ДЕКЕМВРИЙЧЕТА КЪСМЕТЛИЙЧЕТА

• 37 081
  • 723
  •   1
Отговори
# 555
  • София
Bianka,и аз все още кърмя.Вярно,трудно,че сме на гърда,после цедене и дохранване с шише или сонда,но кърмя! Simple Smile
Andromeda, на нас вече ни сложиха първите ваксини и аз давах шуслерови соли.Другата седмица сме пак на ваксина и пак ще давам солите. Simple Smile

# 556
Pipapo,това - Aptamil hungry baby е мляко,което мисля,не се продава в Бг.Тук,в UK го има,и за това ми беше чуденката дали да го купя.Това за Pre млеката ми стана много интересно.Как да разбера,млякоти ,с което храня бебето,Pre  ли е? Уф,момичета,завиждам ви с тея хранения през 3-4 часа,аз ако не нахраня Миши на 2 часа,ще ни разбере и кралицата Laughing През нощта прави пауза от 5 часа,и пак се почва.
MARY90, на нашият гладник даваме BEBA PRE, но кутиите с Aptamil седят до тези на BEBA в магазините. На всички марки млека PRE е изписано с големи букви в долният десен край на кутията. Ако няма написано PRE на същото място има номер 1, 2 или 3. Предполагам, че на твоята кутия има 1. Aptamil hungry baby не се ли различава от Aptamil Pronatura 1 само по по-високото съдържание на въглехедрати? Такъв тип АМ тук препоръчват за последното хранене вечер, а през деня АМ PRE или 1.

# 557
  • Лондон
Мисля,че разликата е само във въглехидратите,да. PeaceБлагодаря за инфото за млеката Pre,аз храня моето бебе с Aptamil Profutura,който също го търсих из бг сайтовете и го няма.Но на Миши му е любимо

# 558
Мисля,че разликата е само във въглехидратите,да. PeaceБлагодаря за инфото за млеката Pre,аз храня моето бебе с Aptamil Profutura,който също го търсих из бг сайтовете и го няма.Но на Миши му е любимо
За БГ идея нямам, но в Швейцария Aptamil Profutura има само 1, 2 и 3, което ме навежда на мисълта, че от този вид Aptamil няма PRE. От Aptamil Pronurta има PRE, 1, 2 и 3.

# 559
  • Лондон
Точно така Т_Т, от Аптамил Profutura няма Пре за съжаление

# 560
Бебка е на 2 месеца и 12 дни и си хапва по 140-160 мл на хранене, 6 пъти. Доки каза, че това е максимума за трети месец, е, как ще изкарам до края на месеца, не знам. Тя е 5300, 60 см. Просто детето ни е височко, и му се хапва! Уж за трети месец 130, ама тя толкова ядеше втори!!!

# 561
 Добро утро, момичета!
 Нас пак ни мъчат коликите тези дни...
 Успешен ден на всички!!!   bouquet

# 562
О благодаря Ви момичета. Днес ще дам на Ники 150мл та ние сме на 2 месеца и 12 дни и нашта докторица каза да му давам по 110мл,а беше преди 10 дни 5,510кг.Милото сигурно гладува.
А на млякото пре нали пише,  че е до 6 месеца,  вие кога ще минете на 1.То затова ни буди и нощем сигурно и е винаги с рев,  и от глад.

# 563
  • Лондон
Мами,според мен пък трябва да се водим по сигналите на бебчетата колко са гладни и кога.Много ми е чудно тея лекари в Бг как обясняват,че ТРЯБВАЛО бебе на еди колко си месеца да пие еди колко си количество мляко.А факта,че някои деца се раждат 2,други 4 килограма,в различните месеци са различни размери,не е ли логично всичко да е строго имдивидуално спрямо детето,а не спрямо това на колко месеца е.Освен това има по -злояди и по-ящни  деца.

# 564
О благодаря Ви момичета. Днес ще дам на Ники 150мл та ние сме на 2 месеца и 12 дни и нашта докторица каза да му давам по 110мл,а беше преди 10 дни 5,510кг.Милото сигурно гладува.
А на млякото пре нали пише,  че е до 6 месеца,  вие кога ще минете на 1.То затова ни буди и нощем сигурно и е винаги с рев,  и от глад.
На BEBA PRE не пише да е до 6 месеца. Мисля, че и на Aptamil PRE не пише. PRE може да се пие до като засища детето, а след това да се мине на АМ 1. Тук съветват да се водиш по детето и когато то покаже, тогава да се минава на АМ 1 т.е. когато PRE не го засища вече - най-често това се случвало към края на третия месец.

# 565
  • София
Според мен не трябва да се робува на това,че дете на еди колко си месеца трябва да яде еди какво си количество!Че то си е до дете все пак,те не са роботи!Едно може да се наяжда със 80 гр,друго със 180гр.Никола е почти на 3 месеца и яде от около две седмици по 140-150 гр.Някой път и с 90 гр се нахранва. Тия педиатри не знам защо искат всички бебета да са под калъп!

# 566
Благодаря, мами. Ще взема и аз да увелича мл, понеже малкият все по едно и също време започва да реве и то със сигурност не са колики. След като му дам шишето се успокоява, ама яде много лакомо. И като свърши млякото като му махна шишето и започва да се сърди.  Confused А ако искам да му дам 150, на следващото ли хранене да дам толкова или постепенно да вдигна? 
И още едно въпросче - спазвате ли това за главичката като спи да е на различни посоки? На нас ни е много трудно понеже той си я върти всеки път. Дори, ако е сложен на една страна, той се извърта, че и на диагонал застава.

# 567
Мами,според мен пък трябва да се водим по сигналите на бебчетата колко са гладни и кога.Много ми е чудно тея лекари в Бг как обясняват,че ТРЯБВАЛО бебе на еди колко си месеца да пие еди колко си количество мляко.А факта,че някои деца се раждат 2,други 4 килограма,в различните месеци са различни размери,не е ли логично всичко да е строго имдивидуално спрямо детето,а не спрямо това на колко месеца е.Освен това има по -злояди и по-ящни  деца.

Точно това имах предвид, като казах да не гледате на кутиите.  Мери, аз съм в Германия. Тук никой не ми е казал давай толкова или толкова мляко. Просто ме посъветваха да опитвам пауза между храненето 3 часа, с обяснението, че стомахчето трябва да има време да преработи едната порция изцяло и тогава пак да се пълни. За да не го мъчи детето коремчето. С ПРЕ трудно изкарваме 3 часа. Ако твоят Миши мислиш, че не може да се засити,  опитай с Аптамил 1. Би трябвало да има разлика.
По принцип  и на Аптамил 1 пише, че може да се дава от раждането, точно както и  ПРЕ. Но както някой каза, разликата е във въглехидратите. А и на самата кутия пише, че е по-засищащо. 

# 568
Това с въртенето на главичката и на нас ни е проблем,  ако може все на дясно бихме спали. Но вече 2 пъти ми казаха,  че това бебе спи все на една страна и аз се взех,  че го подпирам с възглавници и едно мече играчка само и само да поспи и на ляво.

# 569
И аз това за главата  го забелязах.  Беше лесно като не шаваше много  и я подпирах с възглавница както си искам.  Сега я слагам по гръб и тя извърта главата  все на ляво!  newsm78 Обръщам я настрани и полудява.  Не отпуска главата и започва да се ядосва.  Опитах и само главата да завъртя  и пак се ядосва , и я стяга. Не иска  и тва е...  Не знам  какво да я правя. 
Също и по корем когато я сложа,  не се сеща да отпусне главата,а само я държи вдигната  и пак се ядосва   Laughing Преди обичаше върху мен по коремче да спи, а сега  не иска изобщо. 
И да ви питам, дали вашите бебета облизват  или прехапват устни? newsm78 Това го прави от няколко дни доста често ,заедно с балоните  и плюнките, разбира се .

Общи условия

Активация на акаунт