Коремчето на мама наедрява, а ЮЛЧЕ все по-силно шава!

• 33 710
  • 741
  •   1
Отговори
# 270
Цвете, при кого смяташ да запишеш час? И знаеш ли каква е горе-долу цената?

Другото, което се замислих.. ФМ включва ли задължително доплерово  изследване на кръвотока и т.н. или се заплаща допълнително? А смятате ли да правите и фетална ехокардиография?

# 271
Цитат
Аз ви бях споделила, че в 12с+2д.бебето ми беше 10,7см. и много палаво Grinning
Странно, аз днес бях на ехограф и моето бебе отговаря на 12 гс + 1 ден(при 12 реални седмици) и е 5,5 см. Това е точно двойно по-малко - как е възможно? Между другото - бебето е измерено от дупето до главата. То по тази логика, твоето би трябвало да се роди двойно по-дълго от моето ли?!  newsm78

Нейното най-вероятно е измерено цялото. Тя не е в България и там където е, може би го мерят цялото.

Аз пък тази нощ не го усещах моето бебе Sad

# 272
Шуши,ако искаш добъе специалист се записвай от сега,аз пак ще се повторя-Марков,Димитрива,Сигридов,Томова,мисля,че те са най-големите специалисти!А Сигридов,нямам думи какъв човек е,със свой стил и подход,много различен,както казват  много,д-р тип доктор Хаус,наистина много ме очарова,още повече като четох какви случаи е поемал!Дано не звучи като реклама,от сърце го пиша!
Днес много често усещам бебата,за първи път си правя кафе с мляко,дали пък не и хареса!

# 273

Нейното най-вероятно е измерено цялото. Тя не е в България и там където е, може би го мерят цялото.
[/quote]
И аз не съм в България, но по принцип мисля, че навсякъде го мерят до дупето, защото няма как да измерят крачетата - те са постоянно свити нагоре към корема, когато е по-малко - как ще бъдат измерени правилно?!
Както и да е, няма значение, важното е да са живи и здрави!

# 274
Нелката,къде си ти?
Спомням си при първата бременност,нали живеехме в чужбина,при всяка фетална ми даваха една папка с три поредни страници снимки и мерки на бебето,всички органи и цялостно.Още си ги пазя и са ми много мили.Момичетата,които ще правят фетална във Фемина,може да заявите диск на бебето срещу 20лв допълнително,мисля ,че трябва да носите диск.

Последна редакция: сб, 07 яну 2017, 10:07 от mari:)

# 275
Аз се чудя дали да е там, защото ми е удобно само на 18-ти февруари, а тогава работи само Икономоа.

# 276
  • София
iva_83, аз пия само Деган, до 2 на ден и Емил, то е по 1 на ден. Когато се влошат нещата имам и инжекции Деган. Ефект не съм видяла от нито едно от изброените.
А тези течни храни от аптеката ли се купуват?
Все си мислех, че до 12та седм е нормално това повръщане, а аз съм в 14та вече, даже, ако се съди по ехографа дори в 15та newsm78
По ме притеснява това, че от напъването получавам контракции, вчера например и цялата нощ корема ми беше на камък. Според вас може ли това да навреди на бебето newsm78 Края на другата седмица пак ще се видя с моя лекар, дано всичко е наред до тогава Praynig

# 277
За ФМ аз препоръчвам д-р Павлова от МЦ "Марковс" Simple Smile

# 278
Кики и аз не виждам ефект от лекарствата  Sad Фризобин се купува от аптеката има с вкус на ванилия и какао. Според етикета може да  замести за известен период нормалното хранене. При мен първия път гаденето и повръщането продължи до края на 5 месец. А иначе си е опасно от тези спазми много бели могат да станат.

# 279
daniel80, сигурна ли си за това ???
Надявах се осигуровките да са си осигуровки, а болничния - болничен Sad
Ега ти и държавата Sad
Имам ПИК код и мога да направя тази справка в НОИ. Автоматично ми показва от днес назад осигуровките, но ми иска да попълня напред до 45 дневния болничен - а няма как да знам ...
Правя го примерно...

nelkata26, и аз мисля, че тя уточни, че при нея го мерят цялото  newsm78
Не знам как го правят...
Вчера бях на ЖК. Бебче вече е 8,4 см. Моето си кротува, с ръчички маха, с крачета рита, но не съм го вижадала да скача и да прави лупинги ...
Исках да разбера колко тежи. Но АГ не успя да му вземе мярка на главичката и не успя да ми каже.
Обясни ми, че теглото изчисляват на база мерките на няколко неща - CRL, обиколка на главичка, дължина на бедро и нещо друго имаше. Теглото е някаква функция от тези мерки.
Може би и там, където мерят цялото бебе, го правят чрез някаква формула ...  newsm78

6u6ulita, на мен Чавеева ми прави доплер за кръвотока и това си влиза в прегледа. Мисля, че е част от маркерите, които се мерят при самия скрининг за аномалии, наред с НГ, НК и др. А това какво е - фетална ехокардиография ?  newsm78
Относно часа, аз звънях на 22 декември, за час в началото на февруари при Чавеева.
Първо ми казаха, че още не са излязли графиците за февруари. Звъннах на 27.12. и си запазих за 06.02. Така че в Щерев около 40 дни по-рано за Чавеева - за другите не знам.  Peace

kici, ужасно ти съчувствам за състоянието Sad Но контракциите май не са добре ... консултирай се за това с док  Peace Hug

# 280
От деган инджекции,никакъв ефект не видях миналия път!
Някой има ли изписани глобули за течение?В аптеките дали продават комплект за микробиология?

# 281
Мари, благодаря ти!

За сега се колебая между доц. Томова, доц. Димитрова и д-р Чавеева. Не мога да се реша още.. искам да си направя и ФМ и ФЕ наведнъж, по принцип Томова е специалист по ФЕ, но последните мнения за нея не са много добри - претупвала прегледите.. и не знам при кого ще запиша.

бебка, ФЕ е много подробен преглед на сърчицето на бебо, по принцип след ФМ, ако лекарят прецени изпраща и на ФЕ, но на мен ми се иска да мина и двете за всеки случай, а и за да не пътувам пак до София.

# 282
На ранната ФМ бях във Фемина при доц. Димитров. Той и Димитрова са брат и сестра.Много съм доволна от него,подробно обясняваше всичко.Кръвните ми изследвания също излязоха и рискът е нисък.Днес се обадих във Фемина и ме консултираха с генетик по телефона.Трябваше да отида на място,но имайки предвид времето не ми се мърдаше от нас.

# 283
Аз за ранна съм се записала при д-р Бориславова от "Токуда" месец предварително.Вие чували ли сте нещо за нея?
А относно повръщането,да споделя че при мен се появи в 11 г.с(сега съм 12г.с) и чат-пат ,вечер особено, повръщам,но не пия нищо.Чувала съм,че чай от джинджифил помага..  Peace

# 284
 Mari и аз имам течение. В сряда ми взеха секрет излезе вчера  candida albikans, което са гъбички. Другата седмица ще ходя да ми видят изследванията и да ми правят доплер, че имам проблем с кръвоотока на матката и мога да ти кажа какво са ми изпидали. Но най- добре върви да ти вземат секрет, доколкото четох гъбите са различни видове и се лекуват различно.
Това с болничните е много прецакващо... Тъпа държава!
Аз и втората си ФМ ще си правя при Сигридов, но мен той си ме и следи.
Пак ви казвам за Димитрова,   че много претупва и не гледа внимателно, заради неа си изгубих близнаците миналата ми бременост, но всеки сам си преценява.
За тазмера на бебо нашия юнак беше 6,6  см в 12+0.

Общи условия

Активация на акаунт