НГ добре дошла, мамите от ИБ се стягаме за много весели игри с децата в снега

• 32 893
  • 762
  •   1
Отговори
# 735
  • NE
Честит рожден ден на Кокоска с пожелание да се радва на здраве, щастие, късмет и ново бебе!
Много сте прави, че за истериите има фактори. При нас е винаги така и винаги е за привличане на вниманието. Снощи кърмя бебето, слиза Вилито в кухнята при баща си и докато зареди камината обърна купата с вода и замразени зеленчуци. Ама и баща му пък много му вярва. Оня ден пък размаза тортата на баба си с най-големия камион, който имаше. А снощи сменях бебето, той се разплака и Вилито реши, че няма да спи и ще крещи. Кротна се чак когато успях да го гушна АЗ, не баща му. Явно избива някакъв страх, но и ние сме се уляли с вниманието. Сега с двама осъзнавам, че съм се държала като с бебе към Вилизар много дълго време.

# 736
  • Сливен
ЧРД на Алекс на патерици и сега на Кокосчето - да сте живи и здрави, много щастливи и обичани  Hug bouquet
Моме, аз не знам какво бих могла да те посъветвам - например това, което Стели и Петьофи те съветват при Ивайла няма да помогне, напротив ще влоши нещата, та просто всяко дете си е индивидуално и с времето ще прецениш кое е правилно  Hug В такива ситуации и аз като Бени внимавам, защото и Ивайла се засинява от рев, те всичките ми деца са го правили, Тео малко по-малко, но с Ивайла като бебе съм имала инфарктни ситуации.
За бабите и дядовците - ако им е първо внуче, те просто още не са наясно че новите поколения не са като нас - послушни, кротки и слушащи, напротив - те са изискващи, отстояващи и настоятелни.
Наскоро с една приятелка говорехме кое дете спи, кое не - та тя ми обясняваше как две седмици искала да отучи сина си от това да не спи на обяд, та толкова много дни ляга с него, стиска му ръцете и краката /това е дете около и над 2-те години/, слуша го как пищи и скимти и това цялото нещо за да спи и за да му докаже, че няма да стане на неговата и е успяла, а за мен го е пречупила. Аз не искам да правя това с децата си, да - искам да ме уважават, но не искам да пречупвам характера им. Вярвам че сега ще ни е трудно, но и че за в бъдеще така ще са по-успешни хора.

# 737
  • В къщурката на хълма на феите
абсолютно, на моменти пак имам нужда да прочета някои части, защото се улавям как крещя като побъркана, а това е съществена грешка ..

# 738
Рокси, зависи кое приемаш за приемливо и кое за неприемливо държание. Не му позволявам да ме удря, обижда, да се държи грубо с по-малки и беззащитни деца, да избягва или да се подиграва на деца в неравностойно положение  (в градината имаме такова дете) , та ще го наказвам и ще говоря докато ми излезе пришка на езика. Разказвала съм, че Ради също се захласва и припада, и повярвайте ми откакто разбрах , че и с това ме действа значително забрави как се прави.

# 739
  • Сливен
Стели, разбира се, че това което описваш е неприемливо - имах предвид методите при истерии. А не методите за възпитание изцяло - напротив, често четейки те, ти се възхищавам как се сещаш кое е точното възпитателно средство. Нали и заради това те съветвахме да започнеш да учиш педагогика  Hug

# 740
  • Варна
Кокос, Алексче, бъдете живи и здрави! Нека мечтите ви се сбъднат!
Кажете ми, някога ще спре ли този рев и протест преди да стигнем в градината? Една седмица ходи, една седмица седя вкъщи болен. Днес едва го облякохме с баща му, нарочно се съблича, пот течеше от мен. Харесва му иначе, но толкова много ме тормози, че не искам да ставам сутрин. Реве и крещи с пълно гърло,1-во за мен, после за едната г-жа, която си е харесал. Твърда съм, обяснявам с равен и спокоен тон ...

# 741
  • NE
Всичко е манипулация.

# 742
Арвенче просто спри да очакваш с ужас сутрините .. приеми го като факт .. Ако ти направя клип как суша на Ема косата, как си пие напоследък лекарствата или как си мием зъбите, вероятно ще се чудиш как все още не са дошли от социални грижи .. просто приемам като факт, че ще е с повечко физически усилия от моя страна и действам .. аз ако се връзвам на всяка нейна идиотщина, няма къде да му излезе края ..

# 743
  • Северозапада
София ходи от много време на градина и и харесва, а тази сутрин аха да заплаче. Една седмица само е била вкъщи. Та съвсем е нормален този протест. Трябва твърдост и да не позволяваш да остава вкъщи без повод. Честно не разбирам защо, въпреки че харесват нещо, напр. градината, се чувстват длъжни да ти се противопоставят първо? София е така за почти всичко.
Стели, и аз мисля, че ти имаш наистина добър подход към децата.
Аз не съм достатъчно търпелива, предполагам, защото искам като кажа нещо, то да бъде свършено. Хич не мога да я забаламосвам, уговарям, да играя игрички. Пък и си мисля, че не е редно, а и не е възможно, във всеки един момент да съм на такава вълна.
Кокосче, да си здрава и щастлива и успех с Кокосче 2!

# 744
Аз не съм достатъчно търпелива, предполагам, защото искам като кажа нещо, то да бъде свършено. Хич не мога да я забаламосвам, уговарям, да играя игрички. Пък и си мисля, че не е редно, а и не е възможно, във всеки един момент да съм на такава вълна.
не си само ти Mr. Green Mr. Green

# 745
  • Северозапада
Аз май затова и още се мотая за второ. Някак циркова маймунка на 2 деца ще ми дойде в повече  Crazy

# 746
Благодаря ви от сърце, пиленца  Heart Eyes
Алекс, честита да си и щастлива  bouquet Hug
Довечера всеки да пийне по нещо, за критичните случаи може и от обяд  Mr. Green
Скрит текст:

# 747
  • При моето слънце
Кокоси, жива и здрава да си, всичко най-хубаво ти желая  bouquet
Мраве, Меци, и аз в отбора  Mr. Green

# 748
  • Sydney
ох, някой ше ми обясни ли (едва ли) шо все на мен... ениуей... може би някой ден ще разбера, хаха

# 749
Кокосче ,Алекс да сте живи и здрави и много щастливи и скоро мами на още по едно слънчице Simple Smile

Моме много е гадно при такива истерии, момичетата са ти дали много хубави съвети. И мойте деца при бабите си се държат като ангелчета и даже сега като има се карам понякога и Влади ми казва " искам при баба".
Това е защото при нас могат да покажат цялата си същност и всички магарии, а при бабите и в градината се държат добре.

Прахи бързо да се оправя Ивейчето!

Общи условия

Активация на акаунт