Искам да кажа ... (103)

• 55 187
  • 812
  •   1
Отговори
# 570
  • Пловдив
Виж кво, я си махни конците сама и зарежи влаченето до там в тоя сезон. Аз на последното секцио си ги махнах сама.

# 571
  • Sofia
Виж кво, я си махни конците сама и зарежи влаченето до там в тоя сезон. Аз на последното секцио си ги махнах сама.
Shocked
И аз бях на косъм да си махна конците от венеца, след ваденето на мъдрец, обаче ме достраша от инфекция. Че и в чужбина бях,а как ми пречеха тия конци в устата  Twisted Evil.
Белинда, бързо да минеш...може пък да няма много хора в тоя студ  Praynig.

# 572
  • Пловдив
Дам. На първото секцио мъжът ми със скандал и насила ме завлачи да ми ги махат. На второто бях обръгнало куче, и малкия беше злоядо и ревливо бебе и не ми беше до влачене до лекаря и ги махнах.

# 573
  • София
Адски студен вятър духа. Замръзнаха ми шушоните.
Белинда,дано не чакаш много.
Лято, пиши като имаш възможност.

# 574
Такова, купи и един спрей за размразяване на ключалки. От мен да го знаеш. Може да не ти дотрябва, ама дотрябва ли ти винаги е адски проблем.
Сега на втори курс като изляза да прибирам младежа, ще отбия и ще си взема и от него. Даже защо не го взех - 2 лева каза мацката, че е ама аз като го видях, че е мазно като олио за нокти и реших, че ще се изцапам ако тръгна да мацам с него и че не ми е нужно Crazy

Гена, Симеоновско е изчистено до асфалт, вода тече от него, но пък малките улици са трудно проходими. И специално на тях, умниците чистят тротоарите и вместо да трупат на 2-3 купа, хвърлят на пътя, колата задира отдолу, толкова е висок снега. Явно до вас още не е стигнала.

Последна редакция: сб, 07 яну 2017, 11:56 от blackcat6

# 575
Гена, онзи ден за сефте видях такива обувчици. До сега на моята и слагах бебещки чорапи, защото пясъка е сигурно 70-80 градуса и горкото едвам ходи.

Янтро  Joy, шъмъумориш. Белинда не е на такъв зор и все ще изтрае да и ги махне друг. При теб е било натопорчено, та за това си ги прегризала.

Аз до сега чистих филтри, слагах химии (сода, която ми я продават на няква цена като за ракия в магазина за басейни и следващия път ще си купя от склада обикновена за печене!) и понеже станах супер мокра, така или иначе реших да поплувам и да зарежа ПАК домакинстването. Не знам как не съм завъдила динозаври вече, от както се постопли влизам вътре само да се изкъпя, да спя и да сготвя от време на време на пуби.

По този повод, кажете рецепта за сладко от боровинки, но да стане с повечко сироп и да се запази цялостта на плодчетата.

# 576
  • Телиш/Плевен
Белинда, дано няма опашка и минеш бързо. Hug

Лято Confused Пиши как сте, дано всичко е наред. Praynig

# 577
Даун, аз направих страхотно, но ползвах фикс: http://www.oetker.bg/bg-bg/produkti/dobavki-za-konservirane/asortiment.html. С него става много бързо и лесно, а и дозата е за килограм. Сина ми много го харесва с кисело мляко.

# 578
Блек, мога ли с нещо да го заменя този фикс? Тук такова няма.

# 579
Честито на всички празнуващи  bouquet

Ние снощи за кратко уважихме един малък именик, големите решихме да ги пропуснем. Но днес няма отърване - ще посетим две места, на едното има три именика  Crazy Хубавото е, че пак няма да готвя. Евентуално утре, ама не е сигурно.

София е уникално красива - тиха, спокойна, без движение, само красота, красота... Излизах преди малко за кратко - студено е, но не повече отколкото е зимата високо в планината. Имаме дрехи, подходящи за тези условия, нищо плашещо.
Утре сутринта ще стана по-рано, и ще изляза да поснимам из центъра. Не че няма вече достатъчно снимки на града, но друго си е сам да ги направиш, особено когато става въпрос за по-специфични места със сантиментална стойност: пейката, на която..., ъгълът, където...  Sunglasses

# 580
  • Euskal Herria
Пускам в скрит текст снимки от парада. Тази година голяма част от участниците бяха деца, добре се представиха.
Скрит текст:
Водят се от полицейски патрули и пожарни:

В края на шествието минават платформите с тримата крале:

А най-накрая - платформата, от която "изстрелват" бонбоните:

# 581
  • София
Хора, върнах се. Сравнително бързо мина, обаче съм умислена. Мислех, че свалянето на конци предполага срязване на възелчето и издърпване на конеца от тъканта, нали така? На мен нищо такова не ми направиха Sad Първо, обработи ме не лекар, а сестра, ама хайде, да речем, че това нищо не значи. Второ, нищо не ми издърпа. Изряза стърчащите отвън конци, проми с дезинфектант и това беше. Аз поне това усетих. Попитах я това ли е всичко? Да. Ама няма ли да вадите нищо повече? Не, това беше. И ме пусна по живо, по здраво, каза утре и да се къпя спокойно, без превръзка. Не е ли странно? Че то ако беше само да си изрежа стърчащите отвън конци, верно сама можех да си го свърша Rolling Eyes
В понеделник съм на консултация при гинеколога си, а той прави и операции. Ще му покажа раната, че се притесних сега как ще си ходя с тия конци newsm78

# 582
  • Ако искаш да бъдеш щастлив, бъди!
Блек, мога ли с нещо да го заменя този фикс? Тук такова няма.

Даунче, ей сега ще ти дам страхотна, изпитана рецепта без фикс, всяка година я правя.

Имам една много стара и много хубава книга "Използване на плодовете и зеленчуците в домакинството". В нея има всичко за всеки плод, зеленчук и ядка, за които се сетите. Първо описание, състав - всички витамини и прочие съставки, за какво е полезен и т.н. и после следват ястия с този плод/зеленчук, съхранение и консервиране. Незаменима книга със страхотни рецепти, издание 1973 г.

Белинда, а не може ли да ги е дръпнала, без да разбереш? Едва ли не знае какво прави, при положение, че там по цял ден това правят.

Даун, ето рецептата:
Плодовете се почистват от примесите, след което се измиват в няколко студени води и се отцеждат добре в сито. След това се бланшират 5 мин., да омекнат. Така подготвените плодове се заливат с горещ сироп от 1,5 кг захар и 400 мл вода (за 1 кг плод) от тази, в коята са били бланширани и се варят без прекъсване до получаване на необходимата гъстота на сиропа. Към края на варенето се слага 1 ч.л. лимонтозу на 1 кг боровинки, но може и без нея.
Гъстота е точна, когато капчица от сладкото, капната върху чиния, не се разтича, а само леко се деформира. Ако капката стои "права" и не "мърда", значи е по-гъсто, отколкото трябва.

Последна редакция: сб, 07 яну 2017, 13:45 от svetal4o27

# 583
Белинда, това си е манипулация за сестра, а и предполагам са ти сложили разграждащи се конци. Може да те сърби доста в следващите дни.

Супер Светалчо, мерси. Аз пражих, но ми се разкашкват плодовете и от ягоди така ми стана. (Аз съм правила сладко три пъти до сега де Simple Smile).

# 584
Белинда, да не са били резорбиращи наистина? Моята операция на кръста беше с резорбиращи и нищо не са ми махали. Наистина имаше възелчета в двата края, ама и тях не са ми рязали де, може би са паднали сами  newsm78 ... Питай си АГ-то, за да си спокойна.

Общи условия

Активация на акаунт