Юлски бебета 2016 - тема 4

• 30 339
  • 736
  •   1
Отговори
# 600
Единственото, което мога да те посъветвам е да отидете още утре на лекар, за да го погледнат. Ама при друг.

Някой искаше да правим анкета за кварталите в София. Мога да я пусна, стига да ми кажете кои райони да включа. Помня само, че имаше някой от Левски.

# 601
Мелисандра, свива ми се сърцето само като те чета Cry
И нашата бебка напоследък се буди към 4, защото изглежда наспала се Tired Не иска гърда и ми отнема доста време и усилия да я приспя отново Tired Вечер заспива около 20/21 часа. Няма как да я държим до по-късно, защото почва да киселее.

# 602
Момичета, днес беше ужасен ден. Ходихме на ехограф и реших да кажа на лекаря само да погледне пишлето на малкия понеже забелязах, че има нещо като че ли набираше гной... А той направо я отвори на цяло. Сега е чудо, едвам го изкъпахме, не дава изобщо да му забеля главичката и се къса да реве всеки път като започне да пишка... И аз плача с него защото не знам как да облекча болките му...  Cry промих го колкото можах с тетра и намазах с Гентамицин. Чудя се дали не мога да пръскам с Цикатридина спрей за да забързам заздравителния процес поне?  baby_neutral Миличкото ми, къса ми св сърцето да го гледам така.....

Melisandra, може да направиш компрес с риванол.На една марличка слагаш риванол и поставяш памперса.Така да седи по 20минутки,антивъзпалително е.

# 603
  • Варна
Мелисандра , тези лекари понякога ме изумяват! Дано по-скоро мине на мъничето!
 Относно кърменето,значи не сме само ние страстни кърмачета  Laughing Аз бях започнала да се притеснявам с това нощно сукане по 3,4 пъти на вечер!
 И моята дъщеря вече трета вечер ме събужда точно в 00:35 да цока.
 Към 01:00 реших да бутна мъжа ми, че много хъркаше, той пък ме нападна друго да правим Tired
 После още две цокания и в 06:00 малката ме събуди с една плесница по лицето, последвана от оскубване!  ooooh!
 Мнооого ми се спиии!
 Сега ставам да приготвям пюрето и я оставям да скубе баща си, така му се пада!  Twisted Evil

# 604
Мелисандра, дано се оправи бързо мъничето..ама тези лекари са...направо ме страх...

Пипаа, разсмя ме за добро утро  Grinning

Момичета, вашите бебчета имали ли са кашлица и как сте я излекували? Днес ще водя малката на болницата и съм сигурна,че ще ни изпишат антибиотик  Confused Седмица пиеше калций, витамин ц и осцилококцинум сега от три дни и Проспан, ама си кашля и това е...Само кашлица има и тя не толкова страшна, ноо определено се е влошила вместо да се оправи  Confused Чела съм и за тази магарешка кашлица, та доста си ме е страх. А давали ли сте антибиотик на бебоците?

Един прекрасен ден от мен ви пожелавам  bouquet

# 605
Добро утро!
Дългата разходка вчера освен огладняване, донесе и запушен нос през нощта. Не че се изненадвам - забелязах, че като си е само вкъщи е ок, като излезем и после е със сополи.
Мелисандра, вземи го напиши кой е този доктор да знаят други майки и да не ходят там, нали има разни черни и бели списъци на докторите в София. Дано днес да сте по-добре!
„Страстни кърмачета” е добре казано. И аз го имам този проблем с препълването на гърдите, стават по-топли и като на твърди бучки.
Аз съм в Красно село и Южния парк ми е най-близо, защото мога да стигна с количката, ако се разберем за друго място ще съм кола и количка (как звучи само, хаха).
Днес мисля да дам овесена каша следобяд.
А за млечните продукти някой решил ли е кога да ги започне?

Стаси, моето беше с кашлица. От сополи, задна хрема или нещо подобно, и ние бяхме на вит. Ц и осцилококцинум, но после го спрях по съвет на лекарката и сама си отмина с времето. Къде ще ходите на лекар за кашлицата?

Последна редакция: ср, 01 фев 2017, 08:17 от Elena2016

# 606
Привет!
Присъединяваме се и ние към страстните кърмачета. Само че и през деня суче на час-два  Tired

За ползването на столчето за хранене беше питала някоя мама - с баткото го ползвахме до към 4г възраст. Купено е през 2011г. Сега и бебето поема щафетата.

Да питам - бебетата ви махат ли още с ръце, крака, некоординирано? Изчезна ли т.нар. Моро рефлекс?

И за памперс зоната - от 3-4 дни започна да се появява ситен обрив, който се увеличава. Ще го водя на дерматолог в петък чак. Какви кремове за дупета ползвате? При нас това съвпадна с въвеждането на крушата - пълен провал. Тотална погнуса.
Захранването върви едва-едва. Картофът ни запича брутално. За момента сме само на тиква, тиквичка, пащърнак.
За кашите(безмлечни) и кърмещите мами - с кърма ли ги приготвяте? След крушата и обрива не знам какво да давам. А хич не ми се изцежда.

За Сф среща аз съм близо до Южния парк. Но може да се помисли и за място, близо до метро. С големия ми син с мамите се виждахме в Борисовата. Лично аз, не съм й фен.
Благодаря ви! Бъдете здрави!

# 607
Писах,писах и всичко се изтри  Close
И моето дете е пристрастено кърмачета.
Мелисандра,това е ужасно,дано бързо заздравяване!
Мерилин,вие как сте след падането,за жалост не може и без това  Hug
Незнам и аз какво да правя със заселването,на нас хирург ни каза на 6 месец да отидем да му дръпне кожичката уж ще го пръсне с обезболяващо,но пък след това Tired
Излезнаха ни изследванията ни хемоглобина е нисък 106,всичко друго изглежда добре

# 608
  • Варна
Мишлето, 106 хемоглобин за кърмаче си е съвсем добре. До 100 е добре!

# 609
Благодаря Пипа,не бях сигурна,понеже е отбелязан резултата като извън норма,най-вероятно заради референтните граници за възрастни

# 610
Мерилин не се притеснявай, щом си се държи нормално всичко е наред. Ние го преживяхме два пъти това, явно е неизбежно.
И ние сме пристрастени кърмачета, през деня на час, час и половина, вечер не съм сигурна, но пак е доста често.
Мелисандра без думи съм за тоя доктор!  Confused
Тук при нас днес е супер, има слънчице, смятам да се оправяме след малко и да излизаме  Grinning

# 611
Благодаря ви Анди е добре, аз вдигнах кръвно след падането  Cry след малко отиваме на контролен преглед и ще кажа на лекаря все пак да опипа главичката. За млечните аз забелязах, че в пюретата с ориз има млечни продукти ( сметана). Вчера му дадох да вкуси от моето кисело мляко, той веднага зяпна за още, дадох му да си близне няколко пъти. Майка каза че аз съм яла кисело мляко от 4 месечна, нали преди по други методи са ни захранвали. Още се чудя на тоя лекар, как е днес бебчо Melisandra?

# 612
Благодаря ви за съветите, момичета.  Реших с тетра да промивам. Промивам и мажа с Гентамицин. Днес е значително по-добре, поне не се стряска докато пишка. Но беше тежка нощ  Confused
Искам да попитам, като даватв плодови пюрета как ги давате за да се наяде детето? Все още се чудя как да давам плодовите пюрета и десертите, тъй като той след като го нахраня със супата в 14 часа и не му остава място за десерт. А тази сутрин без да искам му дадох пюре от елда, ябълка и круша като си мислех, че елдата преобладава и ще го наяде, а тя била само 7%.  Crazy сега явно ще дохранвам с мляко..

# 613
Елена, аз съм от малкък град и каквото и да й е на малката, я водя при личната  Confused, пък от там тя ако прецени ни препраща към съответните лекари.. Confused
Днес ще видя какво ще ни каже и ще споделя Simple Smile Иначе ми се вижда малко по-различна тази кашлица, не е като тази, която ѝ беше от сополите.. Имаме една люлка, не знам дали ги знаете едновремешни люлки на мазонци  Grinning и малката така я приспивам и спи в нея, просто се родих с тази люлка, но се притеснявам да не би малката да се разбаля от много люляне в нея  newsm78

За млечните, колкото и да ми се иска да и дам още сега (на 9-ти правим 7 месеца) ще изчакам още малко, може би към края на седмия месец ще започна със сирене или извара..Нямам търпение да ѝ давам кисело мляко с бисквитки(мисля, че много ще го хареса) Но прословутото кисело мляко,не трябвало да се дава по-рано от 8-месец,даже чета във фейса колко много майки го дават около годинката... newsm78

Фифи, и при нас захранването върви много бавно, бебка от най-малкото се запича, от ябълката ѝ излезнаха пъпки, от едно пюре на хип от сливи, рева два дена, купени пюрета не харесва, направо....

Ползвам крем за подсичане на „Здраве”, но имаше един друг, който много го хвалят, дано някоя мама сподели за него,че аз съм забравила името..

# 614
Забравих да питам, излизате ли в това време? То че има слънце-има, ама при нас е около 0 градуса   newsm78

Общи условия

Активация на акаунт