Коремчето на мама наедрява, а ЮЛЧЕ все по-силно шава!

• 33 424
  • 741
  •   1
Отговори
# 390
София, мисля, че не би трябвало да си алергична към всички натурални масла. Възможно е към някои от тях, които си използвала, но не и всички. Има голяма разлика и откъде и на коя фирма купува.. Аз преди време съм взимала кокосово масло на Икаров и си мислех, че е истинско.. сега си взимам натурално, студено пресовано масло от био магазин и няма нищо общо!

# 391
София, мисля, че не би трябвало да си алергична към всички натурални масла. Възможно е към някои от тях, които си използвала, но не и всички. Има голяма разлика и откъде и на коя фирма купува.. Аз преди време съм взимала кокосово масло на Икаров и си мислех, че е истинско.. сега си взимам натурално, студено пресовано масло от био магазин и няма нищо общо!

Благодаря , ще пробвам ...

# 392
И аз до скоро се мажех с чисто кокосово масло, но при последния ми престой в болницата док ми се караше все, че се пипам по корема (предизвиквало контракции) и оттогава не съм се мазала още, но кожата ми става все по-суха.. а вчера забелязах, че дори по зърната ми е почнала да се бели.
Аз мажа гърдите 2-3 пъти дневно. Кожата ми там е много суха и сърби. И правилно ли разбрах?- предизвиква контракции ако си пипаш коремчето?

Ами доколкото разбрах да, поне според моята АГ.. на няколко пъти ми направи забележка, че се държа за корема. А може и да се отнася само ако има някакъв проблем.

Да, и при предната ми бременност АГ ми каза и на мен да не с пипам прекомерно по корема, защото може да предизвикам контракция, а и моята ръка все беше там Simple Smile  

# 393
Monna,и аз се замислям за мас.Една приятелка роди преди месец и се е мазала с мас веднъж дневно и понякога със зехтин.Каза,че само по гърдите се е нацепила и то,защото не се е мазала там.В маста може да се капват и ароматни масла,за да не мирише така свински  Grinning Аз започвам да издирвам и кремове против пигментация,че малко се филмирах с тази "маска на бременността".

# 394
Добре е да се знае това за контракциите. Мен ръчичките ми все там. Махам ги веднага 😝

# 395
И аз до скоро се мажех с чисто кокосово масло, но при последния ми престой в болницата док ми се караше все, че се пипам по корема (предизвиквало контракции) и оттогава не съм се мазала още, но кожата ми става все по-суха.. а вчера забелязах, че дори по зърната ми е почнала да се бели.
Аз мажа гърдите 2-3 пъти дневно. Кожата ми там е много суха и сърби. И правилно ли разбрах?- предизвиква контракции ако си пипаш коремчето?

Ами доколкото разбрах да, поне според моята АГ.. на няколко пъти ми направи забележка, че се държа за корема. А може и да се отнася само ако има някакъв проблем.

Да, и при предната ми бременност АГ ми каза и на мен да не с пипам прекомерно по корема, защото може да предизвикам контракция, а и моята ръка все беше там Simple Smile  

При първата ми бременност ръката ми беше нон-стоп на корема Grinning Разбрах що е то контракция, едва когато тръгнах да раждам.  Sunglasses Сега бъдещата кака от време на време идва и ме пита дали може да погали бебето. Не знам до колко е вярно...

# 396
Според мен мазането си помага,  но е въпрос на други фактори вероятно кой колко ще се нацепи. Аз с първата бременностт нямах нито една стрия ( основно с този кеч балсам се плесках,  че нямах възможност да си купувам друго), изобщо не съм се сещала да чета състава,  с втората бременност се мазах с Икаров,  какаово масло, мустела и то по 2 пъти на ден, качих по-малко кг, обаче корема ми е целия нашарен. Може би защото бях 6 години по стара вече  newsm78 А сега съм плюс още 3. Така или иначе нямам гладко коремче, но се мажа защото кожата ли е адски суха и ли е некомфортно.
Взех си био ойл, обаче нещо няма да се разберем с него - много ме сърби като се намажа и ще го сменям. Надявам се да опазя поне бедрата си от стрии.

# 397
Здравейте, момичета! Баща ми е починал неочаквано рано сутринта - той живее в Ловеч. Аз все още съм в шок. Надявам се това да не повлияе на бебето, въпреки че ми е много тежко и притеснено - все още не мога да повярвам и да го преживея. И най-много се терзая, че не бях там, до него, да му помогна по някакъв начин, дори само да се успокои като ме види. Скапан живот и скапана чужбина...
Взех си самолетен билет за утре. Някой дали е пътувал днес или вчера по магистрала Хемус от София и после по пътя до Ловеч? Мисълта ми е, че мисля да шофирам от София до Ловеч и не знам дали все още има проблеми с неизчистени пътища.  

# 398
nelkata26, ужасно съжалявам Sad  Hug
Загубих баща си на 17 и може да се каже, че бях също толкова безсилна.
Бъди силна, в името на живота, който носиш...
Болката е болка и тя ще си остане за цял живот.
НО живите са живи.
Поплачи, пострадай и се върни към себе си и бебчо, за да си до него пълноценна.
Мисля, че пътищата от София до Ловеч са проходими.
Днес са отворили пътя Плевен-Ловеч.
Аз съм от Плевен - ако имаш нужда от нещо, пиши ми.
Ако искаш ще ти дам и телефон, да ми звъннеш - ако ти се наложи  Hug

Пожелавам ти да се събереш от скръбта си  bouquet

# 399
Нелка, ужасно съжалявам за татко ти. Бъди силна заради бебчо. Кураж!
Аз също живея в чужбина и това ми е най-големия страх.
С теб сме! Целувки 😘

# 400
nelkata26,моите съболезнования за загубата ти.Опитай се да бъдеш спокойна до колкото е възможно  Confused

По новините казаха,че АМ"Хемус" е отворена,дано да успееш да стигнеш безпроблемно.

# 401
Благодаря на всички за подкрепата. Дано да няма непочистени пътища, защото не ми трябват други проблеми, освен този. До скоро и се надявам друга мама да не преживява загуба до края на бременността!

# 402
  • Перник
Нелка,съжалявам за тежката ти загуба!
Моят татко почина миналата година, а аз бях в 8 месец бременна. Много ми беше тежко! Пази се,пази бебчето! Аз в деня на смъртта на тате бях на ФМ и веднага засякоха много силни контракции. Знам,че е тежко,преживяла съм го бременна, но бъди силна и много се пазете с бебчето. То ти е най-важно! И баща ти ще бъде щастлив ако знае,че се грижиш за себе си и бъдещото ти дете.

# 403
nelkata26, и моите съболезнования Бъдете силни с бебко и мисли за хубавите спомени и ги приемай с усмивка. Баща ти ще иска да Ви вижда щастливи ❤❤❤ Безпроблемно пътуване.

# 404
Нелката, съжалявам за загубата ти  Sad Hug Лек път и да пишеш  Hug
Оф, аз пък имам едни тъпи притеснения, които даже не знам как да обясня  Joy Последните месеци на кърменето ми бяха ужасни, болеше ме не при самото кърмене(то не че отначало и при него нямаше, ама с упорство и помощ от ЛЛЛ уж преодолях нещата). Болеше ме след като се нацоцваше, изпитвах навътре една дълбока болка в гърдите и зърната ми побеляваха. Ходих тогава на мамография, освен, че съм нямала кърма, според тях, друго не ми казаха и продължаваше зверски да ме боли след кърмене, и прекратих, колкото и да не исках. И сега особено при баня си гледам зърната пак така побеляват и се чудя дали няма да имам същия проблем  Cry Някой да е имал подобен случай или пък да знае откъде може да е тази болка навътре в гърдите  ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт