Всякакви въпроси относно съдомиялните - 19

• 100 418
  • 763
  •   1
Отговори
# 465
  • Burgas
Аз ползвам тези

# 466
Tиган на пирамис, без покритие е пише инокс 18/10 подходящ ли е за съдомиална?

# 467
  • на Мелмак
18/10 е показател за стомана, имам такъв , в упътването му пише , че става, но да се извади след приключване на програмата, за да не се сдобие с петна.

# 468
Здравейте, тъй като от скоро имам съдомиялна и реших да си купя още един сервиз (досега ползвах само luminarc quadrato) и много искам да е цветен, летен-ето този съм харесала---> http://www.emag.bg/serviz-za-hranene-luminarc-lalie-18-chasti-19 … 262/pd/DHHXXDBBM/ . Обаче, малко се притеснявам да не избелеят цветовете или да се надраска повърхността. Някой има ли опит с цветни чинии закалено стъкло или така наречения аркопал?  Hug

# 469
  • София
Здравейте, тъй като от скоро имам съдомиялна и реших да си купя още един сервиз (досега ползвах само luminarc quadrato) и много искам да е цветен, летен-ето този съм харесала---> http://www.emag.bg/serviz-za-hranene-luminarc-lalie-18-chasti-19 … 262/pd/DHHXXDBBM/ . Обаче, малко се притеснявам да не избелеят цветовете или да се надраска повърхността. Някой има ли опит с цветни чинии закалено стъкло или така наречения аркопал?  Hug
Точно този сервиз не ми прилича на аркопал, а на обикновено закалено стъкло /не че това е лошо/. Надраскването се получава от некачествени таблетки и прахове. За най-сигурно може да ползваш гел или гел капсули, те няма как да надраскат. Цветовете на луминарк точно едва ли ще паднат, не съм виждала избелели до сега.

# 470
  • Бургас
Нямам много опит и не знам кои таблетки са качествени, кои не.  Но се убедих, че се надраскват некачествените съдове. Ползвам Финиш и Феъри. Само един дуралексов сервиз има драскотини. А той е всекидневно в миялната, заедно с други чинии, чаши, купи и т.н. Всичко останало е като ново. На нищо не робувам, дори кристални чаши мия в машината, защото се изкалпазаних откакто я имам.  Mr. Green

# 471
  • на Мелмак
Аз имам луминарк с паднали цветове от лидълдките таблетки  Peace

# 472

Аз ползвам сервиз на Луминарк, но десертните чинии...вече една година нямам проблеми, цветовете са си ок, и мия само с Фери платинум на 70 градуса. А иначе сервиза е стъкло!  Купувай смело, не мисля, че ще имаш проблем....

# 473
  • София
Няма никакъв проблем Луминарк със съдомиялна. Когато взехме машината , купихме и този сервиз http://www.emag.bg/serviz-za-hranene-luminarc-flowerfield-r19-10 … 209/pd/DC24GMBBM/ не е мръднал.

# 474
Въпросът ми е технически .., но т.като темата е ..всякакви въпроси.. ще го задам  Flutter Crazy
Мисля беше февруари писах, че съдомиялната ми набира вода в едно допълнително казанче или преливник и спира да работи. По съвет от форума и не само извиках техници. Казаха помпа... Взеха я след около 10 дни ми я върнаха. Оставиха бележка, на която по-късно видях, че пише ремонт електронно управление. Направи ми впечатление, че са сменили и уплътнението на дъното до вратичката. Съдомиялната работи около месец - два. В края на март спря да загрява водата. Съответно и не суши. При край на програмата вътре е неизмито и студено.
Обадих се отново.. дойдоха.Оказа се че имала 3 месеца сервиз, щото пише, че е пипано управлението.  Взеха само управлението .. за около месец. Върнаха я . Монтираха, тръгнаха, пускам водата не загрява. Пак звъня. Идват .. взеха целия уред. След 15 мин ми звънят . При тях тръгнала, ама щели да я пробват. След две седмици ми я докараха, т.е в петък .. монтираха я и тръгнаха. Пускам първоначално затопли, отдъхнах си .. проблема е решен и изведох детето на разходка. Връщам се отварям пара ьок ... мазнината по филтъра стои.
Пускам празна.. 10-15 пъти .. студена. Направи ми впечатление, че програматора отброявайки минутите на програмата прескача по 10 -15 мин. Според майстора това да не съм го гледала. Сега ще се разбираме да идват у дома. Защото при тях проблем нямало .. у нас правела така. Та въпросът ми е .. ако някой има представа.. има ли вариант проблемът да е в мястото.. все пак е работила 3-4 години на това място !?
Не знам какво да предприема.. А и един последен въпрос при тези монтажи.. демонтажи ми се прецакаха планките, които служат за монтаж на уреда към дървото при вграждане. Някой да има идея от къде да се купят ? Уточнявам съдомиятната е БЕКО... Мерси предварително на всички, които ще се включат.

# 475
  • София
Fairy Platinum има ли и таблетки и капсули? Гледах 40 бр. за около 13,00 лв. май бяха, но не можах да разбера дали са капсули или таблетки. Аз искам да си купя капсули, таблетки /които съм ползвала много ми надраскват чиниите и изтриват картинките/надписите/.

# 476
Здравейте момичета,

Предстои ми покупка на съдомиялна, а никога не съм имала. Спряла съм се на ето този модел https://www.tehnomix.bg/uredi-za-vgrazhdane/sudomialni-vgrazhdan … 6-mx-01e?___SID=U
Дали е ОК? И ако не: какво да гледам. Имам един малък калпазанин, който за 2 мин в кухнята и вече 5 чаши е изцапал.... Бюджетът ми е до 1300 лева.
Благодаря ви предварително за съветите.

# 477
Супер е Бошката!
Давай смело!

# 478
има ли вариант проблемът да е в мястото.. все пак е работила 3-4 години на това място !?
 ми се прецакаха планките, които служат за монтаж на уреда към дървото при вграждане. Някой да има идея от къде да се купят ?
"Проблемът" не е в мястото, а в смяната му - разместване, клатене.
(ту работи, ту не работи)
Продухайте маркучето на пресостата. Той дали функционира коректно?
Като не отчете необходимото ниво на вода, не се включва нагревателя.
Скрит текст:
Маркуча за мръсна вода правилно ли е сложен (височина от под 50-60 см)
Проверка на NTC-to:
Скрит текст:
Планки може да намерите по железарии, крепежни елементи...
ПП Чела съм, че на съдомиялни Беко се размествали кабели във вратата (сгъвка).

# 479
 PAV1 , наистина си чудесна с неизчерпаемите си познания и съвети, ама като изхождам от своята лична техническа неграмотност се питам дали винаги можем да разберем за какво говориш? Аз например съм пълен инвалид за извършването накакъвто и да е ремонт на уредите ми. Добре, че ММ не е така застрелян като мен.

Общи условия

Активация на акаунт