Юлски бебета 2016 - тема 4

• 30 330
  • 736
  •   1
Отговори
# 630
Не хареса овесената каша Sad
Вие вече на глутен ли сте?
Ние днес приключихме пакета с оризова. Не я хареса в началото, но като сложих банан вече я харесва Simple Smile Утре елда с банан.  Laughing

# 631
Зомби, от днес исках да започна с въвеждането на глутена (навършила е 7 м.), но толкова старателно изплюваше кашата, че не мога да кажа дали съм я въвела ...

# 632
Привет!
Присъединяваме се и ние към страстните кърмачета. Само че и през деня суче на час-два  Tired

За ползването на столчето за хранене беше питала някоя мама - с баткото го ползвахме до към 4г възраст. Купено е през 2011г. Сега и бебето поема щафетата.

Да питам - бебетата ви махат ли още с ръце, крака, некоординирано? Изчезна ли т.нар. Моро рефлекс?

И за памперс зоната - от 3-4 дни започна да се появява ситен обрив, който се увеличава. Ще го водя на дерматолог в петък чак. Какви кремове за дупета ползвате? При нас това съвпадна с въвеждането на крушата - пълен провал. Тотална погнуса.

Захранването върви едва-едва. Картофът ни запича брутално. За момента сме само на тиква, тиквичка, пащърнак.
За кашите(безмлечни) и кърмещите мами - с кърма ли ги приготвяте? След крушата и обрива не знам какво да давам. А хич не ми се изцежда.

За Сф среща аз съм близо до Южния парк. Но може да се помисли и за място, близо до метро. С големия ми син с мамите се виждахме в Борисовата. Лично аз, не съм й фен.
Благодаря ви! Бъдете здрави!

Много съм доволна от Sudocrem.

# 633
Сюсю, какво стана при вас, стачкува ли още бебока?

# 634
Сюсю, какво стана при вас, стачкува ли още бебока?
Да, сутринта такива физиономии ми правеше и се потрисаше и му се повръщаше, ужас! Ако не беше толкова малък и сладък сигурно щях да го шамаросам! Все едно ще го тровя!Купих сега мляко Лактана Био /досега бяхме на Аптамил/, смених биберона с по-голям номер, даже и един плодов нектар на Хип купих /ако се наложи да променям вкуса на млякото/ и довечера и утре ще видя какво ще стане. Купих и чаша с накрайник да го уча да пие от нея.
Някой сравнявал ли е Аптамил и Лактана от гледна точка на вкуса?
Иначе още не му е забелено пишлето и за това се притеснявам кога и как ще стане.
С единия батко бяхме в Пирогов /тогава живеехме в София/ и там му я забелихме, на другия сама я направих още пэрвия месец, но стана лесно и детето почти нищо не усети. Но на Калоян като гледам, май ще е по-трудно и се притеснявам...

# 635
Как правите кашите - с вода, кърма или Ам?
Днес взех оризова каша и мисля утре да ги почвам. Колко дни се дава чиста и кога мога да въведа плод с кашата? И колко време след оризовата мога да дам друга безглутенова?
Страх ме е и да не се запече.

# 636
Как правите кашите - с вода, кърма или Ам?
Днес взех оризова каша и мисля утре да ги почвам. Колко дни се дава чиста и кога мога да въведа плод с кашата? И колко време след оризовата мога да дам друга безглутенова?
Страх ме е и да не се запече.
Ако не си въвела плод, най-добре я направи с АМ(или кърма). Като я въведеш (аз въвеждам 3 дни), може да почнеш с плодове.
Моята беба я яде с вода и банан, или с АМ и плодово пюре. Чиста не я иска. Но ти пробвай, ако искаш първо с вода. Всяко бебе е различно.

# 637
Аз преди оризовата каша, без да искам въведох ориза с едно от зеленчуковите пюрета /май беше броколи/. Оризовата каша я предложих с пюре от круша - много му хареса така, иначе е много безвкусна.

# 638
Аз преди оризовата каша, без да искам въведох ориза с едно от зеленчуковите пюрета /май беше броколи/. Оризовата каша я предложих с пюре от круша - много му хареса така, иначе е много безвкусна.
Naya,
Цялото плодово пюре ли слагаш в кашата?

# 639
Не, половината пюре, но все още въвеждам кашата /3-ти ден/ и му давам и от нея по-малко количество. Не мисля да увеличавам дозата на пюрето, а само на кашата.

# 640
Ще пускаме ли анкета?

Аз съм доста далеч от вас и няма да мога да присъствам на срещите, но за столичанки мога да пусна анкета с парковете в София.
Например:

Парк „Заимов“
Южен парк
Парк „Борисова градина“
Северен парк
Парк Лебеда / Западен парк
Парк "Св. Св. Петър и Павел" /Красна поляна

Не знам в Младост дали има парк? Все пак доста народ живее там, но аз не съм виждала парк там. Или поне не се сещам за нещо друго, освен Камбаните и Бизнес Парка  Mr. Green.
Кажете, ако трябва да изключа или добавя някой парк. И мога да пусна анкетата.

# 641
Има парк в Младост, но не знам как точно се казва Peace

# 642
Добро утро!
Да се оплача - каката е във форма, сега малкото се смота - вече освен запушен нос е и с конюктивит. То ако това е да имаш две деца да ми се редуват болни, рекламация, искам си парите обратно, както се казва, хаха!
Три дни подред давах банан за предиобедна закуска, вследствие на което вчера имаше две зайчи дарадонки само, май прекалих и минавам на сини сливи, дано да помогнат на човечето.
Бъззз, то хубаво да я пуснеш анкетата, ама тук са си още минусови температури, макар че то докато гласуваме и решим и всички са здрави, може и да цъфнат кокичетата Simple Smile
Усмихнат ден от мен, момичета!
П.п. една мисъл, която много харесвам, бих искала да споделя с вас - Бъдете заети. Това е най-евтиното лекарство на земята — и едно от най-ефективните. Дейл Карнеги

# 643
Ще пускаме ли анкета?

Аз съм доста далеч от вас и няма да мога да присъствам на срещите, но за столичанки мога да пусна анкета с парковете в София.
Например:

Парк „Заимов“
Южен парк
Парк „Борисова градина“
Северен парк
Парк Лебеда / Западен парк
Парк "Св. Св. Петър и Павел" /Красна поляна

Не знам в Младост дали има парк? Все пак доста народ живее там, но аз не съм виждала парк там. Или поне не се сещам за нещо друго, освен Камбаните и Бизнес Парка  Mr. Green.
Кажете, ако трябва да изключа или добавя някой парк. И мога да пусна анкетата.

Ако искате да пуснем анкета, за живеещите около Младост, Дървеница, Дианабад, Витоша, Малинова долина никой от посочените паркове не е кой знае колко близо и удобно. Аз знам че направиха чудесна детска площадка в парка в Студентски град например. Там паркчето като цяло е чудесно и н е е пренаселено като другите ( Южен, Борисовата..)
 А ако искате да е с квартали , ето примерен списък на повечето квартали. Ако съм пропуснала някой може да с еотбележи допълнително или просто да се отбележи най-близкия до него, идеята е да с еориентираме просто къде има най-голям сбор а майки от групата.
Банишора
Борово
Бояна
Бъкстон
Витоша
Враждебна
Връбница
Гео Милев
Горна баня
Гоце Делчев
Дианабад
Драгалевци
Дружба
Дървеница
Западен парк
Захарна фабрика
Зона ( Б-5, Б-19, Б-18)
Иван Вазов
Изгрев
Изток
Княжево
Красна поляна
Красно сел
Кръстова вада
Лагера
Левски
Лозенец
Люлин(1, 2, 3...)
Малинова долина
Манастирски ливади
Медицинска академия
Младост(1, 2,3, 4)
Мусагеница
Надежда (1, 2, 3, 4)
Обеля
Оборище
Овча купел(1, 2)
Орландовци
Павлово
Подуяне
Полигона
Разсадника
Редута
Света троица
Сердика
Симеоново
Слатина
Стрелбище
Сухата река
Хаджи Димитър
Хиподрума
Хладилника
Център

# 644
Елена,може и да знаеш, но да ти кажа при малката конюнктивита минава много бързо, като по цял ден(когато се сетя) ѝ минавам очетата с тампон обилно напоен с чай от лайка Simple Smile И капки тобрекс Simple Smile ден два и няма след от конюнктивит Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт