Коремчето на мама наедрява, а ЮЛЧЕ все по-силно шава!

• 33 418
  • 741
  •   1
Отговори
# 420
На мен ми е първа бременност и все още не знам що е това кърмене, но миналата година май месец се роди племенника ми. Снахата беше по същия начин както разказвате- болки, разранени зърна. Купихме някакви протектори за гърди. Прилепват добре и не позволяват да ви разранява или да чувствате дисконфорт. Може би за бебето ще наподобява усещането, че сучи от биберон, но определено не е имало проблем със свикването. Веднага започна да си суче и така.

# 421
Нелка, моите съболезнования! Шофирай внимателно!

Аз още преди да родя си мазах зърната с един крем. Вече не помня какъв беше. После като ме боляха от сукането, се мазах с друг. Вие мазахте ли се преди раждане и колко преди това започнахте и с какво?

# 422
Лансинох! Много добър, чист ланолин, става и за всякакви други неща, но за зърната на гърдите е безценен. Като забременях с първото и колежка, която си е раждала децата в щатите, веднага ми го препоръча - там също това е най-препоръчваното, според нея.

Аз започнах преди раждането да мажа, но честно казано май нямах нужда тогава и беше по-скоро ей така, превантивно. Предполагам, че си зависи от състоянието на зърната. Не че мазах мноооого време - кърменето се оказа голяма мъка при нас. Бебо е скъса юздичка, не можеше да захапва както трябва зърното, помпах до несвяст с една ръчна помпа, която се оказа и че не работи както трябва и не издърпва добре. След 3 месеца агония и никакъв сън, лактогонни чайове, топли компреси и адска болка, кърмата ми пак спадна почти до нулата и просто не издържах и се отказах. Дано този път нещата са различни.

Нелка, съжалявам за загубата ти!

Последна редакция: вт, 10 яну 2017, 10:25 от ohayo

# 423
  • Перник
Аз не съм се мазала с нищо преди и по време.на кърменето. Много са ми малки зърната и  си взех силиконови зърна. С тях си кърмих успешно и на 4 месеца ги махнах и продължихме директно от гърдата. Добре, че бяха тези зърна. Малката благодарение нап тях беше кърмена, а и плюсът за мен беше,че не съм имала проблем.с моите зърна: нямах рани,рагади и др.

# 424
Аз много исках да кърмя и както казвате вие тъпо и упорито успях, но сега ми се иска ощеее малко по-дълго и ако може без болка вече де  Mr. Green
Адвенчър, точно това е мойто. Намерих в сайта на Хедра, сега ще чета, благодаря  Hug Иначе и аз ползвах по едно време силиконките, нещо не се разбрах с тях и ги хвърлих. Крем - лансинох  Peace Аз даже помня като влязох в 9-ти месец си приготвих куфара за болницата и само лансиноха не го сложих, не знам защо. И цяла седмица си викам дай да го сложа, че всичко да ми е готово и като го прибрах и него в багажа на другия ден родих  Joy

# 425
  • Plovdiv
Нелка, приеми искрените ми съболезнования  Hug Hug

Относно за кърменето на мен ми е първа бременност и с близнаците не знам дали ще успея да кърмя, но аз не съм от хората, които държат да кърмя на всяка цена. Чак геройства от храброст не бих правила.

Искам да ви питам дали има фейсбук група на юлските мами, защото май другите отчетни имат...

# 426
Нелка мой те съболезнования Sad Дано стигнеш безаварийно до Ловеч.
Момичета вие какво мислите за упражненията за бременни ??? Аз вече започнах защото тази бременност ми се очертава да надебелея доста защото нямам никакво движение в това студено време не мога и да се разхождам спокойно.Ето и хлебчето с упражненията   https://www.youtube.com/watch?v=wwROi7ScNYg            
Споделете и вие нещо по въпроса ако сте започнали ???

# 427
Аз се мазах с дефламол в началото, докато кърмех, защото всеки път зърната ми бяха разкървавяни. И преди всяко кърмене - миене със сапун.
Ох, не ми е добре, днес ще летя, и от сутринта започнах да имам едно сърцебиене и някакво напрежение в корема. Не е свързано с бебето, просто някакво притеснение от идващото погребение, пътуването и всичко. Някоя от вас знае ли дали е безопасно по време на бременност приема на валидол или валериан или глог, мента и валериан? Нямам време в момента за доктори.

# 428
  • Plovdiv
Дарисан, аз мисля като се затопли малко времето да се запиша на йога за бременни, че бая съм се обездвижила

Нелка, провери в нета какво пише

# 429
Нелка мой те съболезнования Sad Дано стигнеш безаварийно до Ловеч.
Момичета вие какво мислите за упражненията за бременни ??? Аз вече започнах защото тази бременност ми се очертава да надебелея доста защото нямам никакво движение в това студено време не мога и да се разхождам спокойно.Ето и хлебчето с упражненията   https://www.youtube.com/watch?v=wwROi7ScNYg            
Споделете и вие нещо по въпроса ако сте започнали ???
Хубави са тези. Ако не си спортувала до сега първо се консултирай с лекаря си, покажи му видеото. Внимавай само с гърба, винаги го дръж добре изправен, а таза в поза която ти е удобна. Никакви упражнения легнала по гръб 😉
LOLI, има група. Името ми във фейсбук е Hristina Nikolova (на снимката съм с вързана коса и очела). Намери ме и ще те добавя 😉

# 430
LOLI{P} , Според мен по-голямото геройство ще е да се оправяш сама с два броя бебчовци хранени с шишета. Особено ако няма постоянно някой около теб. Има много съвети за кърмене на близнаци, само да се нагодите първите месец-два и после ще видиш, че е рай. Имам 2 приятелки с близнаци, едната кърми повече от година, другата изцяло до 6 месеца, когато й откриха рак на гърдата и спешно трябваше да започне химиотерапия, остави децата на бабите - беше кошмарно, ходех да помагам, едното не беше поемало нищо почти 1 седмица, така и не прие шише, направо с лъжичка давахме каша и мляко.

Нелка, сложи един валидол под езика като имаш сърцебиене. 1-2 хапчета на ден за няколко дни мисля, че не е проблем. Аз съм взимала - имах сирно сърцебиене в началото.

# 431
LOLI{P},аз мисля от другата седмица да започна с йогата.Харесах си едно студио в кв."Изток" в гр.София.
Аз искам да се поправя,споменах че ще посетя ранен скрининг в "Св.Петка" при д-р Бориславова,но се оказа че съм запомнила името грешно и тя е д-р Ана Богданова..  #Crazy Та все пак да си попитам:някой нещо да е чувал за нея?

# 432
nelkata26, аз смуча валидол от време на време заради сърцебиене и прескачане на сърцето.Казаха ми, че няма проблем. Вземала съм и мента,глог и валериан - то по не ми помага  Peace Чупя валидол наполовина, за да се опитам да избегна цяло хапче и така. До сега най-много съм вземала три половинки през целия ден. Иначе минавам и с една. Няма да ти навреди. По-добре е да си спокойна.

Ох, искам и аз упражнения за бременнииииии. Не съм излизала от дни, не съм се разходждала от седмици, за спорт да не говорим Sad
Имам гири и велоаргометър - дали могат да се ползват, че вече ще експлодирам Sad
Ще търся в нета и някакви упражнения - не се трае вече Sad

# 433
  • Plovdiv
Хриси, с червено яке ли си на снимката?

Мирослава, чакам да се постопли малко, че в тоя сняг дори не мога да си изкарам колата

# 434
Здравейте, Момичета !
 Да се включа и аз  с термин 14.07.  bouquet почивам си в къщи излезнах вече болничен , че е много студено . Пожелавам на всички лака бременност и ревливи бебчета !

Общи условия

Активация на акаунт