Юлски бебета 2016 - тема 4

• 30 903
  • 736
  •   1
Отговори
# 480
Да ви се оплача....Както добре си вървяхме със захранването, изведнъж моето бебче започва да се отказва да суче - и от гърда, и от шише не иска. Иска да яде с лъжица! Сега го чакам да заспи и му давам да суче или шишето и така по малко хапва, но в будно състояние и дума не може да стане - повдига му се, криви се и ръмжи! Но той е още бебе и трябва да пие и мляко! Има ли някой такъв проблем? Какво да правя?
SueSue,
От няколко дни и моят син отказва да суче.Не знам на какво се дължи.Издебвам го като е изморен преди сън и тогава суче, а нощем суче най- добре.Иначе и ние сме като вас по същия начин. Дано е някакъв период, който ще отмине.

# 481
  • София - Варна
Уважение, може така да се яде. Даже е много полезна. Ние сега сме на такава диета в нас и ядем така сметана. Не че аз трябва да ям млечни заради АИ, но сега ям дори повече отпреди.
С каква апаратура махат полипа? За първи път го чувам това. Правят ли кюретаж? Да не е все пак хистероскопия?

Мишлето, как си държи главата на една страна? Наклонена надясно ли? С брадичка към лявото рамо? Ако ортопед е гледал врата, значи няма нищо. А и да не го е гледал, според мен пак няма нищо. Катето си я държи така, но наляво, по-честото е надясно наклонена. Баткото дори го водих 10 дни на физиотерапия в 7ми месец по собствено усмотрение заради държане на глава надясно, но при него беше много по-изразено, и пак нямаше тортиколос и проблем. Не знам защо я държеше така надясно наклонена още от двумесечен. Оправи се след 10те дни физиотерапия.
Но при теб не е така, сигурна съм.
 Аз за Катето не се тревожа. Тя я държи наляво, с брадичка към дясно рамо. Но по-често срещаното е наклонена надясно глава. Това пак е нещо свързано с мускулите от утробата според мен. Тортиколисът е това. Както и от естественото раждане. Аз до ден днешен не мога да извърна почти глава, за да погледна назад през дясно рамо, гледамсамо през ляво. Това също е норма при лекия тортиколис, който не изисква намеса - главата е наклонена надясно и е затруднено обръщането през дясно рамо, по-лесно е през ляво.
Много бебета са така.
Истинският тортиколис се вижда мноого лесно, така че спокойно според мен.

# 482
Всъщност Дени, какво по-различно да има в менюто за 8 месечни? Супата беше с телешко, с масло, жълтък и това е.. Нищо кой знае какво  newsm78

Е да, те все пак ги готвят там според някакви правила и с идеята, че е за бебета, внимават със съставките и овкусяването. И аз мисля след 8-мия месец да го записвам на кухня. И аз съм въвела почти всичко, всякакви каши, попари, кус-кус, месо, жълтък, плодове, започвам даже леко по леко сега нарочно да му давам само да близва и опитва нашата храна, именно за да започва да свиква с вкуса на истинската храна, не само на пюретата,  но нещо не му се нрави, засега му дадох да опита намачкано картофче от мусаката, само го помириса и не поиска да го лапне дори, мръщи се...хаха...  давах му и коричка хляб с нея имаше успех - смука там , дъвка нещо...хахаха

# 483
Мен ме притеснява, че не мога да преценя кога се е нахранила. Днес й дадох към 200гр домашна тиква за обяд. И след 3 часа - 130гр оризова каша с банан и АМ. Кашата й хареса заради банана и мисля че искаше още, но не плака. Притеснявам се, че я тъпча. Много ли е, според вас? Захранването почнахме преди месец. АМ пие по 170-200мл на хранене.

Последна редакция: чт, 26 яну 2017, 23:03 от Zombie

# 484
Мен ме притеснява, че не мога да преценя кога се е нахранила. Днес й дадох към 200гр домашна тиква за обяд. И след 3 часа - 130гр оризова каша с банан и АМ. Кашата й хареса заради банана и мисля че искаше още, но не плака. Принеснявам се, че я тъпча. Много ли е, според вас? Захранването почнахме преди месец. АМ пие по 170-200мл на хранене.
не е много според мен. Но и аз имам същия проблем, все мисля, че тъпча малкия  Sad

# 485
Всъщност Дени, какво по-различно да има в менюто за 8 месечни? Супата беше с телешко, с масло, жълтък и това е.. Нищо кой знае какво  newsm78

Е да, те все пак ги готвят там според някакви правила и с идеята, че е за бебета, внимават със съставките и овкусяването. И аз мисля след 8-мия месец да го записвам на кухня. И аз съм въвела почти всичко, всякакви каши, попари, кус-кус, месо, жълтък, плодове, започвам даже леко по леко сега нарочно да му давам само да близва и опитва нашата храна, именно за да започва да свиква с вкуса на истинската храна, не само на пюретата,  но нещо не му се нрави, засега му дадох да опита намачкано картофче от мусаката, само го помириса и не поиска да го лапне дори, мръщи се...хаха...  давах му и коричка хляб с нея имаше успех - смука там , дъвка нещо...хахаха
хахаха аз още не смея да давам от нашето.. Иначе на почти всичко се муси, обаче трябва да свиква с храната. Crazy

# 486
Как въведохте чушка? Има ли такива пюрета, защото не успявам да открия?
има комбинирани пюрета, които съдържат чушка  Peace

Да, но месни, а месо още не съм давала.

# 487
Как въведохте чушка? Има ли такива пюрета, защото не успявам да открия?
има комбинирани пюрета, които съдържат чушка  Peace

Да, но месни, а месо още не съм давала.
Трябва да има и само зеленчукови.  newsm78

# 488
Има зеленчукови с чушка на Ганчев -пише си отзад на съдържанието капия.Аз точно така я въведох.По същия начин съм въвела и лук.....понеже ми беше странно как да го въведа така ми се стори най-лесно защото е в малки количества.
С нетърпение очаквам момента в който ще сме готови за кухня поне след още месец и половина ......

# 489
Уважение, може така да се яде. Даже е много полезна. Ние сега сме на такава диета в нас и ядем така сметана. Не че аз трябва да ям млечни заради АИ, но сега ям дори повече отпреди.
С каква апаратура махат полипа? За първи път го чувам това. Правят ли кюретаж? Да не е все пак хистероскопия?

Мишлето, как си държи главата на една страна? Наклонена надясно ли? С брадичка към лявото рамо? Ако ортопед е гледал врата, значи няма нищо. А и да не го е гледал, според мен пак няма нищо. Катето си я държи така, но наляво, по-честото е надясно наклонена. Баткото дори го водих 10 дни на физиотерапия в 7ми месец по собствено усмотрение заради държане на глава надясно, но при него беше много по-изразено, и пак нямаше тортиколос и проблем. Не знам защо я държеше така надясно наклонена още от двумесечен. Оправи се след 10те дни физиотерапия.
Но при теб не е така, сигурна съм.
 Аз за Катето не се тревожа. Тя я държи наляво, с брадичка към дясно рамо. Но по-често срещаното е наклонена надясно глава. Това пак е нещо свързано с мускулите от утробата според мен. Тортиколисът е това. Както и от естественото раждане. Аз до ден днешен не мога да извърна почти глава, за да погледна назад през дясно рамо, гледамсамо през ляво. Това също е норма при лекия , който не изисква намеса - главата е наклонена надясно и е затруднено обръщането през дясно рамо, по-лесно е през ляво.
Много бебета са така.
Истинският тортиколис се вижда мноого лесно, така че спокойно според мен.
Afrikancho ,благодаря ти за успокоението и подробното обяснение.
Държи си я наляво с наклонена брадичка надясно,значи е като Катето.и аз четах за тортиколис,но аз раждах сесцио,незнам дали това изключва тортиколиса,също забелязах че си държи крачетата постоянно кръстосани(долу при пръсчетата)най-вероятно всичко е наред,поне се надявам да е така.
Ортопед не ни прегледа,само снимса на тазобедрените стави правихме и видя снимката,каза че вс е наред.Ще го наблюдавам,ако не се оправи за мое успокоение ще го водя пак на специалист.

# 490
Днес в акото имаше много черни точици и чертички.  Shocked Все едно съм го поръсила с чубрица. Вчера яде банан за пръв път. На някой случвало ли се е? Дали да спра с банана?

# 491
Така съм се загледала в Гришо, че малкия го хванах как виси от леглото, буквално в момента преди да падне  Mr. Green хубаво, че е матрак само и е висок 20-тина см, ама все пак
Опекох му за следобедна закуска юбълка и банан, ще видим дали ще лапа
Аз чушка, домат, лук ги вкарах покрай месните, така се случи. Два дена яде зайче, хареса му, само първия път пробвах с едно пюре Малечко - заешко със зеленчуци, ей не щя да го яде, рев, дадох същото но на Гербер - лапа та лапа  ooooh! явно огромна разлика имат, хем той не подбира много много

# 492
Африканчо, мерси за отговора. Не знам с каква апаратура и в нета четох, че се прави абразио, защото при обикновен преглед не може да се огледа целия цервикален канал, а навътре може да има още полипи и затова абразио. Докторката ще ми обясни, ама то има време. До месец, два каза. Иначе е полипектомия така ми пише в листа.

А за бебетата: Нали сега му давам сиропи на малчо и като ме види с лъжицата и отваря устата Simple Smile Дано така да е и като почнем захранването.

# 493
Момичета, колко трябва да е хемоглобина на бебо? Нашата лекарка не ми даде резултатите да ги видя, само каза, че са перфектни и че на малко бебета бил над 100 (както при нашия) , но не разбрах точно колко е...  Thinking

# 494
Момичета, колко трябва да е хемоглобина на бебо? Нашата лекарка не ми даде резултатите да ги видя, само каза, че са перфектни и че на малко бебета бил над 100 (както при нашия) , но не разбрах точно колко е...  Thinking
Референтните граници на Цибалаб са 100-130 Peace
На бебка е 117.

Общи условия

Активация на акаунт