Коремчето на мама наедрява, а ЮЛЧЕ все по-силно шава!

• 33 709
  • 741
  •   1
Отговори
# 165
kristy9, мигрена ли имаш? Не съм чувала за главоболие като симптом на бременност.
не мога да преценя какво е - дали мигрена или не, защото никога не ме е боляла глава и търся друг вариант освен с парацетамол
Според вас с магнезии дали няма да мине или поне да намали болката

# 166
Здравейте, мами!  Hug
И аз се включвам при вас с термин 4 юли Simple Smile
Има ли мами, които ги мъчи главоболие и как се справяте с него?
Първа бременност ми е и все се надявах, че след 3тия месец ще съм в прекрасно състояние - уви Simple Smile вече в 14 седмица и от 3 дена не съм спала от главоболие. Прочетох тук там за банани и кафе със захар, сякаш малко ми отмина..или просто вече свикнах.
Ще съм благодарна на съвети  Heart Eyes
Успех на всички и приятно бременеене  bouquet
И аз имах голямо главоболие, не се притеснявай от хормоните се появява мигрена. Ходих на невролог и на специалист по главоболията. Не можех да спя и главата ми туптеше, стисках я отстрани за да не ме боли толкова много. Пий повече вода, НЕ пий кафе и за известно време докато спре главоболието намали цитрусовите плодове, шоколада, млечните продукти и зелето (защото сега му е сезона). И със студена вода си обливай лицето, стой на тъмно да не те дразни светлината. Аз ходя и с очила. Намали стреса до минимум. Не пий лекарства и не се притеснявай няма да навреди на плода. Ако много продължава говори с АГ да се успокоиш. Ако имаш други въпроси ме питай, минах през това. И почнах да пия фреш от цвекло, много добре ми действа. Като се нагласят хормоните ще отмине главоболието Simple Smile.

Последна редакция: чт, 05 яну 2017, 14:34 от EmSs

# 167
Сега видях,че са ми излезли кръвтите изследвания от БХС. Май всичко изглежда наред.Забелязах,обаче че има комбиниран риск за болест на Даун - при мен той е 1 от 5300 и биохимичен риск за болест на Даун - 1 от 880. Зоколкото си спомням май се гледаше комбинирания риск newsm78
Относно главоболието,и мен ме мъчи често.При мен е поради ниско кръвно,преди малко ми стана много лошо и като си премерих кръвното беше 110 на 57.....

# 168
Сега видях,че са ми излезли кръвтите изследвания от БХС. Май всичко изглежда наред.Забелязах,обаче че има комбиниран риск за болест на Даун - при мен той е 1 от 5300 и биохимичен риск за болест на Даун - 1 от 880. Зоколкото си спомням май се гледаше комбинирания риск newsm78
Относно главоболието,и мен ме мъчи често.При мен е поради ниско кръвно,преди малко ми стана много лошо и като си премерих кръвното беше 110 на 57.....
И аз съм така с ниското кръвно, на мен вчера вечерта ми беше 88 на 48...след вечеря и торта :/

# 169
daniel80, единственото, което трябва да те интересува е стойността срещу "ВАШИЯТ РИСК..."

# 170
Здравейте, тези които са от Варна може ли да ми кажете при кой сте ходили на БХС и къде, четох много мнения в интернет и съм объркана, мойта лекарка иска да ме праща в Света Марина, а повечето познати ми казват, че е най добре в Майчин дом. Благодаря ви предварително

# 171
Аз съм с кръвно 90/60 и главоболието ми не е от това  Peace
Пия 1000 мг магнезий на ден - не помага Sad

# 172
Здравейте, мами!  Hug
Първа бременност ми е и все се надявах, че след 3тия месец ще съм в прекрасно състояние - уви Simple Smile вече в 14 седмица и от 3 дена не съм спала от главоболие. Прочетох тук там за банани и кафе със захар, сякаш малко ми отмина..или просто вече свикнах.
И аз имах голямо главоболие, не се притеснявай от хормоните се появява мигрена. Ходих на невролог и на специалист по главоболията. Не можех да спя и главата ми туптеше, стисках я отстрани за да не ме боли толкова много. Пий повече вода, НЕ пий кафе и за известно време докато спре главоболието намали цитрусовите плодове, шоколада, млечните продукти и зелето (защото сега му е сезона). И със студена вода си обливай лицето, стой на тъмно да не те дразни светлината. Аз ходя и с очила. Намали стреса до минимум. Не пий лекарства и не се притеснявай няма да навреди на плода. Ако много продължава говори с АГ да се успокоиш. Ако имаш други въпроси ме питай, минах през това. И почнах да пия фреш от цвекло, много добре ми действа. Като се нагласят хормоните ще отмине главоболието Simple Smile.
Много, много благодаря, ще послушам всички съвети  Hug  Heart Eyes

# 173
kristy9 Ще отмине и това, нормални промени са в тялото при бременност. При всеки е различно. Ако се сетя още нещо, което помага ще пиша. Щастливейте си спокойно с растящия бебко.

# 174
Здравейте, мами!  Hug
Аз съм същата. Акушерката ми каза че при жени, които по принцип са страдали от главоболие, по време на бременност може главоболието да е още по често и силно.
Аз го лекувам с разходки на чист въздух. И вкъщи винаги имам открехнат прозорец. А когато стигна до там, че вече не издържам пия един Дефалган (не знам дали се продава в бг.)
Успех 😘

# 175
Много ви благодаря, момичета! Лека и приятна бременност на всички  Heart Eyes

# 176
Здравейте, мами!  Hug
Аз съм същата. Акушерката ми каза че при жени, които по принцип са страдали от главоболие, по време на бременност може главоболието да е още по често и силно.
Аз го лекувам с разходки на чист въздух. И вкъщи винаги имам открехнат прозорец. А когато стигна до там, че вече не издържам пия един Дефалган (не знам дали се продава в бг.)
Успех 😘
Да, да , да...задължително разходки и чист въздух.

# 177
Здравейте и от мен Simple Smile Днес най-после се записах за ЖК и направихме скрининга. Нухална гънка пише - 1,5 мм, нищо не каза док, но предполагам, че е добре. После ходих да дам кръв за БХС. Дано всичко е наред  Praynig Иначе бебчо е добре, 6,5см, беше си седнало на дупето  Laughing Но.. пак беше много кротичко и не го видях да шава, а така ми се иска  Simple Smile Следващият преглед е чак на 6.02 и не знам как ще дочакам. Дано нямам повече проблеми.

Стормче, честито и на теб за хубавите новини  bouquet

# 178
Привет, да се отчета. Днес бях при моята докторка и тя ме посъветва да направя биопсията (каза че е по-точна от пренатеста), та въпреи че семейния съвет реши Пренатеста - ще се ходи на биопсията. Отидохме с АГ при д-р Чавеева и се уговорих ме живи здрави в понеделник в 10 ще ми вземат проба и ще чакам 10 дни за резултат.

# 179
Джорджия,какво в биопсия?Всичко ще мине добре,ти гледай да не се протесняваш.

Общи условия

Активация на акаунт