Всякакви въпроси относно съдомиялните - 19

• 100 379
  • 763
  •   1
Отговори
# 480
Аз вече съм с въпроси   Blush Нагласих твърдостта на водата на програматора, но как се нагласява в самата съдомиялна? Опитах се да го завъртя както е показано на картинката в опътването, но не се върти. Някой има ли идея как трябва да се завърти?
При първото миене само по една чаша останаха малко петна, които при потъркване с пръст изчезват. Купих си сол на Медикс, гланц на Сомат и препарат Сомат голд. Дано някой знае как да действам с настройката на механичната настройка за твърдост на водата.
Миялната ми е Беко 28330.

джуджанка и аз питах тук в темата преди време, но не получих конкретен отговор. Твоята за вграждане ли е или свободностоящата?Моята е пак Беко 28330 но  за вграждане. При мен солта е на 1. но онази врътка на лявата страна на миялната не мога да я завъртя и милиметър. То, не че ми стана ясно в каква позиция трябва да я врътна...но не се получава, дори пробвах с разни малки лъжички да я мръдна на някъде ама не и не. После  я зарязах, да не я счупя.  От толкова четени теми си спомням, че доста съфорумки ползват това Беко...нека те да кажат как става! Защото ми се струва, че моята машина много бавно хаби солта...явно като не съм  направила докрай настройките....

# 481
В София водата е мека и спокойно можеш да си оставиш солта на 1. Иначе за Беко си спомням, че няко казваше, че пеомяната ставала с комбинация от бутони, ама да не греша. Аз съм с Бош. и веднъж като я нагласих повече не се интересувам от регулацията, само добавям сол, но бавно свършва.

# 482
С бутоните съм я сложила на 1, но има едно кръгло като врътка, на лявата страница на миялната и това не помръдва да го сложа и него на позиция 1. Иначе в книжката пише, че и това нещо трябва да се  калибрира.

# 483
  • София
Аз вече съм с въпроси   Blush Нагласих твърдостта на водата на програматора, но как се нагласява в самата съдомиялна? Опитах се да го завъртя както е показано на картинката в опътването, но не се върти. Някой има ли идея как трябва да се завърти?
При първото миене само по една чаша останаха малко петна, които при потъркване с пръст изчезват. Купих си сол на Медикс, гланц на Сомат и препарат Сомат голд. Дано някой знае как да действам с настройката на механичната настройка за твърдост на водата.
Миялната ми е Беко 28330.

джуджанка и аз питах тук в темата преди време, но не получих конкретен отговор. Твоята за вграждане ли е или свободностоящата?Моята е пак Беко 28330 но  за вграждане. При мен солта е на 1. но онази врътка на лявата страна на миялната не мога да я завъртя и милиметър. То, не че ми стана ясно в каква позиция трябва да я врътна...но не се получава, дори пробвах с разни малки лъжички да я мръдна на някъде ама не и не. После  я зарязах, да не я счупя.  От толкова четени теми си спомням, че доста съфорумки ползват това Беко...нека те да кажат как става! Защото ми се струва, че моята машина много бавно хаби солта...явно като не съм  направила докрай настройките....

Звънях в магазина да ги питам какво да правя с тази врътка и ми казаха да бръкна с по-дебела отверка в червеното кръгче и внимателно да го завъртях. Казаха ми да внимавам да не го превъртя. В упътването пише, че се върти в посока обратна на часовниковата стрелка, но при мен беше нагласено на 5 и се завъртя в другата посока. Малко ми се изкриви червената пласмаска и сега ме е яд, че въобще я пипах. По-добре не я пипай.

# 484
Добре де, как се познава в каква позиция е сложено в момента? Сега гледах, ама нещо не го разбирам...коя страна на оранжевото сочи към моментната позиция?

# 485
  • София
Ами то нали е като П с една по-къса страна? По-дългата черта на П-то сочи позицията.

# 486
PAV благодаря... сега ще се опитам да убедя техника .. да провери това което си предложила.
Дойде у нас да я гледа, защото само у нас не работела. Т.като отпред вратичката протече  на едно място и даде наклон назад, доста голям. Ама и така не се оправи..сега го чакам.

# 487
джуджанка оправих се аз с това чудо, и при мен беше на 5, с отверката завъртях директно към позиция 1, което е обратно на часовниковата. Сега пък се чудя да ли не съм  го превъртяла, или трябваше от 5 да мина на 4, 3 и така до 1.
 И още нещо: с настройките на бутоните, при мен са 4 вида настройки - трите са описани в книжката, но за четвъртата изобщо си нямам идея за какво е, а тя е:  като буква S или цифра 5 - така се вижда на екрана. Някакви идеи? Що ми трябваше  да бъзикам и аз не знам...

Последна редакция: ср, 17 май 2017, 15:15 от psMa

# 488
  • София
Аз минах през 4-3-2, но моето червено не искаше да се завърти на другата посока.  newsm78

Последна редакция: ср, 17 май 2017, 17:15 от джуджанка

# 489
Здравейте bouquet от доста време се оглеждам за съдомиялна и сега вече трябва да реша коя ще е, понеже утре ще правим проекта за кухнята. Въпроса ми е към тези които имат GORENJE GS 62115W В сайта на горение и в сайта на технополис има доста разминаване на информацията, затова търся информация от тези които вече я имат
Информацията която се разминава е броя програми, температури и отложения старт, надявам се някой да се включи с информация от първо лице bouquet пускам и линкове към сайтовете
http://www.technopolis.bg/bg/Freestanding-dishwashers/Dishwasher … S-62115W/p/682620
http://www.gorenje.bg/produkti/golemi-domakinski-uredi/smartflex … i/gs62115w/495769

# 490
  • Пловдив
Здравейте bouquet от доста време се оглеждам за съдомиялна и сега вече трябва да реша коя ще е, понеже утре ще правим проекта за кухнята. Въпроса ми е към тези които имат GORENJE GS 62115W В сайта на горение и в сайта на технополис има доста разминаване на информацията, затова търся информация от тези които вече я имат
Информацията която се разминава е броя програми, температури и отложения старт, надявам се някой да се включи с информация от първо лице bouquet пускам и линкове към сайтовете
http://www.technopolis.bg/bg/Freestanding-dishwashers/Dishwasher … S-62115W/p/682620
http://www.gorenje.bg/produkti/golemi-domakinski-uredi/smartflex … i/gs62115w/495769
Това в сайта на марката е вярно. Няма отложен старт. Единствения й недостатък за мен е регулирането на солта, става с комбинация от копчета и доста време ми отне да я наглася правилно. Аз съм супер доволна от машинката.

# 491
Това в сайта на марката е вярно. Няма отложен старт. Единствения й недостатък за мен е регулирането на солта, става с комбинация от копчета и доста време ми отне да я наглася правилно. Аз съм супер доволна от машинката.
Радвам се че се включи и аз си мислех че трябва в сайта им да е вярно  Peace

# 492
  • у нас
От вчера сме собственици на тази. Очаквам монтаж и ще споделя впечатления. Благодаря за коментарите и помощта при избора. bouquet. Ще я снимам

Последна редакция: нд, 21 май 2017, 10:26 от Tommelise

# 493
  • Варна
Честито!
Искрено ви завиждам за третата кошница  Grinning
Може ли да я снимате отвътре да я видя?

# 494
  • София
От вчера сме собственици на тази. Очаквам монтаж и ще споделя впечатления. Благодаря за коментарите и помощта при избора. bouquet. Ще я снимам
Честито bouquet Ей на т'ва му казвам  хубава миялна Simple Smile чудесен избор!

Общи условия

Активация на акаунт