Мелисандра, колкото по-висок хемоглобин, толкова по-добре.
Мишлето, и аз раждах секцио, но и двамата ги изкараха трудно.
Той и баткото нямаше тортиколис, но аз предпочетох да го заведа на физио, казваха ми, че няма нужда. То физиото е полезно, защото включва и гимнастика за бебето, а тя е полезна за всяко бебе, а самата физиотерапия е компрес с парафин на страната на врата, на която е наклонена главата, и малко УВ лъчение, доколкото помня.
Може верно да имат нещо на мускулите от раждането, от самото седяне в утробата по-скоро.
Като родих Катето, помолих една лекарка на смяна в родилното да я пипне за уплътнение, защото вече имах опит от баткото. Каза, че има леко вляво. После добави, че една нощ решила за куриоз да провери така всички бебета, които били тогава в неонатологията. Повече от половината били с уплътнения.
Специално питах ортопедите за тортиколис да я видят, категорично няма, той и баткото нямаше. Истинският тортиколис е друга песен, имам познат на 30, който е имал, майка му ми разправя съвсем различни неща.
Катето от месец така си държи главата, днеска пак я държеше така, аз просто забравям да я гледам.
Ако продължи, може да я заведа на физио, само че лекарят, при кгото водих баткото вече се е пенсионирал, та нямам желание да я водя много при друг. Този беше много добър, баща на моя съученичка. И той беше клазал, че нищо му няма на баткото, но аз исках да мина 2 курса - 2 работни седмици.
А как си държи скръстени краката не разбрах?