Всякакви въпроси относно съдомиялните - 19

• 100 792
  • 763
  •   1
Отговори
# 660
  • Countryside
За вграждане или свободнстояща? Принципно добри машини са с марката АЕГ, Бош, Сименс. Горение май също не са зле. Аристон не са върха на сладоледа. Гледам напоследък хвалят в темата Беко, те са ти в бюджета. Разгледай и си избери конкретни модели. Най-важното за мен:
Програма за тенджери на 65-70градуса
Еко програма
Прогрма изплакване
Половин зареждане
С две перки за горната и долната кошница
Да е тиха
Лично аз бих си взела за вграждане.

# 661
  • В къЩи.
Ами ще се лиша от едно шкафче ,за да вмъкнем съдомиялната,тъй че, може би няма да има значение дали е за вграждане или не. newsm78
Не се бях замисляла за това,гледах само свободностоящи.
Благодаря.

# 662
Аз ще добавя - и ежедневна бърза програма. Това е най-често ползваната програма от мен, най-вече през седмицата. Тогава не готвя много, най-вече бързи ястия на котлон, използвам каменен тиган, в който ястието не загаря, самия тиган го мия в миялната. Чиниите са ми от този вид, и освен ако не ги оставя омазани със засъхнал много гъст соев сос, се измиват идеално за (моята програма) 29 минути

# 663
Здравейте.Имам проблем със съдомиялната си,от няколко седмици почнах да не съм доволна от работата и,не съм сменяла таблетките,ползвам това
Скрит текст:
Няколко пъти намерих на дъното и неразтворена червената част на таблетката.
При снощното миене не е разтворила въобще таблетката,дори е суха.Пуснах я пак сутринта-същата работа.Погледнах-водата си пръска,нагрява.Машинката е АЕГ,на 1-2 години,модела ако има значение ще го търся какъв е.Сол сипах единствено преди първото ползване,казаха ми от магазина,че като ползвам таблетки няма нужда от други препарата и не съм се интересувала повече така ли е  Embarassed.Ако имате идеи какво да проверя преди да викам майстор споделете моля .
Ако има значение винаги ползвам програма AUTO,която работи на 45-70 градуса.

# 664
  • В къЩи.
Благодаря на всички за помощта и съветите. Hug

Спрях се на тази http://www.indesit.bg/%d0%b5%d0%bb%d0%b5%d0%ba%d1%82%d1%80%d0%be … d_F086786BG/45.do , мисля,че има всичко изброено от вас.

Какво ще кажете?

# 665
Мамекс, пробвай с други таблетки и на мен Финиш не ми се разтваряха отвреме навреме и се чудех какво е станало, и като ги махнах нямаше проблем.

# 666
Зари тя таблетката е суха,не е стигнала вода до нея Rolling Eyes.

# 667
Обсъждано е преди, даже и аз съм питала, нооо пак се налага. Само гланцът ли е причината да остава мокра миялната, след като спре програмата? Има гланц, даже доливах, но вратичката пак е мокра няколко часа след края, вътре също има капки и мирише на нещо, а преди няколко дни я пусках с препарат за почистване. Трета миялна започва да ми мирише при ползване, нещо не ми върви.
Няма да е от гланца, аз понякога дори забравям да сложа. Подръж вратичката отворена да излезе пАрата и тогава вади съдовете.

# 668
Мамекс, провери си филтъра, дюзите да не са се запушили, перките да не ти опират в някой съд когато е пълна, а нищо не ти пречи и да смениш таблетките.
Като ти продаваха Финиша ли те консултираха да не си слагаш сол? Няма такова нещо.

# 669
  • Countryside
Благодаря на всички за помощта и съветите. Hug

Спрях се на тази http://www.indesit.bg/%d0%b5%d0%bb%d0%b5%d0%ba%d1%82%d1%80%d0%be … d_F086786BG/45.do , мисля,че има всичко изброено от вас.

Какво ще кажете?
Индезит като марка не ми допада, те са Аристон все пак. Като гледам търсиш свободностояща. Намерих една прилична АЕГ, с 5г гаранция: https://www.tehnomix.bg/edra-bjala-tehnika/s-domijalni/s-domijal … na-aeg-f-55412-m0

# 670
  • В къЩи.
Предположих,че няма да одобрите марката. Cry

Една мила дама от темата, вчера на лични, беше толкова любезна да отговори на всичките ми въпроси относно миялната.Тя е доволна от марката.
Имам колега,който на скоро си взе Аристон и също я хвали...

На късмет ли е,не знам. Thinking

Имам още време да помисля. Blush

# 671
  • Countryside
Както си решите. Аз имам Бош и съм много доволна. Майка ми има Аристон и определено не е като Боша, трябва да се попремиват по-замърсените съдове. Мен лично това ме дразни. Обаче щом имате отзиви от доволни познати давайте смело. Това че на мен не ми допада марката Аристон нищо не значи Simple Smile важните функции си ги има.

# 672
  • 1st floor
Скрит текст:
tl;dr
Извинявам се за обема на долуразположения ферман. Имам нужда от помощ за избор между двете миялни, към които съм дала линкове по-долу.

Искам да помоля за помощ при избора на малка съдомиялна. Тази ще ми е първата, досега не съм имала такава и нямам пряк поглед върху това кои функции и екстри реално са полезни в ежедневието. Също така, в кухнята ми няма място за по-голяма миялна - за да ѝ намеря място, ще трябва да сменя изцяло кухнята. По този въпрос съм се консултирала и с професионалист. Колкото и да ми се иска голяма миялна, предпочитам да имам малка, но все някаква, вместо никаква.

Намерила съм ѝ място в един шкаф под мивката, който е достатъчно голям и където могат да се изведат тръби за водата. Ще е ниско долу и няма да е най-удобното нещо на света, но ще свърши работа.

Колебанието е между тези двете:

I. АЕГ - http://www.technopolis.bg/bg/Freestanding-dishwashers/Dishwasher … NTER-TOP/p/687470

Предимства на АЕГ-то:
1. 5 години гаранция - има някаква промоция;
2. Отвсякъде ме заливат с препоръки за тази марка;
3. Контролният панел е разположен в горната част на миялната;
4. Има отложен старт.

Недостатъци на АЕГ-то:

1. Разпределението на кошницата вътре ми харесва по-малко, отколкото на Бош-а;
2. Вратичката (поне на мострата в магазина) се отваря трудно. С една ръка трябва да се придържа цялата миялна на място, в противен случай човек дърпа вратичката, а мести цялата миялна.

II. Бош - http://www.technopolis.bg/bg/Freestanding-dishwashers/Dishwasher … -51E22EU/p/683838

Предимства на Бош-а:
1. На живо ми хареса много по отношение на разпределението на кошницата, а и вратичката му се отваря и затваря много меко и лесно;
2. Тих е и има някакви допълнителни екстри като това да тегли количеството съдове за миене и да нагажда количеството вода според тях;
3. Има по-голямо богатство по отношение на програмите с възможност за допълнителни функции (интензивно почистване с по-висока температура, допълнително сушене и съкращаване на времетраенето на програмата). Също така предварителното измиване съществува като отделна програма.

Недостатъци на Бош-а:
1. По-малка гаранция, 2 години;
2. Контролният панел е разположен в долната част на миялната, което в моя случай означава, че бутоните ще са на едни 5-10см от пода, което е доста ниско и неудобно;
3. Чувала съм, че Бош-овете, предназначени за източно-европейския пазар, са произвеждани в Турция и със значително по-ниско качество, което не оправдава високата цена.

При първоначалния подбор на модели, между които да избирам, гледах да се съобразя максимално с препоръките от тази тема. И двете миялни имат програми на 70 градуса, включено в програмите им предварително измиване, програма за стъкло и защита срещу преливане.

Ще съм изключително благодарна на всеки, който се включи с препоръка или съвет Heart Decoration
Aз бих взела АЕГ-то. Повече ми допада, а и бош-а е турски,  и някак си не ми доапда панела да е под вратичката - ами ако прорече какво правим - заминава и управлението и миялната е за боклука.

Аз бях изправена пред същия избор между двете преди година и нещо. Избрах Бош-а. И съм много доволна. Влезнах в два магазина да разглеждам тогава и във втория беше изложена мостра на AEG, очевидно ползвана и върната от клиент. Еми, отвътре не приличаше на нищо! #Crazy Иначе отвън си беше като нова, тоест не е от груба експлоатация. Целите стени отвътре бяха пожълтели ужасно. Не знам въобще защо са я изложили такава! ooooh! Боша ми е монтиран в шкафа под мивката, нямам за сега проблеми с водата и канала, пу-пу! Laughing За удобство - ако е по-висока, нормално ще е по-удобно. Но вече й свикнах. Даже си натискам двата бутона за да стартира с палеца на крака, за да не се навеждам! Joy

# 673
  • Evil thoughts can hide, I'll help release the mind I'll peel away the skin, release the dark within.
Аз досега бях с Беко, вече писах по-темата...Налага се да я сменя, някой с отзиви за Gorenje и Candy?

# 674
  • Под Сините камъни
Аз досега бях с Беко, вече писах по-темата...Налага се да я сменя, някой с отзиви за Gorenje и Candy?
Аз съм с Горение от 2г. доволна съм.Това ми е първа съдомиялна.

Общи условия

Активация на акаунт