Модната вълна на децата на 90-те

• 48 501
  • 307
  •   1
Отговори
# 135
Бритни Спиърс стана известна чак през 1999 година.Точно Милена,Нова Генерация и Хиподил се слушаха 90-те.Помня, че Нова Генерация имаха концерт в нашия град и вокала им-Митко Воев (лека му пръст), ми се подписа отзад на бележника.Бях в 10 клас тогава.

Последна редакция: нд, 08 яну 2017, 17:19 от #Frozen#

# 136
Бритни Спиърс стана известна чак през 1999 година.Точно Милена,Нова Генерация и Хиподил се слушаха 90-те.Помня, че Нова Генерация имаха концерт в нашия град и вокала им-Митко Воев (лека му пръст), ми се подписа отзад на бележника.Бях в 10 клас тогава.

Да, Бритни беше в самия край на 90-те. Възможно е да бъркам за Милена и Нова генерацив, но като цяло при нас не са се слушали, поне втората половина на 90-те. Много малко българска музика слушахме - като спомена "Хиподил", да, тях ги слушахме, българският рап като че ли тогава изгря и май тогава му бяха най-силните години - Гумените глави и т.н. Българският поп-фолк също тогава изгря - разнасяха се фолк-хитовете от заведенията и автомобилите, дори и да не искаш да ги слушаш. Много повече чужда музика слушахме обаче, отколкото българска, и повечето, ако не бяха към някакви алтернативни течения като метъл, където и модата не е била толкова масова, слушаха поп и денс. Групите бяха много модерни - освен бой-бандите, и Спайс гърлс тогава изгряха, смесени групи като Ейс ъф Бейс и т.н.

п.п. И аз си спомням лачените и кожените раници и тениските Йес/Но. Прическа "киче" прическата на Ник Картър от Бекстрийт бойс ли беше?

Модата на поло с дънки също я хванах. По нашия край беше много актуално по едно време да си слагаш тиранти върху полото. Даже се сещам, че беше честа гледка електриково розови или зелени тиранти.

Последна редакция: нд, 08 яну 2017, 17:56 от кукумицинка

# 137
О, да-Гумените глави ги помня вече като студентка, бях 3-ти курс-значи е било 1996 или 97."Хубаво е лятото да бъдеш на море, всичко е наред и купона си течеее....".И онази песен за шамара-"Извинявай скъпа моя, че те пребих от бой,вината беше твоя,шамара лично мой....".На Мишо Шамара май от тогава му тръгна прозвището.
Спомням си, че и Деян Неделчев-Икебаната имаше някакъв концерт.Тогава в онези години се държеше по сдържано и нямаше лоши песни.Та на този концерт хареса ли ме, що ли,но постоянно се навърташе край нас и ме щипеше по бузата. Mr. Green

# 138
  • София - Варна
Цитат
Последно да кажа за дънките - най-модерни бяха индиговите. Критерият дали са оригинални според другите - по-дебелият шев да е от вътрешната страна на крачола.
Това го бях забравила. Joy Постоянно гледахме шева. Ако отвътре беше тънък, единичен, дънките не бяха оригинални. Joy

# 139
Леле, верно беше така с вътрешния шев...и аз го бях забравила  Laughing А за кубнките споменахте ли? Бяха ми любими, особено  Вермахт Heart Eyes

# 140
Прическа "киче" прическата на Ник Картър от Бекстрийт бойс ли беше?
Неее.  Laughing Кичето е просто един дълъг кичур коса отзад, а отгоре късо.
Ник Картър беше на паница с път в средата.
Скрит текст:

# 141
  • Ланкър, планините Овнерог
Леле, верно беше така с вътрешния шев...и аз го бях забравила  Laughing А за кубнките споменахте ли? Бяха ми любими, особено  Вермахт Heart Eyes

Hug

Ох, шЪ умрЪ с тази тема.
Скрит текст:
Имах и кожена пола (изкуствена кожа, шита от майка - нали се сещате домашно шита на какво мязаше), и 3/4 клин с надписче отстрани на крака (не помня какво пишеше, ама май имаше нещо dancing в името), и високи маратонки с езици, висящи напред. Не се гримирах, започнах да се мацам, след като завърших. Иначе косата я мъча от 7 клас, всички цветове минах - черно, русо, червено, лилаво, сиво, черна с цикламен кичур.....Имах сандали с подметка като тухла. Отврат - като стъпиш на криво, изкълчваш глезен, ама нА-модерни
И Вермахт имах. Баш в най-голямата криза си ги купих, помня, че бяха към 80$, че и налчета си добавих. Един номер по-големи бяха, нямаше моя, но как ще се подмина, трябва да ги имам.

Е, моите бяха обувки, не кубинки. Мъжът ми на бала си е бил с кубинки Вермахт. После доста години ги относи.

# 142
  • Варна
За тази прическа ли става дума?
Скрит текст:

И не се ли казва "кЕче"? newsm78 Или тотално бъркам понятията.
През 90-те слушахме много бг музика - Контрол, Атлас, Дони и Момчил, Цветан Владовски, Авеню и т.н ит.н.

# 143
Уф, да, изключила бях за тях. Наистина слушахме Дони и Момчил (даже в началото си беше Медикус, те после се отделиха), Контрол, Атлас и пр. "Авеню" (макар че съм с особено мнение за тях) също слушахме, даже учителката в час по музика ни ги пускаше, наред с "Тоника", Емил Димитров, Стефан Воронов, Васил Найденов, Тангра, Щурците и много други - от различни десетилетия. И Росица Кирилова също беше много любима, заради песните ѝ за Мики Маус и куклата Барби. Но първосигнално не го свързвам този период в спомените си с бг музика, много странно.

Кичето/кечето сигурно е нещо подобно:

https://www.google.bg/search?q=mullet+haircut+80s&biw=948&am … KHcOUAV4Q_AUIBigB

# 144

УАУУ, толкоз красота на едно мястооо!  #Crazy

# 145
кукумицинка е показала киче - отпред късо, отзад модерно Mr. Green

# 146
Гита Ог, извинявай, не съм видяла,  сродна душо  Hug
 Иначе за музика  много се слушаше Тейк дет, и след това лигавите Бакстрийт бойс и Бой зоун / не ми се мести на латиница/ Гумените глави тъкво набираха незаслужена популярност и ги нашамариха Ъбсурд и Хиподил. Тони, Ирра, Миленита току  напъпиха и ...после се омъжиха. Графа обаче  наби инерция, Каризма също. "Куку"то се разцепи и  актьорите му станаха шоумени. Бе, много неща  има да се сещам... Интересни години си бяха...и важни. Особено за пърле като мен, жадно за новост и различност Laughing

# 147
# 148
контрол и Хиподил  към 5 г. след Милена . От небългарските : Саманта , Си Си Кеч,  Modern Talking, Мадона, Майкъл Джексън, Лепа Брена Simple Smile  , съЩо и Металика, юръп, ... доста слушахме , но действително преди 90. 90 до към 94 -95 Рей чарлс, Жан-Мишел Жар, Джими Самървил, Ерик Клептън, Скорпиънс,  Вангелис, Контрол, Хиподил ...   Мерилиън , Жетро Тул ... много бяха. Някои слушаха пове4е метъл , нашата компания не .

# 149
Най-вероятно сте прави за киче-то (или кече-то, както се пише там), но поне всички момчета около мен, които имаха прическа като на Ник Картър, обявяваха, че това било киче ...

Общи условия

Активация на акаунт