Цветята в нашия дом – тема73

• 77 625
  • 748
  •   1
Отговори
# 90
Момичета, циклама в този сезон удачно ли е да се купува за гледане в домашни условия? Много са красиви, ама не искам да ми изтрае само седмица след като дойде вкъщи, както се случи с  розичката по Коледа. Макар, че тя май не потръгна заради броката, който и бяха напръскали в магазина.

# 91
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
една служебна красавица и китайката у дома Blush

# 92
една служебна красавица и китайката у дома Blush

Прекрасници  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

# 93
Моите са три дебели стебла, колкото пръста ми и стигат до тавана...
Имала съм и други видове -  като космати, клекнали бегонии на саксиите, но тези не знам какви са.  newsm78 Като бамбук високи, гладки опръскани листа ... Една дама ми ги даде на една бензиностанция. Цъфтят като розови обички-сърчица.  
Аз имам такава, но не я оставям да стане толкова висока. Чупя върховете и те се разклоняват, садя си нови, раздавам. Понякога избива от основата нова издънка и подновявам с тях, по старите отстранявам.
Тези, за които пише Месечинка са друг вид.

# 94
Момичета, дайте съвет.
Искам с детето да посадим луковица зюмбюл, да го уча да я полива и да види как ще стане цяло цвете.
Обаче луковиците знам, че се слагат есента в почва.
Ако сега успея да намеря и купя луковици дали ще изкарат цветове?
Чета, че в такъв случай трябвало няколко седмици да стоят на студено и тъмно, за да се вкоренят. Това така ли е? През това време да я поливам ли?

Идеята ми е ако е така да търся и посадя само аз няколко, да си изчакам периода на тъмно. А после с малкия да засадим нова и докато спи да сменя саксиите с вече "събудена".  Защото искам като я посадим всеки ден да си я полива и гледа как расте. Simple Smile

Гладала съм и преди, но не ми е било спешно да цъфнат от нулата и не помня.

# 95
За опити с деца е много подходящо да се сложи боб или леща върху памук и като се полива много бързо пуска коренче и стъбло.

# 96
За опити с деца е много подходящо да се сложи боб или леща върху памук и като се полива много бързо пуска коренче и стъбло.
Добра идея ми даваш, да сложа и "трева", примерно от жито. Simple Smile
Обаче ще има и цвете, понеже детето много ги обича. Особено да ги подушва. Та въпросът с луковицата зюмбюл си остава. Simple Smile

# 97
Ох....още една "жертва"  ...
Май и бенджамина ...си отиде... Как можах да ги оставя до вратата...  Embarassed
Почнаха да капят листата...
Добре поне е малкия. Ако беше големия- Бенджи...щях да съм в Пирогов.... smile3544

Има ли шанс да се възстанови?
Не е замръзвал, само е стоял на течение... малко Embarassed
 .

# 98
  • Варна
Тези, за които пише Месечинка са друг вид.
Да, някой беше споменал восъчна бегония, нея имам предвид.
Маманет,
ако не е измръзнал ще се възстанови. Аз миналата година спасих един, зарязан на стълбището от месеци, пръстта беше на камък и имаше не повече от 5 листа. Започнах да го поливам, добавих пръст и лека полека се възстанови, сега има доста листа.

# 99
ако не е измръзнал ще се възстанови. Аз миналата година спасих един, зарязан на стълбището от месеци, пръстта беше на камък и имаше не повече от 5 листа. Започнах да го поливам, добавих пръст и лека полека се възстанови, сега има доста листа.
Даваш ми надежда...   Praynig
Само от отварянето на вратата са охладени... Иначе са вътре, парното работи.
Много го обичам бенджи/джуниър , оплетени са няколко млади фиданки и вече е около 40-50 см ... 
Като обидено стои Tired .... около 35 % от листата паднаха,  другите са като "намачкани", за сега не падат.   
Много е чувствително това цвете...  Embarassed 

# 100
Те зимата губят листа, не им е проблем да се възстановят. Следи стъблото дали продължава да е свежо, ако то почне да съхне, тогава е притеснително. Ако са само окапали листа, ще се разлисти пак.

# 101
Здравейте, момичета! Пиша с молба в най-красивата тема от форума. След дълги опити, тази година котките ми най-накрая успяха да унищожат  Стапелията ми  Cry. Имах я от повече от 15 години и за съжаление не мога да я взема от мястото, от което я взех тогава. Никъде не съм виждала да я продават, не зная от къде да си я купя. Моля, ако някой знае цветарник, в който я продават или има в дома си и е склонен да ми продаде, подари, размени с нещо мое и т.н. да пише, ще съм изключително признателна! Благодаря!

# 102
  • в огледалото на живота
Здравейте, момичета! Пиша с молба в най-красивата тема от форума. След дълги опити, тази година котките ми най-накрая успяха да унищожат  Стапелията ми  Cry. Имах я от повече от 15 години и за съжаление не мога да я взема от мястото, от което я взех тогава. Никъде не съм виждала да я продават, не зная от къде да си я купя. Моля, ако някой знае цветарник, в който я продават или има в дома си и е склонен да ми продаде, подари, размени с нещо мое и т.н. да пише, ще съм изключително признателна! Благодаря!
Тук предлагат дами:
https://bazar.bg/таг/стапелия-цена

# 103
Здравейте, момичета!======е склонен да ми  подари ===

Имах такова цвете преди години.  За съжаление се преместих и го подарих на съседка. Тя ги занесла на вилата.   Sunglasses   
Ако напролет  е  оцеляло... ще ни разсади...
Ако до пролетта не си намериш, пиши ми /подсети ме пак/  към края на февруари  или  най-добре март. Ще го издирим този миризливко...   Wink 

# 104
Аз пак с въпрос за зюмбюла,който купихме от Кауфланд. Както писах,той цъфна и вече прецъфтя,та се чудя сега какво да го правя?  Blush Да го режа ли?Ще оцелее ли ако го насадя в градината? Изобщо да го пазя ли или да хвърлям?  Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт