Модната вълна на децата на 90-те

• 48 516
  • 307
  •   1
Отговори
  • Gotham City
Ровех се по форума от скука по старите теми и открих тази тема. Доста забавна ми се видя, но последния пост там е от 2011 и си помислих да публикувам една, да се позабавляваме с това кои и какви сме били преди.

С 90-те в заглавието не искам да ограничавам и по-големите от коментари, така че всички порастнали (отказвам да използвам думата "остарели"  Mr. Green ) чувствайте се свободно да пишете тук.
Какъв стил имахте? Какво правехте, когато излизахте с приятели? Какъв грим слагахте? Кое ви беше любимото занимание?

Аз минах през почти всички възможни периоди. Първо бях метълкЪ, излизах с батковците и каките и бях много горда със себе си. Не ми беше лесно да намеря кожен панталон, та носех един тъмен на цвят змийски, миришеше ужасяващо, по-скоро беше като мушама, отколкото изкуствена кожа  Mr. Green прическа не правех, имах си супер дълга гъста коса. Батковците много ми завиждаха за нея  hahaha

После минах на рап музика като порастнах малко, смъкнати комбат панталони, къс потник, огромни обеци халки, големи, големи суичъри, кецове  Joy дълго време се носех така.

После за съжаление дойде и рейв вълната и обличах подобни панталони (имах различни цветове), пак къси потници, но тук вече косата претърпя метаморфози  Joy от тъмно руса, към оранжева, към циклама, към зелено, към бяло русо. Грима брутален, синьо червило, комбинирано със същия цвят молив, със звездички нарисувани по лицето. Голяма мода бяха стрийт парадите тогава, ходехме и там  Joy една пасмина народ като палячовци.

Ох, мога още много да говоря, но дълъг пост стана. Кажете вие през какви трансформации минахте?

# 1
Чудесна тема  Mr. Green

В един период се обличах само с черно, черен лак, грим до ушите и... кафяво червило  Sick

От грима... помня модата на сребристата очна линия, ползвах я усилено доста време. Както и белия молив.

По едно време много се обличахме с тези ярките блузки до под гърдите - оранжеви, жълти, зелени. Не се губехме в дискотека така  hahaha

# 2
  • Gotham City
Такива блузки и аз носех, до скоро ми се шматкаше една с лъскав надпис VERSACE отпред  Joy

Очна линия не умеех да си слагам, но бог да поживи Голдън Роуз имаше сребърен молив за очи  Joy

# 3
Хахаха  Mr. Green Готина тема!

Минала съм какви ли не периоди.
По комунизма нямаше много дрехи и в началото на 90-те дънките бяха много на мода. Имаше период ходех само с дънки - ама като казвам дънки - панталон, риза, яке ....  Mr. Green

На 13 реших, че не искам дълга коса, подстригах се като момче!  Mr. Green Сега като се сетя.... ooooh! Joy

Около 95-97 г. (не помня точно кога) имаше период, в който клиновете бяха много актуални. Че и с чизми....леле  Mr. Green ooooh!
Сега клин не искам и да виждам....хахахахха Ама то и сланините сега са ми в повечко!  Mr. Green

Не се гримирах тогава, но пък имаше период на тупираните бретони!!!  Crazy Луда работа! ама пък модерно!!!

# 4
...имаше период на тупираните бретони!!!  Crazy Луда работа! ама пък модерно!!!
Точно това тръгнах да пиша, началото на 90-те Joy
Направо не мога да се гледам сега! А тогава изпитвах ужас да отида някъде и да не съм си взела гел и гребен. След къпане веднага сядах и го правех, иначе се чувствах гола  Crazy
Сега нещата ги виждам все едно някаква кокошка ми се е нагъзила на челото  hahaha
Скрит текст:

После ми дойде акъла, но имаше един период на израстване, който беше много неприятен.
С най-добрата ми приятелка бяхме фенове на мешките, ленънките, мрежести блузи, дълги шарени поли и кубинките (още ги обичам) Laughing
Скрит текст:

Умирах и за широки мъжки ризи, но не искаха да ми купят, затова взимах тайно от на баща ми Mr. Green обаче веднъж срещнах майка ми случайно и много ми се накара, оказа се че съм взела някаква, която си ползвал за работна  hahaha беше изпрана де, но това явно не ме спаси Laughing

О, и тъмното червило, кафяво, но много тъмно, вкъщи се шегуваха с мен, че съм яла хора Crazy но без него не си показвах и носа извън къщи... и разни кожи около врата... тънки вежди...
Скрит текст:

# 5
  • Ако ви трябвам, да знаете, че съм на същото място, където бях и когато не ви трябвах.....
 hahaha hahaha hahaha Не се сърди човече искрено ме разсмя с този бретон.
Аз не го топирах,защото нямах,но сестра ми да.Слагаше си захар и вода,за да стои  ooooh! hahaha hahaha hahaha Баща ми се базикаше,че ще я изядат пчелите.
Тези клинчета много ги носих и аз.Едни такива лъскави.Имах един любим лилав  Crazy Сега хич не харесвам лилаво.

# 6
Е как без бретона! Класика си беше!
 Joy
И на абитуриентската си бях силно тупирана, приятелка дойде да ми го направи. Crossing Arms

Клинчета не съм носила, но пък бях пионер в лаченото облекло.. Embarassed

# 7
  • Ако ви трябвам, да знаете, че съм на същото място, където бях и когато не ви трябвах.....
Тренирах художествена гимнастика и нямах тази екстра бретон.

# 8
  • Вече в моята си приказка...
Ходех и аз с тупиран бретон, вързана коса на опашка, с кичури отстрани до ушите. Клин - много си го харесвах, лъскав, черен с ластик на стъпалата и да - високи ботуши, велурени, които ми правиха по поръчка. Адски неудобни, но модни... А, да, и първите обувки с токчета. Бяха лачени обувки, но един номер по-малки. Как ме стягаха, ама бяха червени, модерни. И шлифер - черен, дълъг, носех го откопчан /стоеше като наметало, когато бързам се вееше в двете посоки/ Хи-хи, мода! Пръсках се с дезедорант Импулс, ама по малко, че да имам за повече време /по едно време само си го душех без да се пръскам и в един момент ми се гадеше от него/

# 9
Ходих с лъскави клинове-имах черен и лилав,и с туника или широка риза отгоре.Бретона ми задължително тупиран.Косата поливах с бира,за да стои готино JoyЧизми имах 2 чифта за през зимата,а напролет с лачени обувки с токчета .Гримирвах се с очна линия,лилава спирала и тъмно кафяво червило.Слагах си брокат отстрани на окото.За дискотеката ходех с ламяна поличка или къси кожени панталони,широка риза ,отгоре кожено елече и чизмите.Блузите-които носех бяха тип "прилеп" и отгоре любимото ми сафари с шарени нашивки отзад

# 10
  • Gotham City
После като седна на компа ще пиша повече, но сега се сетих за едни обувки, Меча стъпка им викаха по нашия край, ейййй много исках такива, но до колкото помня не получих  Mr. Green

https://m.dama.bg/gallery/9-kultovi-obuvki-ot-90-te-koito-vsichki-imahme/12392/

# 11
А, моля да се разграничим - зората на 90-те (до '94-95) и после..))

# 12
  • Gotham City
Е аз писах 90-те като цяло и преди това, не само зората  Mr. Green

Много носталгично ми става покрай такива теми и много забравени вече неща си припомням  Hug

# 13
  • Най-красивата страна
Къса кожена пола ,високи ботуши.Или дънкова пола.
Кожено или дънково якенце.
Ластични дънки ,обувки с платформи.
Черен,лилав или син лъскав клин и дълга ангорска жилетка ,обувки с високи токчета.
Червило-или кафяво или виолетово ooooh!

# 14
Не се сърди човече, готини снимки  Mr. Green Heart Eyes

Хо-хо, бях ги забравила тези клинове. Аз имах много. Беше ми любим един син, само той не се късаше по шефовете, на възраст 10-13 години се научих добре да се  оправям с иглата, че нямаше кой да ми ги шие.

И май всички сме били с тези тъмни червила. Аз още като си гледам снимки в гимназията и ми става смешно  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт