Перилни препарати и омекотители – 44

• 73 880
  • 736
  •   1
Отговори
# 210
  • Русе
Много ви благодаря отново на всички! И спама ми е много полезен  Simple Smile, ще мина днес през ДМ за кристала.
Следвайки вашите съвети чера вечерта пуснах една пералня с Ариел за бяло и наистина мирмата изчезна. Но се притеснявам, дали ако изпера следващия път с различен препарат т.е. за цветно дали няма пак да са  вмирисани.
 Аз до сега винаги съм прала с течен препарат за цветно, марката на ДМ., на 40 градуса, програмата ми е 1.30 мин.Изпира перфектно дори замърсените яки на светлите тениски на мъжа ми. Никога не ми се е случвало след изпиране все още да миришат.До сега. Вярно, че миризливите тениски са нови, пера ги за първи път, но не вярвам да е от материята 100 % памук са. Нямам обяснение защо така се получи newsm78
Аз съм на мнение, че точно до материя си е. Изкуствените не попиват така, както памучните и не поемат миризмата. Може да зависи от обработката на памука, защото този проблем го имам само с някои от памучните ми блузи.

# 211
Живанк@, сега като махна миризмата от тези дрехи чрез изпиране с прах за бяло и висока температура, вземи смени течния за цветно с прах за цветно и виж какво ще стане.

# 212
Живанк@, сега като махна миризмата от тези дрехи чрез изпиране с прах за бяло и висока температура, вземи смени течния за цветно с прах за цветно и виж какво ще стане.
Да, така мисля да направя. Peace
 Просто до сега не ми се беше случвало с гела и за това си карах с него.

Благодаря  bouquet

# 213
Не съм много съгласна, че всички дрехи могат да се перат на 60 гр. При някакви частни случаи като споменатите да, но не мисля, че е нужно да си "варя" дънките и домашните анцизи например, защото вероятността да излязат XS размер е доста голяма. Дългата програма е безспорна, но моята пералня например няма програма над час и 50 мин на гдаруси под 60. Всички цветни дрехи - блузи, пуловери, дънки, екипи, клинове пера на най-дългата програма на 40 градуса и нямам други проблеми освен с въпросната черна блуза, което ме навежда на мисълта, че е от материята.

# 214
Определено има значение материята и също не бих прала всичките си дрехи на 60 градуса и с прах за бяло. Всеки решава сам за себе си, разбира се, но заради една блуза не бих  съсипвала останалите си дрехи.

# 215
  • София
Ще се роди! Ясно е какво ще стане.  Whistling

# 216
  • оттам, откъдето започва България
Споделям мнението, че 60 градуса са доста за цветно пране. Не бих го причинила на дрехите си без основателна причина.
Освен това течните препарати перат перфектно на 40 градуса и програма 2 часа и повече. Коментирано е, че течните изпират някои замърсявания по-добре от праховете и според мен няма причина да ги отричаме. Всеки да си преценява според замърсеността на прането.  Peace

# 217
Само мазни петна перат по-добре течните. Тук не става дума за мазни лекета,а за миризма от пот.

# 218
А омазняване от кожата по дрехите?
При потта и по-напред казах, че е строго индивидуално. Явно в случая се касае за материята на дрехата.

# 219
Викаш има хора,които не се потят грам ли?
Не мисля,че има такива. Друг въпрос е кой какво си признава и казва. Wink

А иначе ходих да гледам 1 стр. Да,права си...38гр себум произвежда средно човек дневно. Аз обаче съм със суха кожа Mr. Green

# 220
Еееееее, Тета, издребняваш.  Joy Това за потенето наистина е индивидуално. На някой му мирише потта, на друг - не. Между другото изкуствените материи имат тази способност - едно, че не попиват потта, друго, че я превръщат в неприятна миризма, макар това да не е типично за човека като аромат.
Нека всеки от опита си да прецени какво да ползва за пране.
Скрит текст:
Тета, малка си още. И моята кожа е суха, но като дойдат вълните я овлажнявам.  hahaha (слава Богу неприятни миризми все още няма)

# 221
Казах,че си права за себума.
Не съм издребнявала. Беше шега това за кожата. Но зависи кой и как го чете явно..  Laughing

# 222
Първа страница съм я чела отдавна (май няма нищо дописвано в нея), но мисля че всеки трябва да си преценява избора според замърсеността на прането.  Peace
Аз, лично, не бих се ангажирала с категоричен извод за това кой с какво да пере. Мненията на всеки чета с интерес. 

# 223
Между прах и гел избирам капсула  Laughing
И това съвсем сериозно. Нищо не изпира дрехите ни по-добре от капсулите Персил Power mix. От течните препарати бих си взела само Омо за цветно.

# 224
Аз си взех смесените капсули на Персил за бяло от една промоция в Метро...2 кутии за 10лв...взех ги по - скоро, заради цената, обаче останах очарована. Всички петна изпраха.
Чакам пак да пуснат промоцията и ще се заредя с тях.
Сега видях, че има и за цветно, ще ги пробвам.

Взех и спрей за петна на Фрош, обаче освен, че е доста неикономичен, друго от него не видях...
Преди това използвах Перилис за петна от първата опаковка бях много доволна, после взимах още 2 пъти...никакъв ефект.
От кварталния магазин си взимах и Изи за петна, при него беше същата работа...първия флакон се справяше с петната, още преди да пусна дрехата в пералнята, тъкмо се зарадвах, че е 2лв, пък се справя, ама ме разочарова и той.

Та какво ще ми препоръчате да пробвам, ама спрей предпочитам...

Общи условия

Активация на акаунт