НВ-ВМХ и палео - тема за здравословното хранене, част 111

• 68 929
  • 740
  •   1
Отговори
# 480
  • София
Другата седмица в Лидл ще има кокосово масло в бурканче 200 грама за 6 лв.
Смятам този път да си взема, но ще отида рано сутринта, защото предния път бяха свършили до 12 и ги нямаше нито един ден след това....
Предния път бяха по 5 лева бурканчето, аз само 2 взех за жалост.

# 481
Предния път бяха по 5 лева бурканчето, аз само 2 взех за жалост.

Аз се чудех дали две или повече да взема. Ще се почудя още малко до понеделник.
Предния път са го пуснали по на сметка от сега, ама колкото толкова.
Аз не съм купувала досега от буркан, само в пакетчета съм купувала.
Мисля да слагам на кафето.
Вие за какво друго го използвате?

# 482
Шоки, благодаря за това вклЮчване. Отдавна търся думи, с които да обяснявам, че дробчета не е равно на отрова.
Всъщност при Марк Сисън бях чела, че при някои видове дроб, като телешки, не трябва да се прекалява (>1 х седмично) просто защото съдържат много витамин А.

# 483
Миналият път беше от някаква био седмица кокосовото масло в буркан. Пак беше екстра Върджин. Сега е от азиатската седмица...и да, леко е по-височка цената му.

Освен за кафе и за кокосови палачинки, лично аз не виждам за какво да го ползвам. По простите храни съм. Не въртя засукани ястия и сложни десерти.

Снощи си пекох ябълки на фурната....с масълце Mr. Green Много вкусно и ароматно. И доста сладко на вкус, направо ми накърти...без да съм слагала подсладители, само голи ябълки с масло. Не са режимни, знам, но доста вкусно е, признавам Grinning Пък и бяха само две малки ябълки...дано не съм нарушила много баланса Peace Rolling Eyes

# 484
  • София
signora_tina, стана ми интересно това приложение.
Можеш ли да кажеш кое е?

# 485
D_ana, дробът на всяко животно съдържа големи количества от много витамини и минерали, нормално е. Наистина телешкият е малко по-богат на вит. А, но няма реална опасност да прекалиш, освен ако всеки ден не ядеш големи количества телешки дроб. Peace

# 486
  • USA
цитат от книга на известна авторка в палеосредите (Сара Балантайн), като имай предвид, че всичко, което е написала, е базирано на щателно проучване на издадената научна литература, а не е изсмукано от пръстите:

Цитат
Черният дроб не действа ли като филтър за токсините?
Шоки, безценна си за тази тема, казвал ли ти го е някой Wink bouquet bouquet

# 487
  • SA
Шоки, нямам търпение вече да излезе тази книга, за да я подаря на майка ми. Като гледам колко се впечатлява от д-р Уилям Дейвис, си мисля, че някои хора явно имат нужда нещо да го прочетат официално написано някъде, за да го възприемат сериозно.
А за черния дроб... действително толкова глупости има писани от любители на теориите за токсини, хормони и т.н. Но човек ако действително се интересува и иска да проумее нещо за функциите на различни органи в човешкото тяло, най-добре да си намери един елементарен учебник по физиология/ пълно е в интернет с последни издания/ и да прочете, вместо да извлича информация от разни блогове и популярни сайтове.
За хормоните при кокошки... не знам как не се разбра вече, че такива не се ползват, поне в БГ.
Черният дроб от всякакви животни го смятам за чудесна храна, която трябва да се консумира поне веднъж седмично. Също интоксикация с вещества, съдържащи се в естествена храна, едва ли е възможно да настъпи, освен в някакви екстремни случаи, примерно да се консумира единствено това за голям период от време.

# 488
Специално по отношение на черния дроб, вече го препоръчват дори на бременни (Крис Кресър, а и не само той) точно заради изобилието от полезни вещества. Опасност имало единствено ако се яде черен дроб от полярна мечка - тогава наистина има риск за токсичност май дори от една порция. Но у нас полярните мечки са рядкост. Laughing

# 489
Който подсети за пушения бекон от Лидл - жив и здрав да е. Чак сега 
си взех и ... Много е хубав. И е първото мазно месо, което дъщеря ми
хареса, чак прекалено.

Ако става дума за бекона, който се продава нарязан на тънки ленти в опаковки по 100 г., у нас положението е същото. Дъщеря ми го напада преди мен, а е злояда и капризна. Grinning
Чета ви от доста време. Скоро ще стане 1 година, откакто промених хранителните си навици и резултатите са повече от добри. Simple Smile

# 490
Не този бекон хвалим. Голямо парче над 500 гр. е Peace Цена...15 лв за кг.

# 491
  • София - Варна
Ей, много ми беше полезна тази информация за хормоните в кокошките и за черния дроб и токсините!
Благодаря! bouquet

# 492
  • Бургас
Здравейте
И аз продължавам на режима.
Сега оправям вкуса на малката дъщеря. Правя от тахановия хляб,  но с повече яйца във форма за мъфин с форма на розичка, режа на две, мажа с майонеза (купена, не мога да направя режимна), луканка и айсберг и готови сандвичи. Или си носи печено месо, маслини и краставички, варени яйца. Правя филийки с яйце и сирене или кайма. Самостоятелно не го ядат хляба, но на сандвич няма проблем. И малката прояде торта гараш със стевия, досега нишо със стевия не ядеше.
В събота ще имам гости и ще пека свински ребра на фурна, идея как да ги направя режимни, а и гостите да ги харесат.

# 493
Мисля, че се досещам кой е този бекон. Благодаря! Утре ще ходя за свинско в буркан, ще взема и бекон.

# 494
Да, Тета, точно от тези. Сториха ми се доста удобни за носене на работа. А 1-2 гр. захар ако съдържат, не ме притеснява. Все пак не вярвам да сложат много захар на месо. newsm78

то не е много захарта, ама защо го слагат този натриев глутамат, не мога да разбера.

Общи условия

Активация на акаунт