Много мина, мъничко остана МАРТенче да гушка мама- тема 9

• 41 830
  • 736
  •   1
Отговори
# 585
 Не става въпрос за криене, а за далеч по-важни неща. Много хора за бебето в първите дни не намирам за подходящо, за майката да са й на главата пък съвсем.
Само на изписването няколко човека, а и в къщи домашните.До 1 месец няма да идва никой,аз съм на това мнение, може би само лелите ми.И без това живея с още 5 човека. Да не говорим за вируси и прочие неща.
То хубаво споделен момент, ама ако не е с цялато рода  Mr. Green
Може както ти искаш Катерина.

# 586
Момичета, имате ли представа дали болничните ползвани преди бременността също влизат в тези 180 дни?

# 587
  • София
И аз нямам преведени болнични, не знам защо се забавиха така...
Не съм сигурна за 180те дни, може да проверите в Майчинството счетоводно
Иначе много зависи от работодателя, болничните, които изплащат сега май са тези, които сме давали преди празниците в голямата лудница, и ако служителите са изпратили камарата по-рано или пък са се омотали, сега ще има последствия.  Crossing Arms
Нямам търпение да оздравявам вече и да започна пера полека лека бебешките неща Simple Smile

# 588
Ами при мен става въпрос за много хора. Аз когато съм ходила, поздравявам майката, давам си цветята и подаръка и се виждаме по нататък. С каката бях категорична, без излишно суетене. Бабите с роднините да празнуват както решат. За мен не може всички да тропат, пият, ядът в хола и в съседната стая, това дете да се чуди каква е тая дандания. Ако живеех в по-голямо жилище може би. С каката даже погача не правих, че имаше грипна епидемия. Сега от тия събирания покрай рожден ден и коледа бях един месец болна Crossing Arms е няма нужда. Таткото е Мед. Преставител, по цял ден е в поликлиниките и болниците, малката е в предучилищна и не може дълго да отсъства, това ми е достатъчно. А и роднините си ме познават, според мен всяка мама и татко трябва сами да си решат, за мен има време за всичко. Ще дойде пролет-лято хубаво време, аз и бебка ще сме се стиковали, по-спокойни най-вече.

# 589
Цитат
А и роднините си ме познават, според мен всяка мама и татко трябва сами да си решат, за мен има време за всичко. Ще дойде пролет-лято хубаво време, аз и бебка ще сме се стиковали, по-спокойни най-вече.
абсолютно подкрепям твоето виждане по въпроса, време има живот и здраве за всичко

# 590
Момичета от известно време си мисля за донорството на яйцеклетки. Тази година ще навърша 34, тоест последна възможност. Дай Боже всичко да е наред, ще имам две деца и много се чудя. ММ е категорично против и го намира за най-тежка изневяра, съпроводена с пълна безотговорност. В генетичен план е абсолютно прав, но нещата са по-сложни в чисто човешки. Не мисля, че ще го направя, ако за него е такъв проблем. Просто се чудя всички ли са така.

# 591
Момичета, имам спешен въпрос. Знам, че може да се случи да си избрал естествено раждане ,но да се наложи секцио, но когато трябва задължително секцио по медицински причини кой го решава... лекаря от ЖК ли? И ако да някъде пише ли нещо, че да се знае от докторите в болницата?

# 592
Лекаря ти,който те следи преценява и ти дава препоръки.
 От прегледите, от състоянието ти през бременността, от това дали имаш заболявания, от шийката, от плацентата, от разположението на бебето,дали си инвитро/в много случаи там са секцио задължително/,ако имаш едро бебе, диабет, от много неща зависи.
И от теб също, ако си го поискаш секциото. Peace
Иначе в хода на естественото раждане правят секцио ако има усложнения и се преценява от израждащия на момента-пример забавяне на тонове, едро бебе, неефективни напъни, бебето не може да мине през родовия канал, обърнало се е в последния момент и т.н.
Дали се пише нещо, не знам.
Svetlana Hristova ще ти кажа моето мнение по този въпрос
Скрит текст:
Аз съм категорично против и никога не бих го направила.
Не съм дотолкова отворена и широкоскроена,че да се реша да имам свое дете някъде по света-защото това дете е мое, чисто биологично,то е мое, което си е факт. Това е генетичен материал, не е вещ, която даваш на заем.Отговорност е, и то голяма.
Чисто и просто не бих могла да живея с тази мисъл.
Не рабирам жените, които го правят,но от друга страна добре че ги има, защото много жени имат само този шанс, да имат дете само с донорска яйцеклетка.
Това е наистина много сложна в емоционален,човешки и психологически смисъл тема. И много съм  разсъждавала над нея.
Да, браво на тези жени, вярно много е хуманно, но не е за всеки.
Разбира се аз говоря от гледна точка на жена, която не е имала проблеми със забременяването.
Ако това е единственият ти шанс, сигурно ще мислиш по друг начин. Затова съм на мнение, че който не го е изпитал не може да го разбере.
 Аз лично много бих страдала ако знам, че детето не е генетично мое, защото искам да имам наше дете в пълния смисъл на думата(ами не на мъжа ми и на непозната жена)заради което мнение многократно съм била осъждана от ММ.
Знам, че  е крайно,но такива са моите чувства по въпроса. Много трудно бих приела това, и разбирам мъжа ти.Мисля, че решението не следва да бъде само твое,трябва да го обмислиш от всички страни

Последна редакция: пн, 16 яну 2017, 15:47 от Miss_Bingley

# 593
  • София
Аз днес си пуснах кръвните изследвания, доста са разбъркани показателите ми. Едни нагоре, други надолу. Rolling Eyes Доколкото разбирам всички отчитат анемия, а днес се сетих, че от седмица и повече съм забравила да пия фолиева киселина. Да съм честна най ме притеснява показателя на RDW-Sd :48.1

# 594
Благодаря. А възможно ли е в болницата да не уважат препоръката за секцио от лекаря по ЖК? Има ли как да и оборят мнението?
Съжалявам за тъпите въпроси, но имам много странно състояние, за което някои при които вече съм ходила казват няма проблем естествено, но други казват, че е задължително секцио, тъй като състоянието е сериозно и при усложнения има регистрирани случаи на смърт на бебето при естествено раждане. Вярвам много на докторката, която ни каза ,че мога естествено, но колкото и да я харесвам това е ужасно голям риск за мен, заради ужасните истории, които четох. Знам, че в гугъл не трябва да се влиза, но край вече грешката е направена ,прочела съм и сега съм в ужасяваща паника. В никакъв случай не ме е страх от естесвеното раждане. Смея да твърдя, че много търпя на болка и го предпочитам хиляди пъти по безброй причини... но този страх да не си загубя бебето на края ме ужасява. Разбира се в краен случай, ако докторката от ЖК не реши, че това е причина за секцио, ще си платя екип. Тъпо е... ама страх лозе пази.  Cry

# 595
Magi1024 какъв е случая да те притеснява толкова?

При мен ситуацията е също много опасна , понеже аз искам и бях се настроила за нормално но понеже плацентата ми е много ниска и почтипокрива родовия канал ми казаха да не рискувам , но има още време и  ще решим според ситуацията.

# 596
Имам веламентозна инсерция на пъпната връв (VCI). Съжалявам, ако знаеш какво е и обяснявам излишно, но това означава, че пъпната връв е прикрепена не към плацентата, а към нейните съдове и няма пихтиесто желе. Негативното, което съм чувала и чела е, че задължително трябва секцио и то възможно най- рано в 36 г.с., защото дори пукането на мехура може да откъсне пъпната връв от ципите и да загубиш бебето. Също разкъсване на ципите ,кървене и смърт се случват докато се мъчиш да раждаш естествено. Недай си Боже си по- бавна и не напъваш качествено, ципите може да се скъсат и...  Има и доста позитивни мнения, че ако плацентата е висока няма проблеми, има дори случаи, в които докторите изобщо разбират за веламентозната инсерция чааак след раждането и всичко е минало по план. Моята плацента е висока, нямам ваза превия (което казват, че в повечето случаи съпътства веламентозната инсерция, която пък сама по себе си се случва на един единствен процент от всички бременности  #Crazy ), но въпреки всичко това не спирам да се страхувам и направо ми се събира топка в гърлото от мисълта какво може да стане.

# 597
Защо не поговориш с лекаря при който ще раждаш и му обясниш притесненията си и му кажи че не искаш да рискуваш .Сегашно време лекарите предпочитат  секцио пред нормално , аз мисля че ще нагласят нещата , сега само се успокой и не се притеснявай защото бебчо усеща всичко което преживява мама  Hug Hug Hug Hug

Аз в събота след преглед ще обсъдя вида за раждане и ще си взема списък с нужните неща за болницата защото вече трябва да приготвям чантата.
Олеее колко малко остана за големия ден а как се вълнувам  newsm44 newsm44 newsm44

# 598
Е, щом са ти казали секцио-секцио, за собствено спокойствие ,пък и отгоре на всичко си имаш и причина.
Аз също не бих рискувала, щом веднъж вече са ми казали, че трябва да е секцио.
Няма как да не го уважат, никой не може да ти каже как ще раждаш.
А ти си имаш и реална медицинска причина.

# 599
  • София
Magi, търсих ръководства  за стандартна грижа  (Standard of Care) за твоята диагноза, но виждам че се постъпва индивидуално и зависи също  освен от състоянието на майката, и от опита на персонала с подобни ситуации. Сигурна съм , че твоят АГ ще избере по-сигурната опция в която и той и вие с бебе ще сте спокойни и сигурни. Довери му се, дори дори да избере секцио, ако го направи е случая по-сигурното , а не "по-лесното".

Общи условия

Активация на акаунт