Като казвам "пълноценен" имам предвид полезен за всички и резултатен.
Аз не бих била сигурна без замервания,че е топло и въпреки това часовете са намалени.
Чета това шарено нещо по-горе и недоумявам приоритетите на някои учители.Намалени часове по 25мин.,по-малко от половината ученици съвсем разконцентрирани и поради студа в стаите, а учителя се хванал за програмата като за евангелие.
За кой клас става дума ,че така са поставени нещата че едва ли не всеки час е = на нов урок?Нямате ли предвидени други часове в тая програма(доклади,беседи,преговори...консултации)?
ОК ,но за работата на учителя се съди по резултатите на учениците. Е след като 2/3 изобщо не са чули новия урок ,а останалите са се чудели как да се стоплят докато урока им е бил поднесен в съкратен вариант за да се вмести в 25-те минутки, за какви резултати говорим?
Излиза че графика е по-важен от това децата да усвоят материала.
Разбирам ,че не всеки приема професията като призвание, но тук като родител правя огромна разлика м/у тези които сляпо следват графика и тези, които проявяват гъвкавост и разум .Евала!
Твърдя от първо лице, че училището е отоплено над минималната температура, но въпреки това имаме поставени отгоре начало и край на учебния ден заради трудностите, предизвикани от времето и непочистените улици.
А в "това шареното нещо" ако не става ясно именно учителят твърди, че преподаване на всяка цена е безсмислено. И да, почти всеки урок е за нови знания. Справка - ІІ клас, разпределения. А в тази възраст и упражнителните уроци е добре да не се пропускат. Или вземат "през куп - за грош". И не само в тази възраст. Трябва да намеря начин всичко, направено днес, да "мина" и с отсъстващите. И ако аз имам възможност да го направя, защото разполагам с повече време с децата, то колегите в среден и горен курс нямат тази възможност.
Очевидно съм разбрана превратно, след като на "Защото освен да се върви по програмата, преподаването има за цел учениците да усвояват материала." се отговаря с "Излиза че графика е по-важен от това децата да усвоят материала.". Последните са цитати, copy-paste.
))