НВ-ВМХ и палео - тема за здравословното хранене, част 111

• 68 930
  • 740
  •   1
Отговори
# 45
Шоки,благодаря за темата.Надявам се на присъствието ти в нея с всичките ценни съвети,които даваш. bouquet
Кам, Hug
Хубав ,снежен ден на всички!

# 46
Кам, колко обичаме ребърца. Аз не ги правя по най-ортодоксалния режимен начин, но стават божествени  Heart Eyes Аз ги мариновам с: горчица, соев сос, червен пипер, черен пипер, сушен лук, чесън на прах. Така ги оставям няколко часа. После, непосредствено преди печенето им, им слагам сол. Знам, че като се мариноват със сол, им изтичали соковете, та затова накрая. За мазнина слагам мас. Малко водичка и във фурната под фолио   Heart Eyes

# 47
Кам, много благодаря! Да отдъхна, че съм в норма  Mr. Green Иначе референтните стойности са на Рамус, ако на някой му е важно  Peace

Лоана  Hug Изживяно.

На Тина искам да пиша, че и стискам силно, силно палци.

Аз ще кажа как правя ребрата, макар, че ползвам мед... Вземам цяло, голямо парче и не го режа. Соля и слагам подправки. После мажа с мед със счукан в него чесън. Ако има време да поседи малко - страхотно. Ако няма - пека под фолио с водичка поне час и половина, колкото повече.... После отвивам и пека още, за да хване коричка. После става мазало, не ни стига с мъжът ми едно парче  Mr. Green

# 48
  • n/a
Една интересна статия.
За дефицита на вит Д и увеличаване на риска от хронично главоболие.
http://thescienceexplorer.com/brain-and-body/vitamin-d-deficienc … -chronic-headache

# 49
  • SA
Шоки, много хубава идея, може и зеле да добавя. Ще ми се смеете сигурно, но напоследък предпочитам киселото зеле сурово да си го ям. Имам чувството, че само се хаби с термична обработка.  Embarassed
Алечка, вярвам, че и с меда стават чудесни. В Южна Африка традиционно ги мариноват с някакви сладки сосове на плодова основа и с подправки- чътни и ги намирам за превъзходни, макар и леко да сладни месото после.
Книгата на Юдкин и на мен ми е в плановете за четене. Започвала съм я преди, но трудно се четеше онова, старото копие и се отказвах. Обаче сега свърша ли новата на Гари Тобс, пак ще я подхвана.
Лоана, зависи от човека дали ще има склонност да се вслушва в съвети. Майка ми например е от хората, които са склонни да правят промени в храненето, макар и никога да не е особено стриктна. Но поне се старае и даже и така все пак има полза по отношение на здравето й. Затова и много й обяснявам и говоря във всеки подходящ момент.
Сега в грипната епидемия наблюдавам колко по- тежко протича грипа при хора с метаболитен синдром/ диабет - някои не могат да станат от леглото цяла седмица. Майка ми се зарази, боляха я мускулите един ден, покашля 2 дни и се оправи.

# 50
  • София
Тета, холестерола го намаляват вече години наред, но вече се стига до безумия. Виждала съм хора, които със статини поддържат холестерол под 3 дори и се гордеят с това, а в същото време са в болница всеки месец с всевъзможни здравословни проблеми.
Току що описа майка ми, само че с холестерол 3.5. Последните месеци непрекъснато е болна, но изобщо не ме слуша. Поне я заредих с витамин Д и магнезий и я изнудих да го пие.

Току що пъхнах и една капама във фурната с ребърца и всички екстри - първата за годината  Sunglasses

Започнах режима 2006-та, което значи, че тази ще направя 11 години. Не съм качвала, нито сваляла сериозни килограми. Започнах го превантивно и не възнамерявам да го сменям за нищо на света Simple Smile

# 51
Цопвам се да следя засега само.. по план влизаме с мъжо от 14/01.
Него се опитвам да го вкарам и по-рано.. аз трябва да довърша нещо и тогава  Wink

# 52
  • Пловдив
Здравейте,момичета,и привет в новата ни хубава тема!За мен равносметката след празниците се изразява в 1кг + и 1см.+ на бедрата,но след това ядене,което направих по празниците очаквах даже и повече.От вчера отново съм в режима и продължавам смело напред,имам последни 4кг за сваляне и засега това са ми целите.

# 53
Благодаря ви за топлия прием bouquet
Камелот и аз предполагам, че е от смяната на режима и привикването.Устата не ми лепи, а някак количеството слюнка е малко.
Изпекох тиква, сега с какво да я объркам и колко мога да хапна?

# 54
  • София

Изпекох тиква, сега с какво да я объркам и колко мога да хапна?
С канела, сметана/маскарпоне и орехи/тахан  Peace

# 55
  • SA
Асос,  Heart Eyes
Малко ми е неудобно вече да пиша подробности за себе си, понеже доста пъти съм писала в темата.
Но на режима съм от 2005 г. , през лятото на тази година са първите ми спомени, че съм се стремяла към ограничение на въглехидратите. По онова време не бях съвсем наясно с информацията, която имам към момента. Първите години вероятно съм правила грешки, нямах много информация, нито компетентни хора, които да отговорят на въпросите ми и да обяснят някои проблеми. Но посоката ми на хранене винаги е била в тази насока, макар и с известни вариации.
За теглото / наясно съм, че повечето нови момичета това основно ги интересува/ - за повече от 10 години варира с +/- 1-2 кг, като повишението най-често се е дължало на повечко бира или вино, което съм приемала в определени периоди. Напоследък не се и тегля. След като се харесвам в огледалото, какво значение имат килограмите.
Но с времето осъзнах, че това не е най-важното преимущество на този начин на хранене. Всъщност много повече ме радва това, че през тези 12 години почти не съм боледувала от никакви инфекциозни болести. Грипът не ме притеснява и не се имунизирам, макар да контактувам с болни от грип ежедневно.
Чувствам се по-добре физически от времето, когато бях на 18 години.  Embarassed
От години си ям вкусни храни, без да броя калории, грамажи, ям колкото ми се яде, когато съм гладна.
Този начин на хранене е перфектен за мен. Щастлива съм, че съм го открила.  Simple Smile

# 56
  • София
На режима съм от 1 година и 5 месеца.Не съм отслабнала много кг , но не качвам и се чувствам добре.Бях задържала няколко месеца на 62 , но при нережимно хранене по Коледа качих до 65кг.Режимна съм след Коледната почивка , но само 1 кг от плюса изчистих.От 01.01 започнах и да спортувам.Дано скоро да се върна на 62 кг .Целта ми е 57-58 кг,

# 57
Момичета, още по темата с лютеницата. Зловещо направо - откъм захар лютеницата била почти като мармалад  Rolling Eyes

https://www.24chasa.bg/novini/article/5979286

# 58
Честита нова тема!
Шоки, добре си се завърнала!
И аз понаруших режима по празниците и съм един килограм отгоре, но май по - скоро е задържана вода.

# 59
Пак аз, пак за лютеницата. Ето го пълното изследване
http://aktivnipotrebiteli.bg/%D1%82%D0%B5%D1%81%D1%82/156/%D0%A2 … D1%86%D0%B0-(2016)

Общи условия

Активация на акаунт