Много мина, мъничко остана МАРТенче да гушка мама- тема 9

• 41 829
  • 736
  •   1
Отговори
# 600
Абсолютно съм съгласна и аз. Смисъл нека дойдат роднините в болницата ще го преживея ама искам първите седмици да не идват вкъщи... страх ме е да не довлекат нещо а и искам да се осъферя малко и да свикна с майчинския режим.

Да ви попитам при вас как се усеща болката в таза... аз от 1 седмица имам странна болка в кокалите но не е в ханша ами е някак... Embarassed на срамната кост...смисъл ... отпред долу... това ли е въпросната болка в таза за разширяване?

# 601
Magi, търсих ръководства  за стандартна грижа  (Standard of Care) за твоята диагноза, но виждам че се постъпва индивидуално и зависи също  освен от състоянието на майката, и от опита на персонала с подобни ситуации. Сигурна съм , че твоят АГ ще избере по-сигурната опция в която и той и вие с бебе ще сте спокойни и сигурни. Довери му се, дори дори да избере секцио, ако го направи е случая по-сигурното , а не "по-лесното".

Лошото е, че моя АГ го избрах само защото трябва да има някой да издава болнични и да пуска направления. Той е в малка поликлиника и има толкова стара техника, че месеци след като знаех пола, тя още не го виждаше... в случая няма как тя да е видяла веламентозната пъпна връв. Това се видя на феталната морфология в Надежда. Там вече са с много добра техника. А другата ми лекарка, която си ме следи на частно смята, че това не е показател за секцио.  Sad
Много ви благодаря на всички за отговорите!  Hug

# 602
  • В чуден свят с четири Слънца
За донорството- понеже ММ работи в инвитро клиника и знам колко трудно се намират жени да дарят, и знам колко много жени се нуждаят от донорска яйцеклетка, познавам лично доста, и виждам как това е последната им надежда, затова лично аз бих дарила, но съм минала възрастовата граница. Имам приятелка с близнаци от донорска програма, да знаете колко е щастлива, и гледайки я- виждам,че има смисъл от донорството.
Някои ще кажат защо не си осиновят , но това се оказва много сложно-от децата оставени за осиновяване, за съжаление има само ромчета с тежки увреждания... Нищо против ромите, но да гледаш дете с увреждания се иска да бъдеш много силен.
Освен това, моите две големи деца не ги е погледнал генетичния им доставчик, но пък мръсотии нон стоп им прави...затова пък ММ живота си дава за тях и не ги дели на свои и чужди. Та мисълта ми е, че гените дават една форма на тялото, но душата е нещото, което прави личността. Така поне аз и ММ го чувстваме и твърдо сме за донорството, както и за легализиране на сурогатното майчинство.

Последна редакция: пн, 16 яну 2017, 17:02 от mama_galka

# 603
Момичета от известно време си мисля за донорството на яйцеклетки. Тази година ще навърша 34, тоест последна възможност. Дай Боже всичко да е наред, ще имам две деца и много се чудя. ММ е категорично против и го намира за най-тежка изневяра, съпроводена с пълна безотговорност. В генетичен план е абсолютно прав, но нещата са по-сложни в чисто човешки. Не мисля, че ще го направя, ако за него е такъв проблем. Просто се чудя всички ли са така.
Много мило от твоя страна дори само ако си го помислила. Но аз съм на мнение, че щом ТМ е против не трябва да го правиш. Не от генетична гледна точка, а да не си развалите семейството.

А сега да обясня нещата от гледната точка на човек, който е мнооого вътре в нещата и затова е чел мноооого по въпроса.
В генетичен план това е една клетка, която носи само първите 3 цифри от сложен, съставен от милиони цифри генетичен код. Следващите цифри са на таткото и останалото бебето взима от жената, която го износва 9 месеца. Т.е. това НЕ е дете на донорката и децата й НЕ са му братя и сестри.

Между другото законът се промени и вече може да се дарява до 35 г. Пак между другото много донорки след като са дарили забременяват много лесно и много често с близнаци - това е ефект от леката стимулация за даряването Simple Smile

Слава Богу, че повечето семейства разбират това и за тях е само един благороден жест, въпреки че за такива като мен изобщо не е само това - те даряват просто една клетка, а за мен това е целия свят...

# 604
Здравейте от няколко дена чета вашите комент.. за мен не важно как ще раждам важното е да мине всичко добре. И бебчето да е живо и здраво ... това са вече капризи ... то като дойде времето за раждане няма да търсим екипи пък специален доктор .... и т..н .. и за роднините мн ще се радвам да идват във вкъщи ... ще имам помощ от тях все пак първо дете надали ще знам какво да права ще гледам като луда .. после ще гледаме на кои до го дадем за малко за малко слободно време ...  Sunglasses Laughing...

# 605
  • От Луната
Аз ще даря, ако лекаря ми разреши! След като спра да кърмя...
За мен това означава да върна жеста на някой. Това не е дълг, а "предай нататък". Само човек минал през това знае какво значи това за едно семейство.

# 606
  • София
Само преди 35 навършени години ли се дарява, момичета  Embarassed и аз мислех да прочета повече за донорските програми но от тази пролет вече ще съм извън класациите а ще съм прясно родила...

# 607
колко много сте изписали. При мен, живот и здраве в родилното, на изписването, ще са мм, свекървата и майка ми. Никой друг  Simple Smile

Днес направихме големия пазар с мм. Купихме количка, първите необходими неща за бебето, стерилизатор и подобни. Остана ни ваничка, някакъв повивалник и козметика за бебето.

Чета, че сте засегнали донорството. И аз бях против, мислейки си, някъде ще имам мои деца, братя и сестри на моето биологично, но както е писала Електра, оказа се друго. Аз бих дарила, имаме две замразени клетки и ако не ги използваме за второ, ще ги даря на двойка, която наистина се нуждае.
При нас, слава на Бога, нещата се стекоха много лесно, без драми, чакания и т.н. Също сме ин витро, но просто нямаме проблем, а  в продължение на една година опити не се получаваше. Тогава си дадохме сметка, че няма какво да чакаме, да се надяваме, да пием билки, църкви, молитви, врачки и подобни, да агонизираме и харчим излишни средства в неизвестното, а решението е ин витро клиника. Ееее нещата се случиха бързо и щастливо. Моля се и края да е щастлив.

За второ каквото сабя покаже, ако не и с едно ще съм безкрайно щастлива  Simple Smile

# 608
Зайче, 35г включително, миналата година го увеличиха Wink

# 609
Elektra.13, много хубаво си го написала  Blush

Аз отивам след работа да си взема стойка за във вана и ще слагам пеленка отгоре: http://www.mothercare.com/supports-and-mats/angelcare-soft-touch … pport/LX5061.html

# 610
По повод роднините вкъщи след изписването:
Изписали една мама с бебе, посрещнали ги един куп роднини, снимки, букети с цветя, радост голяма. И хайде по колите и всички вкъщи с бебето, там ядене пиене, този гушка бебето, онзи гушка бебето, всички му се радват, дундуркат го. Да ама по някое време то почва да плаче, нищо не го успокоява. Гледат го, чудят се, всеки дава акъл как да го успокоят. Накрая се видели в чудо и хайде в болницата. Отиват там, преглежда го доктора и ги пита: "С какво го храните" (т.е. кърма или АМ)
А те се гледат и споглеждат... никой не се сетил, че то трябва да се храни това дете.

# 611
По повод роднините вкъщи след изписването:
Изписали една мама с бебе, посрещнали ги един куп роднини, снимки, букети с цветя, радост голяма. И хайде по колите и всички вкъщи с бебето, там ядене пиене, този гушка бебето, онзи гушка бебето, всички му се радват, дундуркат го. Да ама по някое време то почва да плаче, нищо не го успокоява. Гледат го, чудят се, всеки дава акъл как да го успокоят. Накрая се видели в чудо и хайде в болницата. Отиват там, преглежда го доктора и ги пита: "С какво го храните" (т.е. кърма или АМ)
А те се гледат и споглеждат... никой не се сетил, че то трябва да се храни това дете.

Joy Joy Joy голям смях, направо корема ми се разстресе и ме заболя,че и на ММ го разказах

# 612
  • София
Еее, зайче, много ме раздведри хахахах  Joy !

Аз тъкмо идвам да давам отчет!.. Уж ходихме днес по магазините с мм креватче да купуваме.. Е, не купихме ooooh! .. Но поне количка капарирахме. Харесах едно доста симпатично дървено легълце, кошара също. И бяхме на косъм даже да натоварим легълцето в колата.. Но свекървата взе да вика по телефона как малките бебета не бива да спят на дървено, че дървото миришело гадно и не било хубаво за малките. И че за два месеца нямало да се измирише на дърво..  newsm78 Та колкото и странно да звучи, се отказахме..

А иначе, утре в 15:40 съм на преглед и стискайте палци всичко да си е наред!  Heart Eyes

# 613
  • София
Ей тоя тип свекърви заслужават специално кафе със слабително на всяко посещение в дома на бебето  hahaha Докато станат благи и с усмивка кажат "Каквото сте решили" , за следващите "гениални" идеи.

# 614
От дървото по-хубаво няма.Едно време на какви легла са спали? А което и да е легло 20 дена поне трябва да престои. Peace
По повод на леглата
Скрит текст:
Аз много мразя да ми натякват с такива непоискани съвети.
Показах, на моята какво легло сме харесали,че те ще ни го купуват и се почна-трансформирало ли се е, ставало ли за по-голямо бебе, имало ли всичко, което трябва, дайте нещо по-скъпо да вземем-отговарям за какво ми е по-скъпо, 420 лв е леглото напълно приемливо. Обяснявам, че това легло не го взимам за до живот, че след 3-та година ще е в друго, то няма да е вечно това легло и бебето да е все бебе я.
Може би трябва да си избера за 1000 лв легло и матрак за 200, плюс др.неща към него, да видим какво щеше тогава да каже. Mr. Green

И в резултата на ей такива приказки и ние сега се чудим за това легло.Ама те нали все знаят  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт