност не е. Успех в укротяване на новата придобивка!

# 305
  • На брега на реката
Нана,
Наливаш литър вода в отделението, което е на дъното. Слагаш фунията и сипваш сол, докато се напълни хубаво. Моята поема около 1,7 кг.
Гланца се сипва в онова отделение на врата, което има едно оченце, пак докато се напълни.
Задължително е да се направят настройки на солта и гланца в зависимост от твърдостта на водата /в комплекта има лентичка за измерване на твърдостта/. Повечето момичета от София пишат, че водата е мека и слагат солта на 1, а гланц на 1 или 2.
Другото отделение, което е на вратата /правоъгълното/ е за препаратите за миене без значение на вида им /таблетка, капсула, прах или гел/.
Винаги след като заредиш сол или гланц, пускай едно изплакване, да измие, ако има остатъци.  Почистване на машинката правя на 3-4 месеца лятото, а зимата на 2, че се мият по-мазни съдове.
Ще и свикнеш за нула време и ще се чудиш, що не си си купила по-рано. Laughing

# 306
  • София
Буболина,  здрава да си newsm20
Много ти благодаря!

# 307
  • На брега на реката
За нищо.  Wink
Хубава вечер и ако имаш въпроси не се колебай да питаш.

# 308
  • София
За нищо.  Wink

До петък няма да имам, защото мебелистът ми току що ми каза, че тогава ще дойде да монтира. Ама петък вечер очаквайте викове за помощ  Joy

# 309
  • София
За нищо.  Wink

До петък няма да имам, защото мебелистът ми току що ми каза, че тогава ще дойде да монтира. Ама петък вечер очаквайте викове за помощ  Joy
Споко, не е космическа совалка Party Като има нещо питай .Laughing

# 310
  • София
За нищо.  Wink

Споко, не е космическа сувалка Party Като има нещо питай .Laughing

Шегувам се. След това описание на Буболина, мисля, че няма да имам проблем. Надявам се де. Благодаря на всички ви!  bouquet

# 311
  • На брега на реката
Забравих да напиша, че на дъното се намират и филтъра и решетката, които се почистват периодично. От началото го правех по-често, но сега на 10-15 дни веднъж.  Laughing

# 312
  • на Мелмак
Аз вече и по -рядко  Blush
И Нана, разгледай правилното подреждане и съдовете, които са подходящи за машинката. Въпреки, че не стават дървените за съдомиялна, аз моите от време на време ги слагам.
В общи линии, аз като начинаеща преди години, след като я подредя, завъртах перките, да видя дали нещо не съм объркала. После свикнах и вече не ги въртя  Grinning

# 313
  • София
Монтираха ми яяяяяяяяяяя  smile3508 Мебелистът обаче още работи и след това мъжът ми ще оправи ВиК-то и ще я пускам  Mr. Green

# 314
  • Бургас
Ай честито!  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт