Всякакви въпроси относно съдомиялните - 19

• 101 737
  • 763
  •   1
Отговори
# 360
  • София
Скрит текст:
P.S. Мога да изпратя преведените инструкции за експлоатация на Exquisit EGSP 100 E/B на всеки нуждаещ се.
Късно видях проблема от към превод.
Трябваше да се разровим за инструкция на модел на Midea, Neo, ...:
Скрит текст:
Оправих се  Peace, макар и по предъъългия начин.
Честито и от мен, Ив! Със здраве да си я ползваш  bouquet

Искам да кажа, че капсулите All in 1 марка ДМ измиват добре, но ми миришат на тежко. Ще ги пробутам между другите ми четири вида отворени пакета  Mr. Green
Hug
"Всичко в 1" на Фейъри Платинум не ми мирише на нищо.

# 361
  • София

"Всичко в 1" на Фейъри Платинум не ми мирише на нищо.

А на мен ми мирашт и то доста силно. Което е една от причините да не гу купя отново.

# 362
Здравейте, след около 3 месеца сортиране на модели, цени, достатъчно гаранция (накрая се отказах да купувам употребявана)  - и поради липса на място, разбира се - закупих https://www.texnomax.com/bg-product-details-48.html , само че за малко повече пари, но с гаранция тук в същия град.
Стори ми се с всички екстри и защити (деца, против преливане, икономична, отложен старт...) Днес ще пробваме да я монтираме в изпразнен шкаф под кухненския плот и под мивката. Засега не успява да се побере, затова ще режем дъното на шкафа, за да слезе и да стъпи на земята. Дано няма проблеми с оттичането (казаха ми, че има помпа и няма от какво да се притеснявам). В същия шкаф са естествено сифона и крановете на водата. Дано успея наистина да я побера, да не нагъвам прекалено маркучите, да я подвържем и да се свършва с тази дандания! Иначе ще трябва да я поставя в коридора и да тичам с посудата като луда Simple Smile Подаряваме си я за рождените дни за мен и мама. Вече взех сол на W5 и таблетки Finish All in one. Засега мисля да не слагам гланц (една химия по-малко). Но ако се наложи ще взема и него. И аз съм с упътване само на немски, от няколко дни яко действа чичко Гугъл преводач. Ще се радвам на съвети и мнение, ако някой има същата!

# 363
  • София
Здравейте, след около 3 месеца сортиране на модели, цени, достатъчно гаранция (накрая се отказах да купувам употребявана)  - и поради липса на място, разбира се - закупих https://www.texnomax.com/bg-product-details-48.html ,
Скрит текст:
само че за малко повече пари, но с гаранция тук в същия град.
Стори ми се с всички екстри и защити (деца, против преливане, икономична, отложен старт...) Днес ще пробваме да я монтираме в изпразнен шкаф под кухненския плот и под мивката. Засега не успява да се побере, затова ще режем дъното на шкафа, за да слезе и да стъпи на земята. Дано няма проблеми с оттичането (казаха ми, че има помпа и няма от какво да се притеснявам). В същия шкаф са естествено сифона и крановете на водата. Дано успея наистина да я побера, да не нагъвам прекалено маркучите, да я подвържем и да се свършва с тази дандания! Иначе ще трябва да я поставя в коридора и да тичам с посудата като луда Simple Smile Подаряваме си я за рождените дни за мен и мама. Вече взех сол на W5 и таблетки Finish All in one. Засега мисля да не слагам гланц (една химия по-малко). Но ако се наложи ще взема и него. И аз съм с упътване само на немски, от няколко дни яко действа чичко Гугъл преводач. Ще се радвам на съвети и мнение, ако някой има същата!
Честита помощничка bouquet
Аз лично не съм привърженик на тези миниатюрни кубчета, т.к не събират почти нищо, трябва да се пускат по много пъти и реално харчат повече, отколко 1 голяма, защото 1 техен цикъл харчи вода и ток почти колкото 60см-ва, но понеже събира малко е нужно да се пуска по няколко пъти, а някои тави и др. изобщо е влизат. Освен това дозирането на таблетките ще ти е проблем. 1 таблетка е за 60 сантиметрова, нормална големина, някои стават и за 45 см., но за това кубче, моя съвет е да си вземеш прах или гел, иначе половин таблетка може да ти е в повече. Много е важно как ще бъде свързана, щом има и мивка в същия канал и на каква височина, ще е съдомиялната за да не ти връща мръсна вода при съдовете. Хубаво е да това да го свърши някой, който си разбира от работата за да спазва извивките и ъглите на маркучът и канала.

# 364
  • София
Здравейте! Подариха ми стара съдомиялна Електролукс. Монтирахме я в къщи и първото измиване беше супер. На второто спря по средата на програмата за плакнене и не продължава. Ръчно преместих на следващата програма за сушене и се чуваше как нещо работи, но като отворихме съдовете са студени. Интересно, но нагревателят е горещ. Какво става според вас? Задръстили сме я от едно ползване, не е наред напрежението на тока, или най-вероятно е нещо с програматора и да викам техник?

# 365
Здравейте, след около 3 месеца сортиране на модели, цени, достатъчно гаранция (накрая се отказах да купувам употребявана)  - и поради липса на място, разбира се - закупих https://www.texnomax.com/bg-product-details-48.html ,
Скрит текст:
само че за малко повече пари, но с гаранция тук в същия град.
Честита помощничка bouquet
Аз лично не съм привърженик на тези миниатюрни кубчета, т.к не събират почти нищо, трябва да се пускат по много пъти и реално харчат повече, отколко 1 голяма, защото 1 техен цикъл харчи вода и ток почти колкото 60см-ва, но понеже събира малко е нужно да се пуска по няколко пъти, а някои тави и др. изобщо е влизат. Освен това дозирането на таблетките ще ти е проблем. 1 таблетка е за 60 сантиметрова, нормална големина, някои стават и за 45 см., но за това кубче, моя съвет е да си вземеш прах или гел, иначе половин таблетка може да ти е в повече. Много е важно как ще бъде свързана, щом има и мивка в същия канал и на каква височина, ще е съдомиялната за да не ти връща мръсна вода при съдовете. Хубаво е да това да го свърши някой, който си разбира от работата за да спазва извивките и ъглите на маркучът и канала.

Благодаря за честитката и хубавата тема! Знам, че трябва да деля таблетката, имам съветници, които слагат точно половин и това не е проблем, не им е много. За капацитета - лично съм присъствала на обилни гощавки за 6 човека с много посуда, и точно с 1 зареждане се е справяла - Мидея за 6 комплекта. Имам приятели и с други марки кубчета, никой не каза "не ми стига". А и в края на краищата само по празници сме 9 човека, тогава 100% ще се пуска по 2 пъти. През останалото време сме две +2-ма старци с по 1 "купичка" за тях. Колко да не стига, след като е за 6 пълни комплекта... А място за голяма НЯМА Grinning Не сме новодомци като повечето тук (млади семейства)-кухнята е проектирана и направена преди 15 години и не сме го предполагали, че ще се наложи да го мислим. А нямаме намерение да я ремонтираме основно. Точно маркучите ме притесняват. Има помпа, казват, не е проблем да е на ниско. Нагъването им би било проблем. Ще викна специалист. Интересно ми беше какво се знае за марката. Иначе нямаше и да коментирам Simple Smile Лека вечер!

# 366
pumpit, честита ти помощничка! В немските сайтове са хубави отзивите за нея, а на фона на останалите си е направо без пари. Сайта, който показа има ли магазин в София?

# 367
pumpit, честита ти помощничка! В немските сайтове са хубави отзивите за нея, а на фона на останалите си е направо без пари. Сайта, който показа има ли магазин в София?

Благодаря Simple Smile Нямам представа за техни магазини извън Варна, пуснах линка заради подробното описание.  Взех я от Бяла мания (които имат магазини в София и Плевен). Имат и инокс от същия модел, но е по-скъп. Както казах, аз я взех на малко по-висока цена, но не исках (ако се наложи, чукам на дърво) да я разкарвам и да плащам куриери в гаранционния срок. Приятен ден!

# 368
  • София
pumpit Виж в някъде в книжките й би трябвало да има, чертеж как точно да се монтират маркучите.

# 369
pumpit, като гугълираш модела излизат сайтове немски, в някои от тях има инструкция ПДФ - https://d.otto.de/files/9341983.pdf

# 370
  • София
Здравейте, момичета,

неусетно си мина един месец, откакто си имам миялната и май стана време да я пусна с препарат за почистване. Но понеже още се чувствам като полуидиот по отношение на експлоатацията й - моля, припомнете ми препаратът за почистване къде се сипва? В отделението за препарата за миене ли?

# 371
  • Бургас
Нана, аз съм ползвала на Сомат и Финиш. Те не се наливат никъде. Слага се директно цялото шише обърнато на долу с капачката, без да се отваря. Самата капачка има нещо, което се разтваря по време на програмата и така препарата излиза.
Не знам дали ме разбра, хич не мога да обяснявам. Crazy Но и на опаковката е написано много разбираемо, та ще се справиш.

# 372
pumpit, като гугълираш модела излизат сайтове немски, в някои от тях има инструкция ПДФ - https://d.otto.de/files/9341983.pdf

Момичета, аз си имам инструкциите на немски. Споменах го още в първия коментар. Имам ги на хартия, и в пдф, прехвърлила съм ги в word, за да мога да действам с копи-пейст. Попреведох всичко основно с гугъл последните няколко дни. Знам кой маркуч къде е, знам коя част каква е. Не се тревожете Simple Smile Притеснено ми е само, че е поставена в бивш шкаф и на земята, в ограничено пространство, и маркучите ще трябва да се огънат, за да се наместят между машината и крана, между машината и сифона - които са в същия шкаф. Всичко друго е 6, чакам и майстора да се освободи и да я върже. Щом той ми казва да съм спокойна, така да е Simple Smile Благодаря ви! А ако все пак някой извади фабричен (читав превод) от някъде - ще е полезно за много хора, предполагам. Аз поне си я набелязах от първа среща с данните и, дано не съм сгрешила.
П.П. Да отбележа, че не ме мързи да облагородя превода на поне някакво ниво. Но колко мразя да ползвам word с форматиранията му, и колко тъпо е да не можеш да работиш свободно върху пдф... Това ме откача  Joy

# 373
pumpit,

а няма ли да е неудобно да е толкова ниско?
Едно от нещата за които си мечтая е съдомиялната да е на около 40см от пода, тоест да не се навеждам както сега.
Една приятелка има така монтирана и е супер доволна.

# 374
  • София
Нана, аз съм ползвала на Сомат и Финиш. Те не се наливат никъде. Слага се директно цялото шише обърнато на долу с капачката, без да се отваря. Самата капачка има нещо, което се разтваря по време на програмата и така препарата излиза.
Не знам дали ме разбра, хич не мога да обяснявам. Crazy Но и на опаковката е написано много разбираемо, та ще се справиш.

На Финиш беше моята. Благодаря ти, че ме насочи. На етикета нямаше на български инструкция, само три снимки, които бяха толкова малки, че изобщо не ги бях отбелязала. Сега се чисти Пенчето  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт