ДЕКЕМВРИЙЧЕТА КЪСМЕТЛИЙЧЕТА

• 37 083
  • 723
  •   1
Отговори
# 540
Момичета, доскоро и аз смятах, че следродилна ме е тръшнала, но явно хормоните ми взеха да се наместват и вече гледам на нещата от друга "камбанария".   Peace   Мисля си, че зимното раждане и стоенето повече вкъщи, заради неблагоприятните условия за разходки, влияят кофти на настроенията ни. Отделно, някъде бях чела, че след коледно-новогодишните празници, периодът до пролетта е дълъг и човек е склонен по принцип по-лесно да се депресира. С настъпването на пролетта, обаче, нещата се променяли. Мен ме подхваща вече пролетния полъх, макар март да е далеч. Може би, защото февруари е много празничен в нашето семейство. Mary90, аз също съм Риби и ми е страшно познато това, което споделяш.
При мен негативното настроение беше съвкупност от хормони + ревящо бебе с колики, с което не знаех как да се справя + ММ замина в командировка 3 дни, след като ни изписаха, а тук и бащинство нямаше + това, че сме далече от близките си, а изписването ни беше решено толкова бързо (по принцип трябваше да ме оперират след раждането, но се отложи, заради риск от трудно кръвосъсирване), че никой не успя да дойде. Въобще, беше ми много трудно, но полека-лека пролетното усещане се настанява. Утре мисля да изляза да купя посадени лалета, зюмбюли и нарциси.  Heart Eyes
Mary90, понеже и Коко все на ръце иска, аз си поръчах слинг - хем да е спокоен, че го нося, хем да мога да си свърша работата. За разходките също мисля да го ползвам. Споменах вече, че трудно се справям с количката, а и сме на 5-ия етаж.
Момичета, усмихват ли се бебчетата ви насън?  Иска ми се да знам какво сънува Коко, което да го кара така нежно да се усмихва.   Heart Eyes

# 541
Момичета и аз вчера ходих на кормуване с бебо,  милото спа по време на цялата разходка,  но с кенгурото ми е доста трудно. Малкия е 5,600кг тежи си и като си напълня джобовете с ключове,  биберон, телефон и с това зимно яке си е бая екшън.
Майчета по колко мл давате АМ? На нас тия 110 120 мл нени стигат май,  вече и 3ч неможем да изкараме,  а за нощта не ми се говори ставамеи в 2ч,  и в 5ч. Поръчах някакво мляко на аптамил за гладни бебета и сега го чакаме да видим ще го ядем ли и колко ще е паузата между храненията.
Ние си имаме ново забавление целият юмрук е в устата а сме на 2 месеца и 11 дни замярва ни с биберона и се чудя дали да не го мацна с лимон да се откаже от сега. Неми се мисли като излязат и зъбите как ще е
И мен много ме притеснява коремчето,  влизам в дънките си,  но ако ги закопчея то само се качва на масата пораснало е. Дано спихна като се затопли и вземем да излизаме,  че и фитнес с количката ще има-ние нямаме асансьор.

# 542
  • Лондон
Kristi,това  в болната ми тема-количеството,което изпива моето бебе е около 130 мл. през два часа-два часа и половина.Никога не е издържал 3 часа.Пробвах да давам вода,той се издира от рев и си иска млякото.Това е положението.Също храня 2 пъти през нощта.Аз също си мислех да пробвам с Aptamil hungry milk,би ли споделила мнение как се понася от твоето бебе?

# 543
Ей, момичета, всички минахте на АМ май, аз още кърмя.  Simple Smile

# 544
Аз също кърмя още и се надявам да имам кърма до 6 - ти месец.

# 545
Mary не ни е дошло млекцето,  ние сме в Русе,  а аз го поръчах от амазон и гледам пътува още.
Аз доста рано спрях да кърмя,  де от секциото,  де 2 дни ми бяха взели детето в родилното и само ми ставаха гърдите като камък добре,  че се оправих вкъщи,  плсле само  от едната можех да изцедя нещо,  а този голям малък мъж се отказваше да суче като знае,  че ще има аптамил. Сега сменям аптамил конфорт с обикновения,  но все си е гладен след 2,5-3 часа. Само вечер след 21ч става към 2ч.

# 546
Паула, освен мен и теб, кой друг е от Пловдив?
Да си направим една среща някой ден, набързо? Какво ще кажете. Simple Smile
И а съм от Пловдив като се пооправи времето може да се разберем да се видим.

По въпроса с кърменето засега кърмя на моменти заради преживн стрес имам чувството че ми намаля кърмата обаче малкия след гърда изобщо не иска да помирише АМ вода или чай а преди пиеше АМ когато не се е наяждал. Та в момента сме само на кърма денонощно на 2-3 часа надявам се да му стига.

# 547
  • София, България
Kristi, защо му даваш толкова малко мляко на бебето като е на 2 месеца и 11 дни? Сега нямам опаковката на ХИП-а пред мен, но за 7-8 седмица пишеше да се дава по 150+5 лъжици=175 , 5 пъти на ден, а вие сте много по-големи?
Аз продължавам с титаничните ми опити за кърмене, много се страхувам, че съвсем ще ми намалее кърмата покрай целия този стрес с преместването. Днес сутринта местихме последните багажи, в момента сме в новото жилище, всичко е в пликове и торби! Ужас е! Бебка се скъса да реве - мъжът ми закъсняваше вече за работа, въпреки че, както ви казах, апартаментът е на 10 минути от работата му.  hahaha На всичкото отгоре мъжът ми реши да търси светената вода да ръси из апартамента, в цялата тази истерия, намира 2 шишета и аз му викам - ето, даже имаш избор - светена вода и вода от къщата на Дева Мария.  hahaha

# 548
Дами, не съм писала до сега в темичката ви, но ви чета редовно. Имам малък сладур роден на 7.12.2016 и ме вълнува всичко, което вълнува и вас  Simple Smile
По въпроса колко АМ изпиват малките ви гладници мога да споделя как горе долу се преценява количеството според швейцарските педиатри и акушерки. Разделяте актуалното тегло на бебето на 6 и получавате дневното количество АМ. След това дневното количество разделяте на бройката хранения. Според местното схващане ако бебето пие АМ тип PRE може да пие колкото иска т.е. на поискване. Важното е детето да е спокойно, да спи нощно време възможно по дълго (последното хранене може да е по голямо количество) и да наддава добре. Гледам, че в първите месеци не се обръща кой знае какво внимание на количеството АМ за едно хранене.

# 549
 Laughing

Мона Лиза, честито преместване! Да сте много здрави и много хубави моменти на новото място!

Нисс, супер, само да се стопли малко!

Hug

# 550
Мона Лиза, честито и без нерви. Лека полека ще подредите всичко в новото апартаменче Simple Smile
Кристи, много драго ми стана, че има мама от родния ми град.  Party
А за мл АМ и аз се чудя дали не трябва да увеличавам  newsm78 На кутията пише 150 мл, че трябва да се дава на 2 месеца. А педито беше казала, че на месец се увеличава с 10 мл и то спрямо месеците, т.е. както сега сме на 2 месеца да му давам 120 мл.  Thinking Ама от няколко дена много се замислям.  Thinking

# 551
Момичета, не гледайте какво пише на кутиите. Всяко детенце яде различно количество.  Ние в събота ще станем на 11 седмици. Тежим над 5 кг със сигурност , не знам точно колко. Моята беБка рядко пийва по 170мл. В повечето случаи 130-140. Понякога  и 120. Затова  по-често правя доза с 4 лъжички АМ и ако изяде всичко й правя още. По принцип ПРЕ млеката не са толкова засищащи и затова трудно изкарват децата повече от 3 часа макс.
Ние бяхме на Аптамил Комфорт заради коликите. То е доста по-тлъсто и с него изкарваше по 4 часа,  понякога и 5 ,ако спи. Е,  имало е и случаи по 3 часа.
Сега минахме пак на ПРЕ, че имам малко останало и след това сигурно ще минем на Аптамил 1.  Във всички млека, освен ПРЕ ,има някакви добавки, за да засищат повече. За това ПРЕ го дават най-близко до кърмата.  По-лесно усвоимо е.
А за пръв път чувам за това hungry milk.  Тук не съм виждала newsm78

# 552
  • Варна
И ние на 11 февруари ще станем на  2 месеца и давам 120 мл сутрин и обед ,а следобедното в 16 и вечррните в 20 и 00 часа по 130 мл.Храня го на 4 часа.  Опитвам се да махна хранене в 4 сутринта,но той ди е гладен и давам около 90-100 мл.Наддава добре -5.300 кг .Забелязах,че когато сме на разходка даже не се сеща че не е ял-интересно му е.  И аз чакам да се стопли и да започна с разходките.Четох че обдъждате ваксините-педиатърката ми каза да давам шуслерови соли.

# 553
  • Лондон
Pipapo,това - Aptamil hungry baby е мляко,което мисля,не се продава в Бг.Тук,в UK го има,и за това ми беше чуденката дали да го купя.Това за Pre млеката ми стана много интересно.Как да разбера,млякоти ,с което храня бебето,Pre  ли е? Уф,момичета,завиждам ви с тея хранения през 3-4 часа,аз ако не нахраня Миши на 2 часа,ще ни разбере и кралицата Laughing През нощта прави пауза от 5 часа,и пак се почва.

# 554
Как да разбера,млякоти ,с което храня бебето,Pre  ли е?

То си пише, ако е.   Peace

Общи условия

Активация на акаунт