Министерството на образованието обяви 5-ти и 6-ти януари за неучебни дни

• 21 689
  • 173
  •   1
Отговори
http://mon.bg/?go=news&p=detail&newsId=2384

Цитат
МОН ОБЯВЯВА 5 И 6 ЯНУАРИ ЗА НЕУЧЕБНИ ДНИ ЗА ЦЯЛАТА СТРАНА

04 януари 2017 г.

5 и 6 януари (четвъртък и петък) се обявяват за неучебни дни за цялата страна със заповед на вицепремиера и министър на образованието и науката в оставка Меглена Кунева. Причините са влошената епидемиологична обстановка, по-ефективната превенция срещу грипа и метеорологичните прогнози за сериозни снеговалежи и минусови температури в цялата държава.

Учениците от всички училища трябва да се върнат в класните стаи на 9 януари (понеделник). Пропуснатият учебен материал ще се наваксва чрез преструктуриране на учебното съдържание. Ще бъдат създадени условия учениците да могат да се явят на олимпиади и състезания в неучебните дни.

# 1
Най-после нещо умно! Добре, че не се сети утре сутринта, но пак е нещо.

# 2
  • Най-красивата страна
Много съм доволна от този факт.

# 3
 newsm44

Много съм доволна от този факт.
Дъщеря ми не може да си намери място от кеф  Joy

Късничко го решиха, излишно беше да чакат досега и да объркват плановете на хората, все пак за малките 1-2 клас трябва да се осигури човек...

# 4
Според мен пък беше излишно. Не си представям какъв студ ще е в училищата след трите дни с температури нощем около минус 15-20 градуса.

# 5
  • Sofia
Това е чудесно и аз много се радвам. Но каква всъщност е целта на темата?  newsm78

# 6
целта на темата е информативна  Peace

# 7
Според мен пък беше излишно. Не си представям какъв студ ще е в училищата след трите дни с температури нощем около минус 15-20 градуса.
Не го ли оставят на някакво ниво, което да поддръжа Т?

# 8
Това отнася ли се и за детските градини?   newsm78

# 9
Не го ли оставят на някакво ниво, което да поддръжа Т?

Не знам, по-скоро за ваканциите го спират и някой го пуска ден преди първия учебен ден след ваканцията.

# 10
  • София/Севлиево
Чудесно, ама трябваше по-раничко да го решат.Сега малкия можеше да е при баба и дядо, вместо тук да се чудя какво да го правя...Дано само не съкратят междусрочната ваканция за сметка на тази...

# 11
Да, можеше по-рано да го обявят.  Иначе е хубаво решение. У дома всички са болни ooooh!

# 12
  • Ямбол
Честито на учениците. Те и без това много малко щяха да са в училище.

# 13
  • Варна
Това отнася ли се и за детските градини?   newsm78

Не, те си работят.

# 14
Чудесно, ама трябваше по-раничко да го решат.Сега малкия можеше да е при баба и дядо, вместо тук да се чудя какво да го правя...Дано само не съкратят междусрочната ваканция за сметка на тази...

Да се надяваме, че няма. По това време ще бъде служебно правителство с друг министър.  Praynig

Последна редакция: ср, 04 яну 2017, 12:48 от Mamma

Общи условия

Активация на акаунт