Модната вълна на децата на 90-те

• 48 486
  • 307
  •   1
Отговори
# 300
  • София/Севлиево
Аз си спомням само лъскавите,имах сребристо и сега искам пак,ще ми върши страхотна работа...

# 301
  • Gotham City
Аз си обичам лъскавк  Mr. Green можеха и на ластик, ако си малък унищожител  Mr. Green после стана и дреха за барбито ми hahaha

# 302
   Имах точно такова, само че в зелено. Много го носех, но и много фиби трябваха, за да ми се задържи на косата.

Аз си обичам лъскавк  Mr. Green можеха и на ластик, ако си малък унищожител  Mr. Green после стана и дреха за барбито ми hahaha
Като каза дреха за барбито, ме подсети как шиехме дрехи за куклите.  Laughing Майка ми ми даваше останали платове и аз правех някакви рокли от тях. Всички момичета от махалата си майсторяхме облекла на куклите. Simple Smile

# 303
  • Gotham City
Аз им "шиех" от стари чорапи  Naughty правиш 3 дупки и и е готова роклята. Помня, че една какичка ми беше подарил мноооооого дрехи, сама ги беше шила, прекрасни бяха, но те, заедно с всичките ми десетки кукли и аксесоари за тях ми ги открадна една "приятелка" Rolling Eyes

# 304
Определено модата от 90- те си беше и моята мода. Харесвах грънджа. Имах сандали
с платформа и едър ток. Носех дънко модел 501, или кадифени панталони чарлстон.
За зимата имах кубинки- Саламандър. Косата си носех на прав път. Имах бретон и
носех очила тип Джон Ленън. Имах  зимно палто тип тренчкот. Слушах Нирвана, Аеросмит,
Депеш Мод, Мадона, Шер, INXS. Носех и карирани ризи, ризи от памучен кенар. Обичах и
блузи с ръкави фуния.
Благодаря за темата bouquet
+1  Grinning
От 90-те ми остана любовта към грайферите, кубинките , едро изплетени пуловери (тип Кърт Кобейн), елеци върху яке и изобщо елеци, дънки с разкроени крачоли (връщат се пак на мода  Heart Eyes)..
А и към химикалките  Mr. Green:

Майка ми имаше такъв - 4 цвята

В тези плуваха разни неща:

И мечтаният многоцветен, ужасно неудобен за писане. Тези на снимката са по-съвременни, не намерих тогавашни:

# 305
В класът на моята дъщеря има едно момиче, което обича да експериментира с дрехите и винаги е различно и открояващо се. Дошло един ден с дънков гащеризон с чарлстон крачол, купен от "марков" магазин. Всички го оглеждали и подмятали, че изглежда странно..., то обаче с достойнство казало "На вас може и грозно да ви изглежда, но след половин година и вие ще носите чарлстон. Модата е такава."
И след това идва куриоза - влизат в час по музика и учителката е със същият гащеризон, но от 90-те - дънков чарлстон. На момичето бил по-съвременен, но и този на учителката направо е на върха на тенденциите   :D8)
Вадете дрехите от 90-те и ги обличайте!  Sunglasses

# 306
  • Gotham City
Стига да можех да се напъхам в тях  Laughing ама през 90-те бях още в основно училище  Laughing

# 307
Барбито и на мен някое приятелче ми го открадна Crossing Arms

Сещам се сега имах едни боти с платформа отпред и груб ток, с голям грайфер, че и 39 номер (сега нося 37, като дете 38, че всичко ми стягаше и убиваше някъде). Бяха работни обувки от на баща ми завода, неговите още ставали и взел вместо за себе си, за майка ми. Обаче намазах аз - пуста мода, пък и майка ми от край време носи само токчета, как му е хрумнало на баща ми hahaha

Някъде към края на 90те трябва да е било, всички момичета имахме еднакви кубинки - от черен набук, с дебел ток, надолу 3-4 реда обикновени дупки за връзките, а нагоре едни като кукички. По-обкновените модели нямаха цип отстрани, колко време сме се дупили да ги завързваме. Накрая вече се бях ошлайфала и не развързвах панделката, а само омотавах връзките по кукичките Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт