Коремчето на мама наедрява, а ЮЛЧЕ все по-силно шава!

• 33 710
  • 741
  •   1
Отговори
# 255
Добре дошли на новите момичета!! Лоли, иназ съм на 25.07 Simple Smile))
Аз също бях 2 седмици болничен, сега ще работя до края на месеца и от 01.02 ще изляза в продължителен болничен. Понеже видях, че коментирате за прекъсване на болничния, какво точно променя това за майчинството после?

# 256
celika, благодаря за насоките!  bouquet
Така като гледам, май няма нищо тревожно:
Състояние   Първоначален риск Изчислен риск
Тризомия21   1:710   1:14202
Тризомия 18   1:1656   <1:20000
Тризомия 13   1:5215   <1:20000

Прееклампсия преди 34 г.с.   1: 5183
Прееклампсия преди 37 г.с.   1: 669
Интраутеринна ретардация преди 37 г.с.   1: 1327

Тази прееклампсия преди 37 г.с. е малко по-притеснителна в сравнение с другите, но пак е по-близо до 1000, отколкото до двуцифрено число.  newsm78 Ще видим какво ще каже доки, на 19.01. съм на преглед. Иначе по време на ФМ лекарката не спомена да има нещо тревожно, като гледам как е описано, всичко си е както трябва, плацентата ми е задна висока, околоплодна течност нормална, нухална транслуценция 2 мм. Всичко изглежда напълно нормално.  newsm78

# 257
Ами да, на мен също ми изглеждат добре резултатите ти Simple Smile
На колко години си ? Имаш ли високо кръвно ?

# 258
Сторм,супер са ти резултатите,не ги мисли!
Добре дошли на новите мами,еха и близначета си имаме! Hug

# 259
Благодаря ви!  bouquet

bebka_8, на 29 г. съм. Никога не съм имала проблеми с кръвното, нито е ниско, нито е високо, в най-честия случай си заковавам 120/80, толкова беше като го мерих последно преди 2 седмици.

# 260
Екстра си, Стормче  Simple Smile

# 261
Здравейте и от мен.  Добре дошли на новите момичета  bouquet
Кики искрено ти съчувствам за това повръщане и при мен продължава  Sad Дано намалее скоро. Ти какво пиеш заради повръщането?  Аз съм на деган и антиметил 2×1. Като стане по зле положението и не успявам да задържа храна пия едни течни храни Фризобин. Усвояват се бързо и на глътки нещата се получават.
Иначе днес минах преглед. Бебето е добре 59 мм е дълго , всичко му е наред. През цялото време рита и мята ръчички. Беше много активно. За пола док нищо не можа да каже , но това не е важно. Ще го видим други я път.
Аз нямам усещания за бебето.  Имам много други усещания в корема мускули трептят, газове се разхождат, корема ми се издува и втвърдява, но не мисля че това е бебето. То е още много мъничко.

# 262
През деня и аз не го усещам, защото съм постоянно в движение. Снощи го усещах през нощта като се бях събудила.

# 263

А знаеш ли как се изчислява майчинството, ако от самото начало си в постоянен болничен ?

Не, съжалявам, с бъдещия батко не съм била в болничен по време на бременността, чак на полагащите се 45 дни излязох.

# 264
bebka_8, има една тема "майчинството счетоводно" или нещо такова. Питай там.

# 265
Момичета, мисля ФМ около 20 г.с. да си я направя в София при специалист! Пада се между 24 фев и 3 март.. Мислите ли, че е рано да запиша отсега час или си е точно навреме? И кой специалист бихте ми препоръчали? За сега съм се спряла на доц. Томова и д-р Чавеева.

# 266
Момичета, мисля ФМ около 20 г.с. да си я направя в София при специалист! Пада се между 24 фев и 3 март.. Мислите ли, че е рано да запиша отсега час или си е точно навреме? И кой специалист бихте ми препоръчали? За сега съм се спряла на доц. Томова и д-р Чавеева.
Според мен трябва от сега да запазиш..аз ще съм при Марков и съм запазила от декемрви  Peace

# 267
  • Перник
Аз за Фемина ще звъня другата седмица. И аз съм за края на февруари, началото на март.

# 268
 Bebka_8,относно въпроса ти за начина на изчисляване на майчинството се взима в предвид брутния доход 24 месеца назад. Ако излезеш в болнични от самото начало,при изчисляване на майчинството ще се вземе предвид сумата на болничните. На сайта на НОИ има калкулатор, с който можеш да изчислиш с точност бъдещата сума на майчинството ти месец по месец, но естествено трябва да знаеш с точност брутния си месечен доход за 24 месеца назад.
https://www.kik-info.com/kalkulatori/maichinstvo.php

Последна редакция: пт, 06 яну 2017, 21:50 от daniel80

# 269
Аз ви бях споделила, че в 12с+2д.бебето ми беше 10,7см. и много палаво Grinning
[/quote]
Странно, аз днес бях на ехограф и моето бебе отговаря на 12 гс + 1 ден(при 12 реални седмици) и е 5,5 см. Това е точно двойно по-малко - как е възможно? Между другото - бебето е измерено от дупето до главата. То по тази логика, твоето би трябвало да се роди двойно по-дълго от моето ли?!  newsm78
Иначе сърцето и мозъкът са наред - другите органи не бяха много видими, поради позата на бебето и постоянното му мърдане, ритане, скачане, хахаах - беше много смешно - при всеки опит да го засекат и да местят уреда на правилното място, то подскачаше и не му харесваше да го притесняват. Наистина е страхотно да видиш 5,5 см толкова уголемени и имащи си всичко - от пръсти на ръцете до глава, носле, уста... Взеха ми кръв за разни синдроми - Даун, Патау и Едуард. А, и съм + 1кг, което е супер! Чувствах се по-подута и дебела, честно казано!

Общи условия

Активация на акаунт