Перилни препарати и омекотители – 44

• 75 319
  • 736
  •   1
Отговори
# 300
  • оттам, откъдето започва България
Дидка, едно време в праховете (поне тези в България) не мисля, че е имало ензими, които прецакват вълната. Peace
Не знам, кой ти е мислел какво съдържат праховете. Вълнените, явно смес, ги перяхме на общо основание в обикновените перални. Аз лично не помня да съм имала дреха 100% вълна. Имала съм пуловери от мериносова вълна, но винаги съм ги прала на ръка в хладка вода /в онези години с прах за пране или сапун/ Винаги съм ги сушила на хавлия в хоризонтално положение и за центрофуга въобще не съм и помисляла.

Сега плетени блузи си ги пера с течния, а понякога и с прах за пране, на програма за вълна, а когато нямам 2 кг. за цяла пералня - на 40 градуса с други цветни дрехи.
Според мен е по-важното да не сбъркаш програмата, съответно центрофуга за такива дрехи.  Peace

# 301
  • Русе
Според мен е по-важното да не сбъркаш програмата, съответно центрофуга за такива дрехи.  Peace
Мхм. Предната седмица се убедих в това. Понеже имах пуловери, които бяха в повече за една пералня на програма вълна,реших да ги пусна на програма синтетика, която ми е за 4-5 кг. - час и 15 мин. Програма вълна е 1 час. Освен пуловерите имах и едно сако, което е от 100% вълна и което многократно съм прала в пералнята. Като го простирах ми се стори смалено, но не обърнах внимание. Оня ден като го обличам - смалило се е поне с един номер ooooh! Толкова си го харесвах, много ми топлеше в студовете. Мисля да го пусна още веднъж и като го извадя, докато е мокро да пробвам да го поопъна. Дано малко се поотпусне Sad

# 302
Моята вълнена праграма е само 40 мин. Пускам два пъти...

# 303
Вълнени, кашмирени, мерино и други дори с добавки задъължително с розовия Первол за вълна и на програма за вълна, при мен 30 градуса. Омекотител не слагам там. Повечето слагам в торби за фино и деликатно пране. Особено моите  Laughing. Важно си е да не сбъркаш програмата, щото преди години си прецаках една блузка и излезе степана. Чела съм и съм пробвала с шампоан, който не ми е пасвал на косата. Не мога да преценя пере ли или не, не са ми били с петна.

# 304
Пуснах бяло, холно, голямо перде, на 60 гр с белия ДМ. Барабанът е пълен с пяна, очаквам да текне през чекмеджето. Какъв е праха - кисел или алкален newsm78 Сода или лимонтузу да сложа да отпеня. ПОМОЩ #Crazy

# 305
Ще ти излезе много намачкано на 60 градуса. За пяната не мога да помогна, едно време като бях млада и неопитна ми се е случвало и на мен няколко пъти.

# 306
И аз имам доста пуловери от 100% вълна и много си ги пазя. От няколко години ги пера само с Омино Бианко и съм много доволна. Препоръчвам го на тези, които не са го пробвали! Днес си купих розов Первол, тъй като ми се прииска нещо различно. Преди съм прала и с него, но нямам спомен дали ми е харесал. Бях чела хубави отзиви за Пурлан и сигурно следващия път ще пробвам и него. Вие центрофугирате ли вълнените си дрехи?

teta75, като чета коментарите ти се навивам и аз да купя Омо следващия път. Би ли ми казала кое точно ползваш? Хубаво ли мирише? Много ми допадат прахове със силен аромат на чисто и "класически прах за пране". Сега съм заредена с Персил, Формил сензитив и Ариел, като на последния не му понасям миризмата и нямам търпение да свърши.

Какво е мнението ви за продуктите на Апта? Качествени ли са? Днес ги разгледах и много ми харесаха ароматите на омекотителите. Имат и течен препарат за вълна. Направи ми впечатление, че са португалски и не са много скъпи.

Последна редакция: нд, 29 яну 2017, 22:11 от Мъгла

# 307
  • Бургас
Имам спомен, че скоро Гес съветваше да се добавя разтворен сапун за неутрализиране не пяната в прането. С друго не мога да помогна, защото не се сещам точно какво беше.

# 308
Имам спомен, че скоро Гес съветваше да се добавя разтворен сапун за неутрализиране не пяната в прането. С друго не мога да помогна, защото не се сещам точно какво беше.

Сапунът се прави със сода, май newsm78 Защо на нито един препарат, не му пишат Ph- то newsm78

# 309
Да се поправя, розов Пурлан!
Програмата центрофужи, но май на 600 оборота. Иначе като се провисят с водата и ще се разпънат. Не знам как центрофужи, че не ми в пералното помещение пералнята. Изцяло съм се доверила на програмата за вълна и досега не съм имала гафове.

# 310
Ами как няма да се разпени като си сложил много прах. Тюлените пердета правят много пяна и трябва да се слага минимално количество прах.
Имаш два варианта - да сипеш омекотител, който ще угаси пяната, или да сипеш разтворен във вода сапун, който също ще я угаси.

pH е алкално на перилните препарати, но това няма никакво отношение към пяната.

# 311
Ами как няма да се разпени като си сложил много прах. Тюлените пердета правят много пяна и трябва да се слага минимално количество прах.
Имаш два варианта - да сипеш омекотител, който ще угаси пяната, или да сипеш разтворен във вода сапун, който също ще я угаси.

pH е алкално на перилните препарати, но това няма никакво отношение към пяната.
Късно е чадо, сложих две лъжици сода и стоя с мопа дежурен rotfImao rotfImao rotfImao Ще капна омекотител и оцет сега Joy

пп Пяната намаля, до средата на барабана е, няма да слагам нищо. Ph- то е кисело, вероятно.

# 312
Както писах, прахът е алкален, а pH няма общо с пяната и гасенето й.

# 313
Както писах, прахът е алкален, а pH няма общо с пяната и гасенето й.
Така, или иначе, содата угаси пяната, вече плакне и всичко е ОК, мерси.

# 314
То, че не й трябва е ясно. Едно време си перяхме вълнените дрехи с прах за пране и нищо им нямаше. Сега, за да си продават специалните за вълна, и вече пишат, че ще си увредим дрехите. Аман от маркетинговите им трикове.  #2gunfire
Ако е нещо чак толкова фино и специално на ръка ще се изпере, независимо с какво - прах или течен. Разтваряш си хубаво праха и става, кво толкова.
Някой беше споменавал, че с шампоан ги пере. Ама дали беше за вълнени?

Някога, когато нямаше такива специализирани препарати си перях пуловерите от т.нар. шотландска вълна с шампоан. На ръка, след това изцеждах и слагах да изсъхнат върху кърпа.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт