Фентъзи и фантастика - Тема 9

• 32 792
  • 728
  •   1
Отговори
# 345

Миналата година ми е обусловена от Малазана. Ако ще номинираме - това е моето предложение.
И аз ще номинирам нея. Макар, че и поредицата на Хоб за Фиц и е достоен конкурент. От години се каня да си записвам някъде какво чета през съответната година и все не го правя. След време вече не мога да се сетя кога, какво съм чела.

# 346
Goodreads помага, особено като се чудя нещо чела ли съм го или не  Embarassed

# 347
Знаеш ли от кога се каня да се регистрирам и с каненето си оставам.

# 348
  • София
Знаеш ли от кога се каня да се регистрирам и с каненето си оставам.

А аз като съм регистрирана от 100 години пък щото много го ползвам. След всяка книга си викам, че ще си я въвеждам и все забравям. Сигурно едно поне 60% от прочетените книги съм забравила да си ги запиша Embarassed Embarassed

Абе като казвате Малазана за "Малазанска книга на мъртвите" ли става дума или за „Малазанската империя“?

# 349
Аз наедро наедро отбелязвам, тоест веднъж месечно всички прочетени примерно, но пак помага. Наприме ркато свърша някоя поредица, нацъквам всички книги от нея като прочетени наведнъж и толкоз.
Дразни ме, че от мобилната версия нещо не ми слага дата на прочитане. но бели кахъри Simple Smile

# 350
  • София
За поредицата "Малазанска книга на мъртвите", 10-те книги  Peace

Goodreads и на мен ми е много от помощ. Един от любимите ми сайтове е.
Щом и на детето започнах да отбелязвам прочетените книги  Mr. Green

# 351
  • София
 Whistling Whistling И аз така си помислих ама викам да питам.  Whistling Whistling

Аз просто съм отвеяна. Трябва един ден да седна и да си попълня малко листите Laughing Laughing

# 352
  • Вестерос
За поредиците аз лично съм на друго мнение, тъй като реално може да не съм изчела всичко от поредицата мин. година, а да искам определена книга. Затова ако искате може и двете да останат.

Гудрийдз го ползвам постоянно!

# 353
Ние миналата година май четохме групово Малазана, подозирам че тя ще победи, ама айде...  Mr. Green
Или тя, или Абъркромби  hahaha

# 354
Аз пък имам профил в Гудрийдз, имам отбелязани няколко неща и 2-3 коментара и до там. Даже ме мързи да си сложа линк към ревютата (има такава опция). По принцип не обичам да се отчитам на нещо - независимо дали е сайт, хартиен график и т.н. - превърне ли се в задължение и вече истински го мразя! Даже в момента се дразня на Май Фитнес Пал (хем ми е полезен), че трябва по три пъти на ден да влизам и да се отчитам (сайт за диети - ползвах го преди доста време - сега ми трябва само за малко - докато ми приключи следпразничната диета  Laughing). Като си помисля, че има хора, които го ползват постоянно - дори когато не спазват някакъв режим, зле ми става!

Виждам, че някои вече номинираха - включвам се Simple Smile Номинирам Прокълнатото дете, Дъщерята на меча и Батман Аполо (шантава книжка - знам, че няма шанс, но и давам много бонус точки за оригиналност). Две от трите са малко на ръба на жанра, ама щом има вампири и прокълнати предмети, не са фантастика, а са си фентъзи (дори и без магьосници, елфи и приказни светове).

# 355
  • София
За поредиците аз лично съм на друго мнение, тъй като реално може да не съм изчела всичко от поредицата мин. година, а да искам определена книга. Затова ако искате може и двете да останат.

Гудрийдз го ползвам постоянно!

Нямам против да останат и двата варианта,  но реално за мен е все едно да не си дочел последните глави на една книга.

Аз също номинирам Малазанската книга на мъртвите.
Бих номинирала и Светлоносеца, но предвид, че е недовършена - няма. Така де, края може и да разочарова, по същата причина не бих номинирала и Джентълмените.

Три номинации казахте - нали - значи от мен има и Трескав Блян - Мартин и Джек от сенките - Зелазни.

В goodreaders и аз се регистрирах след дълго канене, че ми омръзна да пиша в текстови документи книгите Simple Smile

# 356
  • Вестерос
Аз там си отбелязвам какво чета, прочетено и най-вече какво искам да чета  Laughing

Номинирам

1 Тери Пратчет- Въоръжени мъже
2 Нийл Гиймън- Звезден прах
3 Джордж Р.Р. Мартин- Светът за огън и лед.

# 357
  • София
Щом до три номинираме, освен Малазана, ще добавя "Не е време за дракони" на Лукяненко и "Спящата и вретеното" на Нийл Геймън.

А кой ще брои номинациите?

# 358
Бих си променила едната номинация, за да подкрепя Въоръжени мъже, но я четох преди години, а не през 2016 - предполагам, че не е по правилата  Blush

# 359
  • Вестерос
Аз нея с Глинени крака много ги харесвам.

Общи условия

Активация на акаунт