Фентъзи и фантастика - Тема 9

• 32 671
  • 728
  •   1
Отговори
# 270
  • София
Айде стигни до 3-4, да видим дали ще ти хареса  Mr. Green Основното е в читанка, напоследък човекът пише пак, но...не можах да ги изчета, по-зле от Малката булка е вече.
Мен ме изгуби когато всички забравиха за Калан, не помня коя книга беше вече. То беше едно търсене, едно взиране в следите, тук минало еленче, там паднала съчка, умрях от скука.

# 271
  • Вестерос
Не ме отчайвайте  Naughty

# 272
Май беше последната от основните книги, да, доста зле написана.
На мен, освен първата, много ми допадна и Храмът на ветровете. По-оригинална някак си.

# 273
  • София
Мен от търсача ме отказа сериала, издържах го геройски до края, но не мисля, че някога ще си причиня книгите Crazy

# 274
  • София
Мен от търсача ме отказа сериала, издържах го геройски до края, но не мисля, че някога ще си причиня книгите Crazy
Е, прочети поне Първото правило. В интерес на истината, след тази книга почнах да чета фентъзи. Mr. Green

# 275
  • София
Аз помня, че един приятел беше много бесен като излезе сериалът. Каза, че книгата била хубава, а сериалът бил пълна боза. Аз лично ни сериал, ни книга съм подхващала Whistling

# 276
  • София
Е, прочети поне Първото правило. В интерес на истината, след тази книга почнах да чета фентъзи. Mr. Green
ммм... ако някой ден го закъсам съвсем без книги за четене, може би... за сега ме чакат  куп книги, за които имам куп добри предчувствия Simple Smile

# 277
  • Майничка
Моите почитания към Колин Фърт /издигна ми се в очите като пропя в "Мамма миа"/, но за мен най-балансираната екранизация по "Гордост и предразсъдъци" е сериала на ББС от 80-та година. Няма някакви суперкрасавци и красавици, но няма и високохудожествени сцени с "мистър мокра кошуля", нито девици по долни ризи, люлеещи се безгрижно сред прасенца.

Скрит текст:
И като стана дума за фентъзи-сериали, не мога да подмина равнодушно една гавра с приказки, "Имало една време", с която щерките ми убиват мозъчни клетки през ваканцията. Имам чувството, че сценаристите са закърмени с "Дързост и красота", "Пътеводна светлина" или "Докато свят светува" и държат да приложат същия модел към всичко /или поне всичко, което Дисни са вкарали като клише/.
Е, има си една хубава страна - уникален Робърт Карлайл, с още по-уникална смеховка

# 278
Книгите са приятни, между Колелото и Вещерът са  Grinning Трябва да се прочетат от всеки истински фентъзи фен, дори само за да може да ги плюе после.

# 279
  • София
Книгите са приятни, между Колелото и Вещерът са  Grinning Трябва да се прочетат от всеки истински фентъзи фен, дори само за да може да ги плюе после.
Хъм, ами като не съм чела ни колелото, ни вещера... :Р

# 280
 на много хора им боде очите жанра, фентъзи, не го приемат насериозно. АЗ например пиша разказчета на тема фентъзи - не са нещо особено, но са от сърце - но моите близки не искат да ги редактират, нито да им ги чета, обявили са че с такъв жанр няма да се занимават, а на мен ми е болно защото един творец не пише само за себе си, а и за публиката.

П.С. "Черният шаман" съм го публикувал в различни блогове,  може и да сте го срещали, написах и прелюдия, замислях и следистория, но....за момента се отказах. имам само нахвърляни разни ръкописи и чернови.  Аз съм по късия разказ 10-15 страници, а продължението май ще си стане цял роман. Даже всъщност два романа - "Морето на Сълзите" и "последната от рода К'хара"

# 281
  • България
Книгите са приятни, между Колелото и Вещерът са  Grinning Трябва да се прочетат от всеки истински фентъзи фен, дори само за да може да ги плюе после.
Мечът на истината ли?
А в последната издадена, има ли нещо, което да напомня за финал?
Или като дързост и красота:

Джон Сняг, все си мислех да ти предложа да пишеш, но ти вече си го направил.
Ако напишеш роман, прати за четене.
За редактор не ставам.

# 282
  • Вестерос
Моите пък с удоволствие ми ги четат, въпреки че не четат фентъзи.

А сериалът Имало едно време  в началото беше добър после забозя яко.

# 283
Айде стигни до 3-4, да видим дали ще ти хареса  Mr. Green Основното е в читанка, напоследък човекът пише пак, но...не можах да ги изчета, по-зле от Малката булка е вече.
Мен ме изгуби когато всички забравиха за Калан, не помня коя книга беше вече. То беше едно търсене, едно взиране в следите, тук минало еленче, там паднала съчка, умрях от скука.

Нели когато забравиха за Калан и аз малко почнах да се изнервям, защото основната интрига е любовта между Калан и Ричард, а известно време никой не помнеше за нея. Предполагам че това което  се случи в три книги, можеше да се случи в една, но аз имам същия проблем и с Джордан, където има цели 4 излишни книги. А и с други автори като Питър Брет. Нервирам се, когато някой почне да разтяга локуми. В момента чета Кръвен обет и съм доволен. Адски съм щастлив, защото докопах последна бройка - книгата бе изчерпана, на склад имаха една бройка и аз я поръчах.
П.С. споменатото се отнася и за Имало едно време - още не съм видял фентъзи или исторически сериал, който слез втория сезон да ме държи в напрежение. ,

# 284
  • София
Имало едно време го гледах зарад секси-пирата, ама вече и той не може да ме задържи.  Grinning

Книгите са приятни, между Колелото и Вещерът са  Grinning Трябва да се прочетат от всеки истински фентъзи фен, дори само за да може да ги плюе после.
Хъм, ами като не съм чела ни колелото, ни вещера... :Р
Колелото не е кой знае каква голяма загуба, може би до 5-та книга някъде става.

Общи условия

Активация на акаунт