Коремчето на мама наедрява, а ЮЛЧЕ все по-силно шава!

• 33 420
  • 741
  •   1
Отговори
# 405
beauty_,аз точно заради такива неща и куп други болезнени разкази,мисля да си купя електрическа помпа и да храня бейбето от шише(колкото и немайчински да звучи).А ти консултира ли се с лекаря,който ти води жк по този въпрос ?Thinking

# 406
beauty_,аз точно заради такива неща и куп други болезнени разкази,мисля да си купя електрическа помпа и да храня бейбето от шише(колкото и немайчински да звучи).А ти консултира ли се с лекаря,който ти води жк по този въпрос ?Thinking
Мира, не знам дали звучи немайчински, но и аз съм решила да си взема помпа.

# 407
Естествено, че не звучи немайчински  Hug Аз съм ползвала и електрическа помпа (на Медела). Истината е, че помпата не може да изсмуче колкото бебето и не е показателна за това колко кърма имаш. А и е супер изтощителна цялата работа с това да се изцеждаш, дезинфекцираш, замразяваш и пр. казвам го от опит, понеже имаше момент, в който кърмих и се изцеждах едновременно. Но да, хубаво е да имате под ръка, особено, ако произвеждате повече и бебето не я изсмуква, но аз нямах този проблем със свръхлактация.
Ще го обсъдя с тази по ЖК, но като цяло не мисля, че гинеколозите са много запознати с кърменето..
Иначе, ако можете да си кърмите няма нищо по-хубаво от това и не се настройвайте отсега, че е болезнено  Hug тези контакти с бебето са незабравими  Heart Eyes

# 408
hrisi0089, аз със цялото си нахалство реших да е електрическа,не ръчна.По- бързо тръгвала кърмата Party
beauty_ значи трудно,ще стане 100% от храненето да е чрез шише.Понеже наскоро ми разказаха ,с извинение ,за разкървени зърна и много болезнено кърмене.Аз за това изпадам в тих ужас при мисълта за близка среща  Grinning

Последна редакция: пн, 09 яну 2017, 20:58 от Miroslava^

# 409
Хахахах... Мира, и аз чух подобни истории от приятелки, които решиха че трябва да споделят точно тази част от майчинството. Плаши ме почти толкова, колкото самото раждане. Но ако трябва да съм честна, в момента всичко ме плаши. Така че... 😂

# 410
  • Перник
Мари, а преди когато си ходила на мамолог гледаха ли те на ехограф? Странно звучи,хем чувстваш болка в основата на гърдата, хем да ти побеляват зърната. По принцип много неща с гърдите и кърменето са на холмонална основа и вероятно за това така се е получавало преди при кърменето и сега при бременността.
А иначе,момичета... съгласна съм с Мари за кърменето от гърда. Помпата не стимулира така лактацията и кърмата постепенно намалява. Хубаво е да имате помпи електрически. Аз направих грешката да си купя само ръчна и направо ми се схващаше палеца от помпане. Имах кърма за цяло село, а бебка почти не ми изпразваше гърдите с цокането. След това си взех ел помпа и не усетих въобще кога се цедя. И доста кърма бях замразила. Много ми беше полезна при захранването и в моментите, когато трябваше някой да нахрани малката,а мен ме нямаше.

# 411
Мирослава, е защо така сигурно преди да си опитала  Wink разкървавени зърна се получават от неправилна захапка на бебето при смукане, ако бебето захапе както трябва кърменето е безболезнено  Wink
Цветенце, нещо я мислиш Мари и я бъркаш с мен, хихи.  Hug

# 412
За пръв път чувам,че има схема на наместване,за да е безболезнено.Аз си мисля,че го слагаш там и то си бозае,както си знае и ти стискаш зъби хаха

# 413
  • София
Дъщеря ми изобщо не се справяше със сученето, захапваше лошо, не сучеше почти, болеше ме, живеех с помпата около месец и нещата приключиха.
Синът ми беше 2500 гр. обаче беше перфектния сукател, нито веднъж не ме заболя, нито имах дикомфорт, почти не се налагаше да прибягвам до помпата. Тъй,че зависи от много неща, кърменето може да се получи и лесно.

# 414
Момичета, аз имах проблем с гърдите още месец преди раждането. Зърната ми бяха сухи, цепеха се и се наложи да се мажа с някакви кремове. После от помпата още повече се влошиха и така кърменето ми продължи мъчително точно 2 месеца.
Най-добре лекар да се изкаже по въпроса!

# 415
  • Перник

Цветенце, нещо я мислиш Мари и я бъркаш с мен, хихи.  Hug

Лелее...Бюти, извинявай  Heart Eyes Ще ти купувам риза   Joy

# 416
Нелка,  много сила ти пожелавам  Hug пиши когато можеш,  защото ще те мислим всички.
Бюти, аз имах може би същия проблем с кърменето на второто дете. Докато беше малък и се научи да захапва ме разраняваше и си ходех с лансинох кремче постоянно до 5-6 месец, бях решила че нещо не е наред в неговата уста...към 8-9 месец започнаха ей тези адски болки СЛЕД кърмене. Място не си намирах, нещо много навътре,  масажи не помагат, просто ходех и ревях докато мине. Ходих на лекар и ми казаха, че това са т.нар. Вазоспазми, тесни са ми каналите и да спирам да кърмя ако искам ( то един лекар какво друго да ти каже)  Аз с огромни усилия спрях кърмата от тази проблемна гърда - отне ми около месец и после от 10 ти до 13 месец успешно кърмих само от едната. Оказа се добра опция. И сега също се притеснявам как ще вървят нещата, но ще се боря да кърмя колкото мога,  защото си е най- добре и за бебето и за мен. Като се разплаче нощем, татко му само го взима от кошарата и го слага до мен, аз продължавам да си дремя, то се успокоява. Няма ставания, шишета, стерилизатори, колко изпи сега, стига ли му, не ли?!?  Откакто открих това започнах да се наспивам много добре,  не гледах часове. Когато плаче,  давам цица Simple Smile Нямаме проблем с това да си спи отделно, не се е налагало да отбивам, то стана естествено. Ама айде по нататък ще говорим за тези неща Wink
Добро утро  Hug

# 417
Нели, моите съболезнования! Преди 2 месеца изненадващо загубих баба ми, която ме е отгледала! Помагах в организацията на погребението, бях там доста време и сега ходя за всички "изнасяния". И мен ме беше страх за бебето, но мъката си е мъка, независимо дали ще я изживяваш сама или с близки! Дръж се!
 П.п. За кърменето - не познавам човек, който като мен да е преминал през ВСИЧКИ проблеми на кърменето + мастит + рани от дерматит на зърната и въпреки всичко тъпото и упорито преодоля всичко и кърми 2 години! Няма непреодолим проблем при кърменето, има незнание, оправдание и липса на желание . Да стигнм до кърменето, ще се радвам да помагам на всяка, решила да даде най-доброто на детето си.

# 418
Нелка,моите огромни съболезнования....много е тежко,не знам какво да кажа!
За кърменето,през бременностите ми побеляваха зърната и много болеше.После не съм имала проблеми.Първото дете не сучеше ефективно и до 1,3мес съм се цедила,губи се толкова време и не е много пртиятно.Другите деца си сучеха,няма такъв рай,лесно,бързо и навсякъде!Можех по цял ден да съм навън,храната винаги е на лице!Иначе имам ел.Медела,много е добра!Грешката ми при първото бебе беше ,че зорлям му тикнах биберон,което разваля сукателния рефлекс,колко ми говореха акушееките.Поне първия месец биба не се дава.На другите деца биберони не дадох!Успех на всички...това е процес,който трябва да е приятен двустранно,нещо като танц!
Бюти,дано да нямаш сега този проблвм и да кърмиш без болка!

# 419
Нелка, ужасно съжалявам  Sad  Hug

За кърмененто нямам какво да кажа, само ще питам като му дойде времето.. Радвам се, че повечето имате опит и ще ми бъде полезно да споделяте  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт