НВ-ВМХ и палео - тема за здравословното хранене, част 111

• 68 931
  • 740
  •   1
Отговори
# 135
Добър ден  bouquet
Тук наистина са много помагащи и подкрепящи момичетата  bouquet
Както и в групата на 90-дд, аз и там седя, нищо че не спазвам онзи режим 2 години вече  hahaha

А за кафето, аз го отказвах миналата година покрай една детоксикация и първите 2 дни ме боля главата, после ми мина. Нямах нужда от него, повече по навик ми се пиеше.

Момичета, тиква ядете ли? Тук ме блазни една супа от тиква (не тиквички), с лук, джинджифил и масло, нали е режимно такива да се ядат?

# 136
  • софия
Нова съм сред вас-от 3 седмици съм на НВ-ВМХ.С Хашимото съм.Установих че КЗ се е покачила до 5,4 а винаги е била ниска. Увеличих мазнините,но засега няма промяна.Баща ми е с диабет,а майка ми- на границата. Четох в старите теми обяснението,но сега не го намирам.Моля припомнете ми.Благодаря Ви.

# 137
Здравейте,
Следя темата, но рядко пиша. От сефмица съм на режима, вероятно с малки прегрешения,тъй като някои неща са ми не съвсем ясни.
Имам въпрос: днес е ужасно студено, не ми се излизаше до магазина и импровизирах със закуската: прясно мляко с овесени ядки, чия, ленено брашно и манов мед 1 с.л. Но си мисля, че това не е никак режимно. Така ли е?
Сутрин ми е нужна малко по-питателна храна, правя бъркани яйца и е ок, но днес нямах.

# 138
Захир, хич не е режимна даже закуската ти. Млечни на закуска-лоша идея, разяждат, не държат ситост. Овеса остави за конете Mr. Green

Аз днес забърках бъркоча със спанака, сиренцето, масълцето и яйцата, който наскоро някой услужливо подхвърли в темичката Laughing Когато нямам яйца в хладилника, направо изпадам в тих ужас - идеални са когато бързаш и нямаш нищо приготвено  режимно.

За пушения бекон на Лидл пак да кажа - да не се бърка с пушените гърди, те са на по-малки парчета и са на 10 лв за кг. Вчера се излъгах да взема от тях - стоят доста по-воднисти от бекона, абе не ми хареса толкова..

Сланина с подправки също има в Лидл, на около 8-9 лв. за кг. Хубава е, малко скъпа ми идва, но тя навсякъде май е на такава цена...

# 139
Моля ви, дайте идея за лесна и бърза закуска. Обикновено както казах ям бъркани яйца с малко парче кашкавал. Държи ни сито доста дълго. Но с това се изперпват идеите ми. Какво друго е ок? С останалите хранения се оправам, но закуската ми е голям зор.
После ще готвя глазирани ребра на фурна. За гарнитура мисля печени зеленчуци: чушка, лук, морков и тиквичка. Ок ли е?

# 140
  • SA
Edеn, аз тиква ям, всякакви видове, вкл. цигулки. Но от доста време не се придържам редовно към много нисковъглехидратно хранене. Просто към момента нямам нужда от това.
Тиква не би следвало да се яде единствено ако се цели кетоза.
Mamчeto , ако си ограничила въглехидратите, не се притеснявай от малко по-висока кръвна захар на гладно. Този въпрос много ме е занимавал с годините. В последно време ми се поизясниха нещата от лекциите и статиите на д-р Фънг. Мога да дам и по-подробни обяснения, но не ми е възможно в момента.
Може би трябва да напиша нещо обобщаващо в блога си, то и без това отдавна не съм писала там.
Но изводът е - не приемаш ли много въглехидрати, не се бой от малко по-висока кръвна захар на гладно. Тя е израз на известна иснулинова резистентност и показва, че има какво да се желае.

# 141
Захир, може да прескочиш закуската, ако нямаш нищо приготвено, и направо обилен закуско-обед къмто 11 часа да кажем Thinking Аз днес също не закусвах, към 11 си хапнах спанака с яйцата, и малко месце от сварено джоланче, че правих супа на мъжовете...

# 142
Захирче, за закуска можеш да ядеш абсолютно всичко, което ядеш през останалото време. Стига да ти е вкусно. Аз, понеже не мога да ям пържоли за закуска, а яйцата ми писнаха, вече не закусвам. Лятото ядях две сварени яйца, един домат, малко кашкавал, малко маслини, суджук. Тогава, пък, не ми е обядваше  Laughing Ако случайно съм гладна сутрин ям заквасена сметана, ама то и това не е много ок, така че не те съветвам

# 143
Kameloth, благодаря ти  bouquet. Ще си хапна от супата. Не ям плодове по принцип, а сега целя ограничаване и на млечните, само сипах днес малко прясно мляко в кафето, че не съм пазарувала и не взех алтернатива на него.

А някой да пие кафе с масло?  newsm78

Ядки ядете ли? Аз съм си взела бразилски орех, преди и лешници имах. Само сурови ги ям и по малко. Спрях и с тъмния шоколад вече, мног се увличам по тях. Държа си в офиса по нещо, в случай, че много огладнея.

# 144
Днес съм вкъщи и спах до късно, но през седмицата ставам в 6:30. С гастрит съм и ако не ям, не мога да помисля за кафе. Бъркани яйца са ми ок ама дотам са ми идеите. Друго не знам. Може ли например кисело мляко или извара с нещо?

# 145
Парче бекон, от снощната вечеря ако е останало-също става. За n-ти път - млечните не са добра идея за закуска Naughty

# 146
Благодаря. Ще трябва малко организация, но ще свикна.
Споделям една рецепта,която ми попадна във фейсбук:
http://www.vilistime.com/bg/2016/11/30/zelenchukovi-mini-fritati-kurkuma/

# 147
  • София - Варна
Цитат
Може би трябва да напиша нещо обобщаващо в блога си, то и без това отдавна не съм писала там.
Но изводът е - не приемаш ли много въглехидрати, не се бой от малко по-висока кръвна захар на гладно. Тя е израз на известна иснулинова резистентност и показва, че има какво да се желае.

Аз забелязах, че устата ми съхне и се е напукала от 2 дни. Но аз ям въглехидрати, макар и малко по-малко: консумирам хляб (безглутенов си направих от царевично брашно, стана ужасен, но не намерих никъде кокосово), ям и сладко (безглутенов диетичен шоколад).
А 5.4 толкова висока захар ли е? За същия абсолютно резултат моята ЛЛ ме изхвръли от кабинета с думите, че това не е висока захар. Уфф...

В интерес на истината аз мислех да въвеждам отново кафето някой ден, eй така - за кеф, но вие ме отказахте сега. Grinning

# 148
5,4 не е висока захар. Ако преди е била 4,5, тогава 5,4 може да изглежда висока, но не е.

А кокосово брашно се намира в биомагазините.

# 149
  • Благоевград
Благодаря. Ще трябва малко организация, но ще свикна.
Споделям една рецепта,която ми попадна във фейсбук:
http://www.vilistime.com/bg/2016/11/30/zelenchukovi-mini-fritati-kurkuma/

Захир, аз също съм с гастрит и искам да ти кажа, че задължително закусвам, но напоследък ми се яде чак към 9 и нещо, а ставам в 8. Сега ще ти кажа моите закуски, които са леки, защото и аз не мога да ям тежки храни сутрин - 1-2 варени яйца плюс краставичка/зелена чушка със зехтин и лимонов сок, печен бекон 2-3-4 слайсчета плюс пак зелена чушка/краставица със зехтин и лимонов сок, бъркани яйца с масло, морков и червена чушка, намачкано авокадо с лимонов сок и някакво месо(бекон, пилешко или пържола). Установявам обаче, че ми е малко закуската сутрин, но от повече количество с мазничко ми става зле на стомаха и още не мога да намеря златната среда. Обикновено, много често закусвам между 9-10 и ми се дояжда към 1. Ако обядвам по-късно с хубава храна, вечерям към 6-7-8, което е идеално за мен, но нещо се усещам, че вечер ям повечко и сутрин затова не ми се яде толкова. Предпочитам да е обратното, да закусвам стабилно и към обяд пак да хапна нещо и да вечерям доста по-малко като количество, но засега не мога да го постигна, защото имам много прегрешения.

Аз имам един въпрос - включих се в една група във ФБ за нашето хранене, не знам дали и вие сте в нея, но се заформи един спор между две момичета относно готвенето със зехтин. Споменах, че съм приготвяла някакво ястие със зехтин и ми казаха, че не трябвало, че по-добре мас или масло, а пък друго момиче каза, че това е мит за зехтина, че не било вредно да се готви с него. Каква всъщност е истината и мога ли да приготвям ястия със зехтин или не мога? Лошото е, че когато видя отгоре върху супа/течна манджа да плува мазньоч и направо ми се гади и не мога да го ям, но когато готвя със зехтин, дори и да е по-мазно ястието, ми понася добре на стомаха и на възприятията, така че ще съм благодарна за отговора на този въпрос  Hug

Общи условия

Активация на акаунт