Коремчето на мама наедрява, а ЮЛЧЕ все по-силно шава!

• 33 709
  • 741
  •   1
Отговори
# 150
В събота незнам кои работят, пробвай в  Надежда, Щерев, Вита- там би трябвало да приемат и в събота.
Аз търсих за ЖК някъде, където да ходя в събота, но не намерих 😑

# 151
  • Перник
Mari,този преглед "опипване",за който спомена може да направи разкритие. На мен лично преди 36 г.с. не са ми го правили. А моя доктор ми увеличи разкритието с 1 см точно от този преглед. Ако говорим за едно и също нещо де....

# 152
  • Варна
Здравейте! И аз мислех,че измерването е заедно с крачетата,е вече знам. Simple Smile

В предната тема бях писала с някоя от мамите (не си спомням) относно заплащането за БХС във Варна. Вчера док. ме изпрати в Света Марина-Варна и каза,че там с по евтино около 35 лева. Днес пуснах кръв за БХС и се оказа,че е безплатно (предполагам,че и в другите градове). Каза ми че горе-долу до края на  м. Декември 2016г. е било по програма,след това е изтекла,а от 1 януари 2017 пак имат безплатни БХС. Казаха още,че горе долу поне още няколко месеца ще е безплатно.

# 153
  • Варна
Anna93 с мен си писа за БХС във Варна. Благодаря ти много за информацията Simple Smile Моя приятелка ходи декември и си плата, много странно... Както и да е, стискам палци всичко да е 6.

# 154
Здравейте, мами!  Hug
И аз се включвам при вас с термин 4 юли Simple Smile
Има ли мами, които ги мъчи главоболие и как се справяте с него?
Първа бременност ми е и все се надявах, че след 3тия месец ще съм в прекрасно състояние - уви Simple Smile вече в 14 седмица и от 3 дена не съм спала от главоболие. Прочетох тук там за банани и кафе със захар, сякаш малко ми отмина..или просто вече свикнах.
Ще съм благодарна на съвети  Heart Eyes
Успех на всички и приятно бременеене  bouquet

# 155
kristy9, мигрена ли имаш? Не съм чувала за главоболие като симптом на бременност.

# 156
Мами, и аз съм в клуба на нищо-не-усещащите. Притеснявам се още повече и защото десет дни по празниците бяхме на гости и бъдещият батко спеше между мен и баща си, което означава, че всяка вечер ядях здраво ритници в корема. Следващата ми ЖК е на 13ти, ама ще изтрая някак. Успокоявам се, че ако имаше нещо, вероятно би имало и болки или кървене в най-лошия случай, не знам... Дано всичко да е наред. Praynig

# 157
До този момент на бременността имах 3 присръпа на главоболие. Буквално не можех да си отворя очите. Болеше ме чак тила. И трите пъти пих по един парацетамол и си разтривах слепоочията доста настоятелно. Болката отминаваше, макар й по-бавно от обикновено.

# 158
Ето ме, всичко е наред с бебето, нищо притеснително не се видя, рисковете според прегледа са ми много ниски, сърчицето бие силно със 170 удара в минута и на първо време изглежда като да е момче.  Heart Eyes Не е категорично, но поне на първо време... Може и да ни изненада някоя госпожица, кой знае  Flutter Ние ще сме доволни всякак. Най-важното е, че е добре. Итре би трябвало да получа резултатите от кръвното изследване. Ама много миличко мърдаше и си смучеше палеца, направо да се разтопи човек... И д-р Янкова е много мила, много ми хареса  Flutter

# 159
  • София
Bebka, на мен Чавеева вчера специално ми гледа плацентата, къде е разположена, как е кръвотока в съдовете и т.н, може просто ти да не си разбрала , но това е част от задължителните атрибути на прегледа Simple Smile
За главоболието и предните пъти и сега се появява от време на време и е просто нетърпимо, това се дължи на ниско кръвно според мен, поне когато ми се случи засичам че кръвното ми е критично ниско.

# 160
Браво, Сторм! Дано вече си спокойна и пишеш по-често, приятно ми е да те чета Simple Smile

# 161
Ами кръвотока и на мен го мери, ама за плацента съм сигурна, че нищо не ми каза ... бях 12+5 тогава  newsm78 И на листа, който ми даде пише всички неща, които мери, ама за плацента - нищо.
И аз съм с главоболие от няколко дни. С ниско кръвно съм си по принцип и сега ми е такова - никакви сривове и скоци в налягането.
 Мигрена нямам.
Но глава си ме боли - нормално за бременност.

Gentle Storm, така ти се радвам Simple Smile Браво, все хубави новини и напред Simple Smile

# 162
  • Перник
Главоболието си е един от ужасните симптоми на бременност. Една позната я мъчи главоболие до 5 месец. И мен ме бори от време на време, но моето си е синузита.

# 163
Аз също имам главоболие от време на време, но се справям без да пия нищо. Не е толкова силна болката, както каза някой си разтривам леко слепоочията. Само веднъж ми се наложи да приема парацитамол, но тогава беше нетърпимо.
Да ви попитам втората ФМ, кога се прави тъй като аз сега не съм, а съм на консултация вече чак на 6 февруари. Вчера не ми казаха нищо за други изследвания освен стандартните- кръв, сифилис , цитонамазка, влагалищен секрет и т.н?

# 164
Следващата ФМ се прави около 20-та седмица (18-23).

Общи условия

Активация на акаунт