Юлски бебета 2016 - тема 4

• 30 903
  • 736
  •   1
Отговори
# 495
  • София - Варна
Уважение, аз преди почти 2 години съм си правила подобна процедура, защото се виждаше нещо като полип, но се оказаха сраствания в матката. Както и да е, пак ми правиха същата процедура, която щяха да ми правят и за полип - хистероскопия се казва: оглежда се матката с камера (хистероскоп). По-щадяща процедура е особено за нераждали жени, избягва се кюретажа почти винаги.
Мелисандра, колкото по-висок хемоглобин, толкова по-добре.
Мишлето, и аз раждах секцио, но и двамата ги изкараха трудно. Mr. Green
Той и баткото нямаше тортиколис, но аз предпочетох да го заведа на физио, казваха ми, че няма нужда. То физиото е полезно, защото включва и гимнастика за бебето, а тя е полезна за всяко бебе, а самата физиотерапия е компрес с парафин на страната на врата, на която е наклонена главата, и малко УВ лъчение, доколкото помня.
Може верно да имат нещо на мускулите от раждането, от самото седяне в утробата по-скоро.
Като родих Катето, помолих една лекарка на смяна в родилното да я пипне за уплътнение, защото вече имах опит от баткото. Каза, че има леко вляво. После добави, че една нощ решила за куриоз да провери така всички бебета, които били тогава в неонатологията. Повече от половината били с уплътнения.
Специално питах ортопедите за тортиколис да я видят, категорично няма, той и баткото нямаше. Истинският тортиколис е друга песен, имам познат на 30, който е имал, майка му ми разправя съвсем различни неща.
Катето от месец така си държи главата, днеска пак я държеше така, аз просто забравям да я гледам.  Mr. Green
Ако продължи, може да я заведа на физио, само че лекарят, при кгото водих баткото вече се е пенсионирал, та нямам желание да я водя много при друг. Този беше много добър, баща на моя съученичка. И той беше клазал, че нищо му няма на баткото, но аз исках да мина 2 курса - 2 работни седмици. Mr. Green Но баткото много си държеше така главата и то от малък още.
А как си държи скръстени краката не разбрах?

# 496
Днес в акото имаше много черни точици и чертички.  Shocked Все едно съм го поръсила с чубрица. Вчера яде банан за пръв път. На някой случвало ли се е? Дали да спра с банана?
И ние имахме може би при първите 2 банана после спря.

# 497
Цитат на: Zombie link=topic=959784.mъsg34442362#msg34442362 date=1485515036
Днес в акото имаше много черни точици и чертички.  Shocked Все едно съм го поръсила с чубрица. Вчера яде банан за пръв път. На някой случвало ли се е? Дали да спра с банана?
И ние имахме може би при първите 2 банана после спря.

Мерси за отговора. Simple Smile
Ще видим утре.

# 498

Зомби, и малката е така Simple Smile след като е яла банан в акото има черни точици като сушки  Mr. Green аз не съм го сметнала за нещо притеснително и си ѝ давам банан. То с новите храни, които вкарваме ще се променя акото..

# 499
Afrikanchо най-вероятно децата ни са напълно здрави,но като всяка майка да се презастраховаме
Във вторник сме на коремен ехограф,сигурно ще го заведем и за второ мнение за вратлето
А крачетата си ги държи кръстосани,долу ходилата незнам как да ти обясня  Grinning
Другото,което ме притеснява е,че не се обръща,лежи си по гръб и си мързелува

# 500
Ужас! Продължава стачката против млякото! Не иска да пие и това е! Ще полудея! Гладен го държах, заспиващ, дълбоко заспал, не ще и това е! Голям инат излезе, а досега беше много послушно бебе и все го хвалех!
Иначе започна да "говори", казва "да-да-да", обръща се настрани, един път е успял да се обърне от гръб на корем, без да видя. Оставих го по гръб, а го намерих по корем. Повече не го е правил. Сега трябва да решавам проблема с млякото.

# 501
Ужас! Продължава стачката против млякото! Не иска да пие и това е! Ще полудея! Гладен го държах, заспиващ, дълбоко заспал, не ще и това е! Голям инат излезе, а досега беше много послушно бебе и все го хвалех!
Иначе започна да "говори", казва "да-да-да", обръща се настрани, един път е успял да се обърне от гръб на корем, без да видя. Оставих го по гръб, а го намерих по корем. Повече не го е правил. Сега трябва да решавам проблема с млякото.
SueSue,
Колко сте големи? И моят бебок се обърна само един път от гръб по корем.Иначе се обръща настрани и се върти като часовникови стрелки.

# 502
Здравейте! Малко тъп въпрос, но като стана дума за банани как ги избирате кои са подходящи за бебето и как ги приготвяте? Аз не обичам банани и не знам, каката се е метнала на мен и тя не ги яде ...

# 503
От известно време се замислям за идеята - почасова детегледачка.
Някой ако има опит и конкретен човек да препоръча, нека ми пише на личен, моля! И благодаря предварително!
Не знам дали бих се осмелила някога изобщо да оставя детето си на чужд човек, но при липса на баби и дядовци , както и на близки приятели които да имат времето и възможността... Просто мисля, че все някога ще ми се наложи.
За целта много ми се иска да намеря някоя супер мила жена/момиче , на която да мога истински да се доверя и която да е на разположение просто за по 2-3 часа най-много 1-2 пъти в седмицата. 
(става въпрос за София)

# 504
  • София - Варна
Не знам как седят нещата, Дени, но ми се струва, че никой няма да се навие да е зает само 4-5 часа в седмицата, както си писала. Освен ако не ходи и на други места, само че май повечето детегледачки са заети поне по половин работен ден с някое семейство. Може и да греша.

# 505
Не знам как седят нещата, Дени, но ми се струва, че никой няма да се навие да е зает само 4-5 часа в седмицата, както си писала. Освен ако не ходи и на други места, само че май повечето детегледачки са заети поне по половин работен ден с някое семейство. Може и да греша.
Е, да, знам, че би било трудно намирането на такъв човек. По-скоро може би студент, който няма все още кой знае какви нужди, но пък има желание и разпокъсано свободно време.
Аз самата съм работила така като студентка и имах прекрасни 6 месеца с едно бебче на около годинка Simple Smile Уговаряхме се ден за ден, когато майката има да свърши някаква работа аз отивах, живеехме на близо и така... получаваха се нещата и всички бяха доволни Simple Smile
Просто все повече имаме нужда било то за 1-2 часа да сме някъде с мъжа ми САМО двамата..хаха.. или пък да свърша някаква работа, където никак е не подходящо да мъкна и детето с мен. Засега само се редуваме - аз отивам да пазарувам ти гледай детето, ти излез да се видиш с приятели, аз ще гледам детето... вече изобщо нямаме нормален живот, ходене до банки, до институции или пък ако сме късметлии просто една вечеря навън, нещо което не ни се е случвало вече от 1 година...хахаха

# 506
  • София - Варна
Дано да успееш да намериш тогава. Не се сещах за студенти.
Иначе ежедневието на всички е такова. Пък с 1+ дете съвсем. Mr. Green

Мишлето, че и Катето седи така с краката понякога. Grinning Изобщо не съм обръщала внимание на това.
Иначе за наклонената глава не се тревожа, според мен и ти недей.

# 507
Мамчета, защо не е хубаво да се дава месо всеки ден? Тъй като го записах на кухня, там всеки ден супичките са с месо...  newsm78
И другото което е, четох че не трябвало да се дава жълтък и месо в един ден. Еми то хубаво, ама супата нали е застроена с жълтък... Вече се обърках  Shocked

Последна редакция: сб, 28 яну 2017, 13:20 от Melisandra

# 508

Защо не пробваш да му го даваш с лъжица? Вярно бавно ще става, ама ако така става ...

# 509
Мамчета, защо не е хубаво да се дава месо всеки ден? Тъй като го записах на кухня, там всеки ден супичките са с месо...  newsm78
И другото което е, четох че не трябвало да се дава жълтък и месо в един ден. Еми то хубаво, ама супата нали е застроена с жълтък... Вече се обърках  Shocked
Мелисандра, вашите кухни слагат жълтък в местна супа??
Аз съм от Пловдив, и мисля да го запиша от следващата седмица на частна детска кухня - тук имаме две които са от седмия месец,но не слагат жълтък в местна супа - ако е зеленчукова - да, но при местните -само кисело мляко е застройка, а рибните - няма нито кисело мляко,нито жълтък, разбираемо ...
А ,що се отнася защо месо не всеки ден - всеки си решава,и ние не ядем месо всеки ден 😊,комбинация жълтък - месо не е препоръчително понеже това са два различни протеина,трябват различни ензими за тяхната преработка и за бебета идва мн.тежко,то и за големите не е хич добре да ги смесват,ама...всеки си знае!
Позволявам си коментарите, понеже съм заклет фен на разделното  и здравословно хранене,и съм чела всевъзможни неща,с години го прилагам върху себе си  и дори ако денят ми се състои от протеини,то е добре,ако са само от един вид! ☺

Общи условия

Активация на акаунт