Искам да кажа ... (103)

• 55 151
  • 812
  •   1
Отговори
# 435
Лиляна, това звучи добре, дано ви се получи и потръгнат нещата.
Скрит текст:
Песимистична съм, защото имам наблюдения в момента над няколко училища и това, което се случва в тях. Първо от позицията на родител (и по мненията на приятели с деца в други училища в града), а после и като преподавател за кратко.
Децата лично за мен са ок, отворени са към нови неща и т.н., но поне там където аз бях...положението не беше цветущо. Закостенели разбирания, тъпчене на едно място, при една иначе чудесна база и възможности.

Тук не спира да вали, над 40см. е вече снежната покривка.
Хората периодично излизат да си разчистват колите и около тях, ако не бяха, нямаше да могат да си тръгнат в 17ч. Simple Smile

# 436
Кой е кексът на Буболинка? Thinking
Съименникът е на 43 и е тук от 14г, заедно със съпругата си и децата. Peace
Иначе, нямаме форма за кекс, само форма със свалящи се стени.

# 437
Лято, наденицата е супер идея. За съученика направи кекс или баница.

# 438
  • Пловдив
Янтра, хъскитата бяха позиционирани на Студенец, не ги ли видя? Дребната веднага им се залепи, добре, че разрешаваха да се пипат.
На Пампорово бяхме преди ... три седмици някъде, тогава нямаше Simple Smile От Коледа сме в Габрово, закотвени.

# 439
  • Sofia
Лято, с бутилка вино/ракия и шоколад/сладкиш/бонбони няма как да сбъркаш  Peace.
Скрит текст:
Не ходя никъде с празни ръце, дори случайно, пък какво остава за покана  Naughty. Неудобно ми е и е невъзпитано!
Аз пък не съм привърженик на носенето на домашни неща, особено при непознати хора. Че от' де да знам кое как са приготвяли  newsm78. Мнителна ли съм,гнуслива ли съм...предпочитам си опаковани неща,пък било и то с Е-та. Домашно изпечени баници/кексове/сладки нося само на най-близките. Може и да е моя странност.
У нас бумти камината. Котката ми много киха,хем че се е разплула върху едното одеалце на дивана и пърпори  Heart Eyes.Младежът цъка игри, аз си гледам сериалчето, таткото се прави,че работи,ама повече гледа турнирите по тенис. Ако и вечеря измисля....и ще ми е  чудно.
Искам да удължат ваканцията и аз  Praynig.

# 440
  • ГО
Кой е кексът на Буболинка? Thinking
Съименникът е на 43 и е тук от 14г, заедно със съпругата си и децата. Peace
Иначе, нямаме форма за кекс, само форма със свалящи се стени.
Лято, ето рецептата:

Скрит текст:
Продукти:
5 яйца
1 ч.ч. захар
1/2 ч.ч. олио
1 1/2 ч.ч. брашно
1 лимон
1 бакпулвер
1 ванилия
3 с.л. какао
2 с.л. ром или коняк
Приготвяне: Отделяме внимателно белтъците от жълтъците. Белтъците разбиваме с половината от захарта на сняг. Отделно разбиваме жълтъците с останалата захар и след като побелеят, добавяме олиото.  Разбиването на яйцата е от изключително важно значение за постигане на добър резултат и вкус. Най-хубавотона този кекс му е, че става невероятно лек и пухкав. Обединяваме двете смеси, разбъркваме лекичко и прибавяме пресятото с бакпулвера брашно. Слагаме и ванилията. Разделяме тестото на две части. Към едната добавяме сока и настърганата кора от половин лимон. В никакъв случай не пропускайте лимона - придава изключително свеж аромат и вкус!!! Другата част овкусяваме с какаото и алкохола. Загряваме формата за кекс, намазваме я навсякъде с малсо и поръсваме с брашно. Изсипваме първо бялата смес, а после и какаовата. По желание могат да се добавят ядки или стафиди. Печем в предварително загрята фурна на 180 С около 30-35 минути.

Става голям, пухкав и вкусен, най-важното.

# 441
И аз като Гена нося и приемам домашно приготвено само от най-близките.

# 442
  • някъде ... тук ...
Не запомних Мър кога се е запътила на запад към ските, но да споделя това за всеки случай Rolling Eyes Вярно, че е след Ниш, ама ... дано разчистят.

Не знам дали искам да удължават ваканцията. Баткото се прибра в пансиона още в сряда вечер - голямо купонясване ще му ударят  Crazy Дреб се гледа сам вкъщи и не излиза сам в това време, т.е. откача сам. Вчера следобяд баща му го замъкна на Боровец. Кошмарно е било - пухкав необработен и затъващ сняг, счупен автомат, много трудно и хлъзгаво прибиране. Снощи бяха като пребити, ама пък ще го запомнят ooooh!

# 443
  • София
Моят син много се надява да удължат ваканцията, ама според мен айде стига вече. Излиза за по малко навън, иначе си отвися живота в стаята. А и как ще сбутат после целия материал не знам, освен да им махнат междусрочната ваканция.

# 444
  • Пловдив
Как.... тагадък-тагадък, който разбрал - разбрал, останалите техен проблем.

# 445
Да се доредя и аз.

Сутринта успях да стигна до центъра, няма движение - само рейса и снегорина  Laughing После докато стигна до фабриката поснегоринах, беше много хубаво - бяло и чисто. Един час след като се добрах тока спря и решихме, че се пускаме дървена ваканция. От обяд се въргалям по дивна, камината бумти, котката мъря. Баби и свекъри са добре по селата имат ток и храна. И още вали, вали, вали, много съм доволна  Heart Eyes

# 446
  • Пловдив
Моя мъж тъкмо ми обяви "Тръгвам към вас от Пловдив!" и аз му викам "Ами апокалипсиса?!" а той "Какъв апокалипсис? Тук има 10см сняг, имам стек вода и кило кренвирши в багажника, тръгвам." Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy

# 447
  • София
, която се представи като бивш директор на училище (не разбрах това последното какво отношение има по въпроса),

Според мен е било завоалиран начин да ти каже - е, всякакъв зверилник съм виждала, ама това вашето вече на нищо не прилича Crossing Arms Mr. Green

И тук пак заваля. Много ми е хубаво и ще е така, докато не ми се наложи да излизам с колата. Поне час ми трябва да си я позная коя точно пряспа е, да я изринем с децата, да видим дали ще запали newsm78 Акумулаторът ми е на 6-7 години, чакам го всеки момент да кюхне, що да не е сега, когато мъж ми го няма, нали Crazy Утре трябва да ходя до Пирогов да ми махнат конците, ама с такси ще е!

Янтра, кажи му барем и един хлебец да тури, че тия кренвирши без хлебец, за кого по-напред Joy
Иииии, от кога не съм яла кренвирши Rolling Eyes НемА си работа, значи Twisted Evil

# 448
Верно ли е затворена магистралата бе?! Един приятел искаше да идва от Бургас и каза,че е затворено!
Кви са тия тъпотии? Нормален сняг, нормални зимни условия. Нямам думи!

Янтра, само резервоара да му е пълен и да тръгва, нищо изключително не е времето.

# 449
  • Пловдив
Дизел до горе, лопата и вериги имаме. И стека с вода и кренвиршите е сложил.  Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing

Само ски си няма човечеца щото са при мен Simple SmileSimple SmileSimple Smile

Общи условия

Активация на акаунт