Модната вълна на децата на 90-те

• 48 494
  • 307
  •   1
Отговори
# 255
Темата е замряла, затова малко ще я побутна  Simple Smile
Помните ли тези очила откога бяха-90-те или май по-скоро 2000г.? Мисля, че 2001-2003г. бяха много актуални.

# 256
Стана ми носталгично-забавно като ви чета, та да споделя и аз как се носехме - някъде след 1995 г., че преди това съм била още малка  Sunglasses

Бяха на мода едни лъскави цветни клинове, които се носеха с широки тениски, и очила, подобни на тези на снимката, ама по-кръгли, направо се докарвахме малко като на Джон Ленън. На снимката май е около 2000 г. Първите ми самостоятелни "бунтарски" желания за обличане бяха на един яркосин клин, с черни тениски. Изобщо, носеха се много широки тениски, сега като гледам, не знам с какъв акъл сме ги обличали.

Сега като си погледна стари снимки - дънки, широка блуза, даже по едно време ги носехме запасани, и отгоре дънково елече, с кубинки с дебели подметки. Червило слагахме Golden Rose 51, то е един телесен цвят, който се смесваше с тъмнокафяв молив и за излизане - бял молив на очите... Като си представя как сме изглеждали  Shocked

Обувките бяха с цели платформи или с платформа и дебел ток - последните ми такива са били някъде през 1998 г., отпред някак подметката беше заоблена. Паднах два пъти и спрях да ги нося.

Имах една тениска - бяла, къса, с надпис MTV, страшна ценност ми беше, перях си я само аз на ръка, за да не се разтегли и да не се махне сребристата боя от буквите.

Зимната мода беше едни якета, тип рокерски - с ципове по диагонал и по ръкавите. Ших си по поръчка, че нямаше мой размер готово. Ужасно смешно е било, с кожен колан с метална катарама, но приятелките ми много го харесваха. Имаше две или три, те го обличаха вътре в дискотеката, да впечатляват някоя момче  Joy А аз се радвах, че нямам грижа къде да го оставя, щото тогава нямаше много гардероби и все се страхувахме, че ще ни откраднат нещо. Това яке още си го пазя, някой ден ако пак са на мода, ще си имам готово  Laughing

# 257
  • Gotham City
Скрит текст:

# 258

Имах точно това - номер 52 беше, ако правилно си спомням... Crazy

# 259
Леле, дали го има още? Мога да си го купя и да си представя, че съм едни 18 години по-млада Simple Smile

# 260
Между другото, още се носи. Най-вече есенно време, когато се преминава към тъмните тонове, тогава често виждам момичета и с такъв цвят червило.

# 261
  • Gotham City
Би трябвало да го има. Той цвета си е супер, нюд червило, няма как да излезе от мода, за ежедневен грим е перфектно винаги

# 262
 party006 Мнооого шаренко
Скрит текст:

# 263
Опитвам се да си спомня с какви чанти сме ходили  newsm78 Само мешка ми изскочи като спомен. Крем за бръснене "Каро" - вместо гел. И много тупиране падаше. Маркер - вместо молив за уста. И едни високи платформи. Имах кубинки "Doc Martens"  Hug за мен те бяха по-ценни от живота  Grinning ехххх

# 264
Имам блед спомен, че някъде в началните 90-те съм ходила облечена в подобен ансамбъл:

http://picture-cdn.wheretoget.it/ctvbl5-l-c335x335-tartan-skirt- … rt-mini-skirt.jpg

Карирана пола, черни чорапи до над колената...

# 265
  • Ланкър, планините Овнерог
Опитвам се да си спомня с какви чанти сме ходили  newsm78 Само мешка ми изскочи като спомен. Крем за бръснене "Каро" - вместо гел. И много тупиране падаше. Маркер - вместо молив за уста. И едни високи платформи. Имах кубинки "Doc Martens"  Hug за мен те бяха по-ценни от живота  Grinning ехххх

Същата работа, но с Вермахт - обувка  Grinning
Относно раниците, много вървежни по едно време бяха едни с някакво японско име, което сега не мога да се сетя

Сетих се -  Mitsukoshi бяха раниците

# 266
  • Варна
По мое време хит беше червило Bell, за абитуриентската си бях купила номер 6 - доста ярко бордо.

# 267
О,и аз само такова червило си вземах ама от най-ярките червени  bowuu

# 268
  • България
Като прочетох "мешка" и се сетих, че бях написала на моята с печатарско мастило

След като завърших, майка ходеше с мешката с надписа на лозето.  Grinning superuu Grinning

# 269
  • София
Еееех, върнахте ме 20 години назад. Аз имах тениски на RHCP, Nirvana, носих ги докато не се скъсаха. В един клип Кърт Кобейн е облечен с един пуловер на райета, червено и черно. Накарах майка ми да ми оплете същия, обожавах го.

Общи условия

Активация на акаунт