Юлски бебета 2016 - тема 4

• 30 282
  • 736
  •   1
Отговори
# 165
Аз от личната съм страшно доволна, но тя има договор с въпросната педиатърка. Личната дава направление и ваксините, аз ги нося на педиатърката. Докато минат ваксините искам не искам трябва да сме там. Иначе и на частно ходим, всеки различно казва. Едната казва, че вит д няма нищо общо с фонтанелата, другата че лято зима - по 2 капки, третата че лятото било мн 2 капки да минем на 1... още повече ме объркват така

# 166
  • София
Здравейте, мами!
Ние се оправяме лека-полека. До свещичките така и не стигнахме. Но Слава Богу вече всички се чувстваме по-добре. Simple Smile
Болен или не Симеон си се буди поне по 1 път през нощта да яде.
Знам, че една супена лъжица е около 20 грама и така си меря г/д 150-160 грама за едно хранене с пюре. Simple Smile
Преди две вечери, когато вдигна 39.1 температура и викнахме Бърза помощ, лекарят ни каза, че и нашата фонтанела е почти затворена. Сега ви чета и реших и аз да го спра, а на консултацията ще попитам педито как да процедирам. Мислите ли, че е късно? Нещо се притесних и аз...   Sad

# 167
Белинда това за супената лъжица ще ми е доста полезно, че се чудих как да преценя грамажа  Grinning Аз още до никъде не съм,5-6 лъжички най-много да е хапвала Гергана. Днес беше 5 ден от захранването, тоя картоф самостоятелно няма да го бъде явно, утре ще му сложа и морковче, дано да й допадне повече  Grinning
Иначе днес хапвах банан и тя ме гледаше и й дадох да си куса от пръстите ми, хареса й, искаше да го захапе целия  Laughing
Вода и аз сега започнах да предлагам, давам й Бебелан, за сега не пие особено много, но тя и не яде толкова твърда храна все още. Проблемът идва и от биберона, не е свикнала да пие от шише и повечето го лигави и си чеше венците с него.
За поредна вечер ми се размина чашата вино, все не мога да стигна до нея, вечер бебка е залепена за мен и само цока  Grinning

# 168
Извинявайте че излизам извън бебешката тема! Stasy, Melisandra и аз съм с паник атаки от години, за мое щастие бременността и грижата за бебето ми се отразяват страхотно на психиката. По едно време и аз си мислих че започвам да се побърквам и ме беше страх да споделя на семейството си. Започнах да наблюдавам кога ги получавам и вече отбягвам тези ситуации (при мен са нощем, когато съм сама и др.) , когато ме нападнат лошите мисли също знам как да избягам - пускам си романтичен или детски филм , който много обичам, нещо леко не натоварващо, което да ме отплесне от мислите. Ако е през деня излизам веднага на вън сред хора. Сиг и вие имате нещо любимо, хубава музика или спорт с което отклоните мисленето си в друга посока. Пожелавам ви успех, знам че е ужасно, но няма да се дадем, правете неща които ви носят радост, като усетите че губите контрол. И може би споделете на някой , който ще ви разбере и можете да ми се обадите, когато атаката се върне. Мъжът ми никога нямаше да ме разбере, доката скоро не му се случи и на него и най- накрая му споделих.

# 169
Аз се извинявам, понеже аз отклоних темата, а тя трябва да е за нашите ангелчета. Благодаря ви момичета, аз вече не получавам паник атаки мисля че освен сама ми пимогнаха и хомеопатични хапчета, затова сега за натрапливите мисли пак към хомеопатията съм се насочила. Сам човек ако не си помогне, няма кой Simple Smile Иначе аз съм такъв човек, че каквото и да ми тежи винаги споделям (не ме срам) така ми олеква Simple Smile Спирам с моите лични проблеми Simple Smile Все пак е бг мама не лична драма  Simple Smile Спокойна вечер от мен Simple Smile Нашата не знам каква ще е - бебка нещо мрънка и не иска да спи, може би пак зъбки я мъчат...

# 170
Една мама написа че след месеци на ръце най-после бебето и заспива само, при нас е точно обратното в началото го оставях на леглото и той заспиваше, последните нощи са кошмарни не намирам начин да го приспя, заспива и спи половин час и пак се буди и тази нощ така започна. Направо се чудя какво стана че такова пълно падение се получи, така се радвах че заспива без люшкане, а сега и с люшкане не иска даже.

# 171
Мерилин, всичко е на периоди според мен, бебчето ти пак ще си заспива само, просто минава през някакъв период да не е никнене на зъбки? При нас тази вечер е много неспокойно положението Sad Едвам я приспах, поспа два часа и се събуди със страшен рев (от как нямаме колики такова нещо не се беше случвало) много плачеше и аз със сънената глава ѝ дадох Панадол-само зъби ми са в главата, дано това да е причината де..  сега се опитвам да я приспя, ама пак си мрънка Sad .... и това ще мине Simple Smile дай Боже да видя някое зъбче и то да е било причината за това неспокойствие  Praynig

Последна редакция: сб, 14 яну 2017, 11:31 от SstaSsYy

# 172
Здравейте майчета,изчетох че всички се борим със захранването.Аз въведох първо картоф,морков,тиква сега броколи.Тиквата изобщо не я хареса.Иначе по повод милилитрите храна  ползвам силиконово шише с накрайник лъжичка.Много ми е удобно слагам пюрето и бебо в скута и се храним.Шишето е на canpol  и събира 90мл.

# 173
Бориславка, ще давам глутена, както е описано в статията овес -> ръж -> ечемик -> пшеница. Овесените ядки са толкова полезни, изчистват вредните неща, а и помагат за редовното изхождане. Иначе и аз като теб на каката глутена съм въвела с попара от сухари. Вода давам по няколко пъти на ден, но не иска да пие, предпочита като е жадна да пие мляко Simple Smile

# 174
Здравейте, днес предложих картоф с морков и о чудо! Изяде си всичките 40 грама, които и направих  Laughing

# 175
Emma789,
Не разбирам какво като ЛЛ има договор с тази педиатърка? Давайки ти направление, може да отидеш при всеки педиатър!
Аз също съм много притеснена за фонтанелата. И ние имаме разминаване между гърди и главичка, но и при баткото имахме. Още при раждането на бебо фонтанелата  беше малка 10/10,( а при баткото гледам е била 20/20). И сега почти се е затворила. Рискувам да спра вит Д, макар че бебо върви едър. Но има отношение, все пак е свързан с вкостяването.
В четвъртък сме на консултация. Обмислям  консултация с невролог.

# 176
Fifi така е, но докато има ваксини трябва да сме при тази. Имаме още 1, т.е още 1 месец при нея и след това до следващата ваксина ( на 1г ) мога да го водя на която искам .

# 177
ухх, не знам какво имате предвид под паник атаки...ама аз мисля, че съм в някаква депресия от както съм родила...хаха...НО умело я прикривам! Аз пък не обичам да споделям мн мн , затова спирам до тук.
Искам съвет за друго:
нещо съм се притеснила напоследък с това повръщане...от както стана на около 4 месеца започна постоянно да връща по малко, при оригване, понякога само леко му се върне в устата и пак си го преглътне, но по-често си повръща по 1-2 лъжички , колкото да се омаже. Това става 1-2-3 часа след ядене, почти винаги като е по-корем или седнал (съответно пак си притиска коремчето). Уж го захраних по-рано с по-твърди храни за да спре повръщането , а напротив - повръща постоянно - всеки ден вече поне по 5-6 пъти... Sad Някой с подобни проблеми и евентуално идеи за разрешаване на ситуацията? Наддава си, яде си нормално средно по 180-200 , 5 пъти на ден. Днес даже за първи път му давах попара сутринта. Има си апетит, изхожда се редовно всеки ден, всичко иначе си изглежда нормално..и даже ако си играе по корем, не му е дискомфортно, не го боли нищо, просто си повръща и продължава да си гризе играчаката върху която е повърнал , ако случайно не съм го забелязала в първата секунда...хаха... Или дори на бънджито като го сложа докато подскача започна да повръща...абе ужасс... 
Ще питам обезателно и педиатърката ни, но тя все ни реже заради епидемията и каза чак другата седмица да й звъня за час за консултация. Ама аз нейното мнение още като беше на 4-5 месеца го знам - каза ми дори да не захранвам докато не го надживее този рефлукс, е аз ако чаках, той щеше да си е още само на мляко и така не знам до кога....

# 178
Дени, баткото много ми повръщаше като бебе,и като казвам - повръща,означава ,че повръщаше на фонтан.Като почнах с пюрета,пак повръщаше.Лл,ми беше казала, че щом над дава и има апетит, всичко е нормално.Това беше преди близо 9 години. ..Спря да повръща едва когато започна общата храна,около 9-тия месец.
После друг лекар ми беше обяснил,че някои бебета се раждали така - нещо,непомня какаво беше,на хранопровода не се затваряло изцяло при хранене и затова се връщала част от храната после.Беще ми казал,да слагам детето да спи под наклон,така че храната да не може да се връща и да те го държа по корем много..но той и прав си повръщаше 😅
За депресията - май и аз съм в такава след раждането и още ме държи, чак аз не се понасям!И аз не споделям ,и си го трупа и от това даже по-зла ставам 😈 Не знам какво да правя със себе си,понеже не искам да съм такава и реална няма причина да съм толкова ужасна с близките си!

# 179
Дени, баткото много ми повръщаше като бебе,и като казвам - повръща,означава ,че повръщаше на фонтан.Като почнах с пюрета,пак повръщаше.Лл,ми беше казала, че щом над дава и има апетит, всичко е нормално.Това беше преди близо 9 години. ..Спря да повръща едва когато започна общата храна,около 9-тия месец.
После друг лекар ми беше обяснил,че някои бебета се раждали така - нещо,непомня какаво беше,на хранопровода не се затваряло изцяло при хранене и затова се връщала част от храната после.Беще ми казал,да слагам детето да спи под наклон,така че храната да не може да се връща и да те го държа по корем много..но той и прав си повръщаше 😅
За депресията - май и аз съм в такава след раждането и още ме държи, чак аз не се понасям!И аз не споделям ,и си го трупа и от това даже по-зла ставам 😈 Не знам какво да правя със себе си,понеже не искам да съм такава и реална няма причина да съм толкова ужасна с близките си!

и аз се надявам, че просто ще го надживее след някой и друг месец... Просто се учудвам, че броят пъти на ден повръщания се увеличава, вместо да намалява. И той спи под наклон, уж, поне в началото, после рита, върти се и го намирам все в друга поза... свлякъл се надолу... хаха... той заради това и лежа 1 седмица в началото в болница - не можеше да се захрани и връщаше всичко, после пак лежа 1 седмица към края на 1-вия месец... НО после имаше период на затишие и никакво повръщане, та си мислех, че всичко се е оправило, но уви...  

Не знам обаче какво да направя с мен самата..наистина трябва да съм много ама много по-спокойна и позитивна , за да съм нормален човек и пълноценен родител най-малкото... НО сякаш нямам сили и време и за това сега да полагам усилия ... Sad

Общи условия

Активация на акаунт