Юлски бебета 2016 - тема 4

• 30 332
  • 736
  •   1
Отговори
# 255
Ние ще ходим на ехография на органи във Фихелт. Натам ни насочи педиатърът като опция в района. Говоря за източна София. Също е със записване предварително.
Чета с интерес какво пишат напредналите в захранването. Тези, които сами приготвяте пюретата, какво сте дали досега?

# 256
Аз съм дала картоф, морков, тиква, тиквичка, банан, круша и ябълка и купено пюре от сливи.

Малката е на 6 месеца и 8 дена, мисля тия дни да добавя жълтък, ще включа още зеленчуци и плодове и ще дам и месно пюре със зеленчуци.

# 257
  • София
Симеон е захранен от 4 месец. Яде картоф, батат, тиква,тиквичка,морков,пащърнак,броколи и карфиол. От плодовете - ябълка, синя слива, банан и круша. От кашите - оризова и царевична. Сега мисля да въведа или месото, или жълтъка. Simple Smile

# 258
Под зърна имам предвид кашите- оризова, пшенични, елда, многозърнести, пълнозърнести... не се изказах правилно. Давам идея за зеленчук за захранване - грах

# 259
Тиквичката био ли я търсите да е след като сега не им е сезон или не се вглеждате толкова?

# 260
И ние бяхме на консултация днес - малката е 7500гр, 65см, глава 44см и гърди пак толкова. Час за нефролог имаме чак на 3 февруари. Кръв и урина, като се стопи малко тоя проклет сняг.
Тъй като сме на АМ, педиатъра каза да почваме месото.
Малко ми дразни гърлото от 2 дни и се притеснявам да не лепна нещо на бебето Sad. Ходих в събота на кино (за пръв път от 8 месеца) и сега ми излиза през носа. Sad

# 261
Под зърна имам предвид кашите- оризова, пшенични, елда, многозърнести, пълнозърнести... не се изказах правилно. Давам идея за зеленчук за захранване - грах
Не се сетих хич за тия зърнените.... Само оризова съм въвела...  Добре, че ме подсети  baby_neutral

# 262
Тиквичката био ли я търсите да е след като сега не им е сезон или не се вглеждате толкова?

Аз взех био, до сега всичко био съм му дала. Тиквичката не ми я хареса, но по- нататък пак ще пробвам да я дам или в комбинация.

# 263

Само да споделя, че страшно много изчетох за захранването и резултата е тъпчене на едно място-това не може, онова не може, за това е рано, другото е вредно, друго връщало колики, получавало се запек,имало нитрати,имало химии, предизвиквало алергии, абе УЖАС! Тръгвам да давам нова храна, почвам да чета, отказвам се от въвеждането на нова и си оставаме със старата  Laughing ..ако всичко го доглеждам имам чиувството, че никога няма да я захраня  Grinning та така, купих тиквичка от Лидъл и направих пюренце, а малката обратно на очакванията ми страшно много я хареса. Simple Smile

# 264
Stasy и аз съм така и си мисля както и да ги захраним децата много скоро всичко ще си хапват, един път да мине това захранване. Анди вчера имаше страшно много газове или беше от карфиола в пюрето или от кашата.

# 265
Да, залитането по крайности не е здравословно, определено.
Мерилин, карфиолът е газообразуващ Peace

# 266
Да, залитането по крайности не е здравословно, определено.
Мерилин, карфиолът е газообразуващ Peace

Peace

Ще мине и захранването, както всичко минава Simple Smile Все някак ще го избутаме.

А само да ви споделя, сигурно знаете, но ако има някоя мама като мен,която не знаела...на АМ Лактана Био сме и едва днес разбрах,че за да сменим храната от едно към две, освен навършени шест месеца (това го знам  Laughing) е трябвало да имаме и поне едно заместено хранене с каша или пюре, а аз това не съм го знаела и се чудя защо малката яде през три часа  Whistling

# 267
И ние днес бяхме на консултация.
Получихме 1 направление общо с кодовете за кръвни изследвания и за урина.
Въпросът ми е - как мога да използвам направлението отделно ? т.е. един ден да отидем да го боцкат за кръв и някакси да дам направлението, ама без да ми го взимат, за да мога например на следващия ден да занеса сутринта урина и пак да дам същото направление... ??

# 268
Стаси, това за АМ 2 ли е?
Аз лично ще правя пюрето от сезонни зеленчуци и плодове. Така съм си решила. Био зеленчуци и плодове поне за Бг не са много чисти в действителност. 

# 269
Здравейте,днес ставаме на половин година,правихме торта,беше мн щастлив и кротък цял ден и мама си почина  chef  Party
Ние ще ходим др судмица на консултация

Общи условия

Активация на акаунт