Поради студа

• 36 645
  • 392
  •   1
Отговори
# 75
Какъв е проблема всеки сам да си прецени дали ще си пусне детето или не.
Два-три дни отсъствие нито е края на света, нито ще загуби чак толкова, още повече че в такива моменти рядко нещо ново се преподава защото присъствието е критично ниско.Да не говорим, че големите ученици като отидат и се огледат че са 5-10 и отишлите до училище си тръгват

# 76
Проблемът е, че все ще се намери персона с крещяща нужда да се изтъкне колко по-по-най-съвестна майка е, набивайки канчето на безсъвестните съфорумки. А че на нас не ни пука дали си води отрочето всеки ден на градина или го е пратила на Луната, на горката не ѝ идва наум.

# 77
 Grinning Не бях погледнала от тази гледна точка.

# 78
При минус 20 градуса децата ще настинат докато идат до училище.

# 79
Така е. И преди да се включи будната съвест на форума, да ѝ напомня, че сутрин в 7, когато децата тръгват на училище, е значително по-студено от 12-13ч., когато те биха излезли да поиграят пред входа за половин час.

# 80
  • Най-красивата страна
Моята щерка няма да излиза.Беше с варицела по Коледа.
Нямаме проблем с ученето,засега и харесва.
Сутринта решава задачи,а сега чете Мечо Пух...

# 81
Ако и в понеделник и вторник времето е такова ,няма да пусна детето на училище.
Ще напиша бележка ,че ще отсъства по семейни причини.

Моите категорично няма да ходят. Давам им още една седмица ваканция. Без проблем ми е взимането на бележка. Не ме плаши толкова студът-не стоим само затворени вкъщи, а грипът. Знам, че няма гаранция и може после да се разболеят, но сутрин в 6.30 да ходят на-15,20 няма да стане. Всеки си решава за своите деца. Нищо фатално няма да изпуснат.

Последна редакция: сб, 07 яну 2017, 14:38 от Лоритта

# 82
  • shumen
А във вашите градове таксита няма ли?

# 83
А ти нямаш ли свое дете, за което да се грижиш, че си се загрижила за нашите? Виждам, че и желание да ги возиш с такси на училище имаш. Айде, няма нужда.

# 84
Danaeka изобщо няма дете в обсъжданата възрастова група, естествено.
За нейна информация - във всеки един град такситата са десетки и стотици пъти по-малко от общия брой на учениците, пък да не говорим, че и работещите ги ползват...

# 85
ДО училието на дъщеря ми таксито струва между 10 и 12 лева. Не всички населени места са с размерите на Горно Нанадолнище.

# 86
  • Варна
Не става ясно защо някои си мислят, че трябва да налагат мнение и едва ли не да порицават останалите.
Всеки има право да реши... Аз не бих си пуснала детето. При недобре почистените улици в града ни има опасност и от произшествия. И за превозните средства, и за пешеходците. А температурите са без коментар. Защо да се рискува настинка или заразяване за сметка на малко изпуснат материал?
Впрочем до момента ваканцията, независимо каква я водят, е наистина превантивна, каквато би трябвало да е идеята на всяка грипна такава. Не да чакаме да се разболеят 30%, когато поне още 30% вече са заразени и да ги пратим да си боледуват у дома, което и без това биха направили.

Апропо, в Шумен таксита поне едно време лесно се хващаха. Тук далеч не е така. Снощи и днес ми отне доста време да извикам такова. Да не говорим, че не всеки може да си позволи да дава за транспорт на отрочето два пъти на ден по десетина лв., примерно. С детските градини е малко по-различно, а виждам, че се произнасят хора с деца в предучилищна възраст.

# 87
Не става ясно защо някои си мислят, че трябва да налагат мнение и едва ли не да порицават останалите.
Защото това им е единственият терен, а който да блеснат. Иначе и аз бих попитала госпожа Будна Форумска Съвест защо е хвърлила детето си на дневно сиропиталище, както преди време Янечек нарече детските градини, ама не я питам, защото ми е все тая какво правят и тя и детето ѝ.

# 88
С тая препоръка за такси е видно че се дава от човек, който не ползва такива, в момента като звъннеш за такси ти казват че ще чакаш минимум час и имат недостиг на коли и това не е изключение като вали или в такава ситуация всяка зима такситата поизчезват от улиците на София

# 89
Това сериозно ли?     Shocked

Общи условия

Активация на акаунт