Коремчето на мама наедрява, а ЮЛЧЕ все по-силно шава!

• 33 709
  • 741
  •   1
Отговори
# 180
Джорджия,какво в биопсия?Всичко ще мине добре,ти гледай да не се протесняваш.

При хорионбиопсията се взема тъканна проба (биопсия) от структури на развиващата се плацента, наречени хорионни въси (хорионни вили).
Хорионните въси са малки структури с издължена форма, като техните клетки съдържат генетичен материал (хромозоми и ДНК), който е еднакъв с този на клетките на развиващия се фетус (плод).
Чрез биопсията на хорионните вили се събира малко количество от тези клетки, като взетата проба се изпраща в лаборатория и се изследва за хромозомни аномалии.

# 181
Стискаме ти силно палци, Georgea
Предполагам, че се взема влагалищно ?

6u6ulita, супер е НГ 1,5 мм. Трябва да е под 2,5 - 3 мм.  Peace

# 182
Здравейте! Искрено завиждам на всички които се без симптоми вече.  При мен повръщането продължава по 5-6 пъти на ден а Гаденето е целодневно. И кръвното ми е ниско горната граница е 80 та като капак ми се вие свят. Утре съм на преглед и дано всичко е наред с бебо.
Джорджия стискам палци всичко да е наред с тебе.

# 183
Търсих нещо и случайно попаднах на това мненине в друг форум:
Цитат
БХС е подходящ по-скоро за жени под 35г. За тези с по-висока възраст, дори и БХС да е с нисък риск, дори и ФМ да не показва никакви проблеми, пак е възможно да има хромозомни проблеми и е почти задължително да се направи АЦ или неинвазивен тест.
За втори път срещам подобно мнение. Другото даже беше от статия.
Не разбирам, но не мога да приема, че хромозомните аномалии зависят точно от възрастта.

# 184
Пу-пу на всички с хубавите новини  Simple Smile
Georgea  стискам палци всичко да е наред Praynig
Момичета вчера се записах за Жк бебчо е добре. Пратиха ме на изследвания. Завишени са ми моноцитите и в брой и като процент ( МО% - 10.3   при референтна стойност от 2 до 9% и  МО # 0.84  при реф. О.20-0.80) ,звънях на док но му е изключен тела, та се чудя,някоя от вас имала ли е завишени моноцити и на какво се дължи???

# 185
Джорджия,благодаря за разяснението!Стискам силно палци!
Никой не е застрахован от хромозомни аномалии,виждам в групата,най-много майки на деца със сд са между 20 и 30год,възрастта май не е критерии,макар и да има няколко майки родили малко след 40г.

# 186
Georgea, сърдечно пожелавам всичко да е наред.  Heart Eyes

Madlen4etooo, по повод стойностите на моноцитите в кръвните ти изследвания погледнах моите. При мен референтните стойности са различни - МО% от 3 до 13% и МО# от 0.2 до 1.5, ако съпоставя твоите резултати, то те изглежда са в норма.
Възможно ли е различните лаборатории да работят с ралични референтни стойности?

# 187
Да, възможно е различните лаборатории да имат различни референтни стойности.

# 188
  • София
Търсих нещо и случайно попаднах на това мненине в друг форум:
Цитат
БХС е подходящ по-скоро за жени под 35г. За тези с по-висока възраст, дори и БХС да е с нисък риск, дори и ФМ да не показва никакви проблеми, пак е възможно да има хромозомни проблеми и е почти задължително да се направи АЦ или неинвазивен тест.
За втори път срещам подобно мнение. Другото даже беше от статия.
Не разбирам, но не мога да приема, че хромозомните аномалии зависят точно от възрастта.

Предвид, че съм учила Генетина в Университета и лекциите ни бяха точно в генетиката на Майчин дом в София мога  да кажа, че БХС е  точно за жени над 35г.  За по- младите майки е препоръчителен. И да може възрастта да не е основен фактор за генетично заболяване, но е един от важните фактори и риска е завишен!
На много места има и твърдения , че при раждане под 35г. има повече генетични заболявания , в сравнения с над 35г. и това е така , защото младите майки са много повече.
Мислете по- ведро и всички ще гушкаме здрави и хубави бебета.

# 189
Georgea, Успех мила всичко ще е наред!

# 190
Georgea, успех!! Стискам ти силно палци!
Да попитам тези от вас, които са прсвили БХС вече в Щерев, с коремен или вагинален ехохраф се прави и колко време горе-долу е прегледа?

# 191
Със сигурност лабораториите работят с различни реактиви, мерни единици и референтни стойности !
Кава ви го човек, който е лоялен клиент на доста лаборатории Simple Smile

Аз бях в Щерев на 21.12. при Чавеева.
Влязох си на часа в 13 30. Но ходих сутринта в 8 30 да дам кръв, за да стане готов резултатът до прегледа и док да тълкува паралелно.
Прегледът беше коремен - продължи около 20 мин. + поканихме тати да види бебока, та още малко.
След това мери шийката на матката с вагинален  Peace

# 192
  • Варна
Здравейте, тези които са от Варна може ли да ми кажете при кой сте ходили на БХС и къде, четох много мнения в интернет и съм объркана, мойта лекарка иска да ме праща в Света Марина, а повечето познати ми казват, че е най добре в Майчин дом. Благодаря ви предварително

Здравей! Аз днес ходих на БХС в Света Марина и съм доволна от момичето което ми взе кръв,много беше дружелюбна.  Simple Smile А относно чуденката ти.,бих ти препоръчала Света Марина защото е безплатно там в момента. Няма значение къде ще ти вземат кръв,всички проби ги изпращат при генетиците на Майчин Дом в София,там ги изследват а не тук. Вече за ФМ е хубаво да е разбиращ лекар  Simple Smile

# 193
Брех, аз цяла вечер усещам горе високо (почти под гърдите) едно къркорене. Дали са наченки на усещания, хихи.  Heart Eyes
Джорджия, стискам палци.
И аз днес бях с главоболие. Брат ми е с мигрена, а аз имах главоболие от 30 дни в месеца около 20. Оправих се с хомеопатия, но след това я спрях поради други причини и от 2 години си пия хапчета. Но това, което съм запомнила от хомеопатичката при главоболие - 1 чаша топла вода на бааавни глътки.

# 194
Georgea, стискам палци всичко да е наред,
Честити добри новини на останалите!
Да се включа и аз с оплакване- от снощи ме мъчат киселини. Ужасно е, с предната бр. чак в 9 м. имах, а сега от рано ме почват 😥

Общи условия

Активация на акаунт